Beursdagboek Trader Guy 3 september 2016, 10:40

...

AEX breekt uit, we zijn mee met een positie

3 september 2016, 10:40 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een mooie dag voor Europa met de AEX die dan uitein­delijk uit­breekt boven de zware weer­stand­zone. De weg ligt nu open tot de 472 – 473 pun­ten het­geen u op de grafiek hieron­der kunt zien. Belan­grijk was dat deze keer alle zwaargewicht­en mee deden, Shell won voor het eerst sinds lange tijd 3% ter­wi­jl Unilever met 4% omhoog kon, dat heb ik al lang niet gezien en het is een goed teken. Dat wil zeggen dat de beleg­gers er plots zin in kri­j­gen en kopen, met een goed vol­ume ook nog. Daarom is de uit­braak redelijk betrouw­baar, meestal zet de AEX door na zo een mooie streep omhoog van meer dan 2% gedra­gen door de juiste aan­de­len bin­nen de index. Een reden te meer dat de index nor­maal gezien snel naar de zone 472 – 473 pun­ten kan, iets wat ik al een tijd­je aangeeft. Vooral na de cijfers over de werkgele­gen­heid die wat tegen­vie­len kon de markt omhoog, de angst dat er 2 rentestap­pen gaan komen dit jaar nog viel daar­door wat weg. We hebben dat meteen kun­nen merken aan de val­u­ta­markt en aan het goud dat plots begon op te lopen. Lat­er viel de val­u­ta­markt weer terug naar de standen van net voor de cijfers.

Maandag maar eens zien hoe we de week starten, er is nog 1 feit om te over­win­nen en dat zijn de deel­staat verkiezin­gen in Duit­s­land die zondag plaatsvin­den, dat kan ons een beeld geven van hoe Merkel er voorstaat, en welke par­tij er het meest pop­u­lair is bij de Duit­sers. Verder is Wall Street dicht door Labour Day maandag, de futures zullen wel lopen tot 17:30. Als Wall Street niet open is, er er zijn weinig rede­nen tot onrust dan doet Europa het over het alge­meen goed. Met de uit­braak bij de AEX, en de DAX die nu zo dicht bij zijn top van vorige maand uitkomt kan het maandag naar mijn mening verder omhoog. Tech­nisch staan de beurzen er nog alti­jd goed voor en zit er meer sti­jging aan te komen tech­nisch bekeken. Ook Wall Street kan nog een keert­je mee omhoog tot eerst de top­pen en lat­er tot de weer­stand die u ziet bij de grafieken van de Dow en de S&P 500 onder­aan deze update.

Vorige week een goeie week voor de beurzen dus, de AEX wist op week­ba­sis 10,5 pun­ten ofwel 2,35% winst te boeken en is hier­mee de sterk­ste van welke we con­tinu vol­gen bij US Mar­kets. De DAX moest het met wat min­der winst doen, hier een plus van 95 pun­ten (0,9%), mogelijk wordt de DAX wat tegenge­houden door de verkiezin­gen van zondag, de DAX kan bij een goeie uit­slag in het voordeel van Merkel wel eens fors omhoog. Een tegen­valler kan de index mogelijk wat onder druk zetten. Op Wall Street ook win­sten op week­ba­sis, de S&P 500 won 11 pun­ten (0,5%) ter­wi­jl de Dow Jones 96 pun­ten winst boek­te wat ook goed is voor een halve pro­cent. De Nas­daq deed het iets beter, daar een winst van 31 pun­ten ofwel 0.6%. De Dow Trans­port tot slot kende een zeer sterke week ten op zichte van de rest op Wall Street, daar een plus van 122 pun­ten (1,55%). Verder zien we dat de euro nage­noeg gelijk bleef de afgelopen week, de olie moest inlev­eren en wel redelijk fors. Een ver­lies van bij­na 7% al her­pakt de olie zich wel redelijk vri­jdag anders was het nog slechter geweest.

Samengevat, we zit­ten in een goeie trend bij de AEX met kansen op nog hogere standen vol­gende week. Wall Street bli­jft nog steeds wat achter maar wil ook niet inlev­eren tot nog toe, behalve wat pogin­gen daar­toe maar alle indices houden de top­zone bin­nen bereik via een sti­jging die min­der dan 1% hoeft te zijn. Maandag is Wall Street dicht, dins­dag verwacht ik er wel weer wat sti­jging. Als de olie ook weer wat hoger kan dan zit het waarschi­jn­lijk wel goed. Enkel de verkiezin­gen in Duit­s­land zondag (4 sep­tem­ber) kun­nen nog een schrik­ef­fect geven maar of dat zwaar zal door­we­gen op de index­en bli­jft de vraag. De gedachte bij mij is nog steeds posi­tief maar dat kon u al merken aan de update …

Sig­naal dien­sten:
De beurzen hebben richt­ing gekozen en breken uit, we pakken dan ook meteen de kans om in te stap­pen het­geen we ook hebben gedaan voor de leden. Daarom deze aan­bied­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 NOVEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Op de AEX kan een uit­braak zor­gen voor 15 pun­ten beweg­ing, daarom zijn we ook meteen na de uit­braak gis­teren ingestapt voor de rit naar de 470+. Dat zijn die 15 pun­ten waar ik het over had in de vorige updates op de site en naar de leden toe. Maar er komen meer kansen nu we uit de trad­in­grange zijn gebro­ken, veel meer en voor velen ver­rassende kansen. Een reden temeer om u in te schri­jven zodat u alle belan­grijke upt­dates en sig­nalen ontvangt …

Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Europa sterk, de AEX breekt duidelijk boven de zware weer­stand uit nu. Eerste doel wordt nu de 470 – 472 pun­ten met lat­er de 480 – 482 pun­ten. Ste­un wordt de weer­stand waar we door zijn gebro­ken, de 458 en de zone 455 – 456 pun­ten. Als de AEX door kan zetten dan richt­en we ons gewoon verder op nieuwe top­pen, we zijn ook boven de hoog­ste stand van 2016 ger­aakt nu. Tech­nisch ziet het er zeer goed uit, wel moeten we de win­sten van vri­jdag vast zien te houden. Ook de DAX die wat achter bleef eerst her­pakt zich sterk, een slot net onder de 10.700 pun­ten met kansen om snel de top weer te bereiken waar dan ook de eerste weer­stand wacht, dat is dan rond de 10.820 pun­ten. Lat­er boven de 11.000 pun­ten het vol­gende doel, we zien in de verte ook nog de 11.400 pun­ten. Ste­un nu de 10.600 en de 10.475 pun­ten, pas onder die 10.475 pun­ten ziet het er min­der goed uit voor de DAX.

Op Wall Street bli­jft de tech­nis­che con­di­tie nog alti­jd dezelfde als de afgelopen 2 weken, nog alti­jd dicht bij de All Time Highs, weinig weer­stand bij de S&P 500 en een mooie ste­un­zone nu ron­dom de 2160 – 2165 pun­ten. We kun­nen het vol­gende doel nog alti­jd bij de lijn over de top­pen leggen, deze weer­stand wacht nu rond de 2210 pun­ten. Lat­er zal deze weer­stand naar mate de tijd ver­loopt wat oplopen richt­ing de 2215 en 2220 pun­ten. Ste­un bli­jft nu eerst de zone 2165 – 2170 met lat­er de 2150 en de 2135 pun­ten, pas onder de 2120 ziet het er voor de S&P 500 slecht uit. De Dow Jones bli­jft net als de S&P 500 dicht bij de hoog­ste koers ooit, ook hier bli­jft de weg omhoog open liggen naar meer. Weer­stand door de lijn over de top­pen zien we nu rond de 18.800 pun­ten, daar­na let­ten we vooral op het nieuwe ronde getal 19.000 pun­ten. Ste­un nu de 18.350 (oude top), daaron­der nog een redelijk sterke ste­un rond de 18.230 pun­ten. De Nas­daq kan ste­un vin­den rond de 5232 met lat­er de 5132 pun­ten (oude top van 2000), weer­stand nu rond de 5270 en de 5310 pun­ten waar de lijn over de recente top­pen uitkomt.

Euro-dol­lar:
De euro komt nu terug in de richt­ing die ik vorige week al aan­gaf, de euro staat nu mid­den bin­nen de trad­in­grange 1,1051,125 dol­lar waar er rond de huidi­ge stand (1,115 dol­lar) wat ste­un wordt gevon­den. De 1,105 dol­lar ofwel de onderkant van de trad­in­grange bli­jft een richt­punt, lat­er zien we de 1,095 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu de 1,125 dol­lar met daar­boven de 1,135 dol­lar waar de euro afgelopen vri­jdag nog zijn top maak­te. De cijfers over de werkgele­gen­heid waren wat min­der waar­door de munt even wat opliep daar­na maar al snel draaide de euro van de 1,125 dol­lar (top en dus weer­stand) terug naar de 1,115 dol­lar tegen het slot.

Brent olie:
De olie weet zich te her­pakken met meer dan 3% vri­jdag, een goeie dag wat samen­viel met de sti­jging bij de indices. De Brent staat weer boven de 46 dol­lar waar­door we weer omhoog kun­nen kijken mogelijk met een hogere bodem. Weer­stand nu de 47,548 en 49 – 50 dol­lar, lat­er de top­zone 52 – 53 dol­lar. Lat­en we nooit zeggen bij de olie dat het niet mogelijk is om snel die weer­standen te testen en te door­breken, het verleden leert ons daarover meer. Ste­un nu de 46 dol­lar, lat­er de 44 en de 41,5 dol­lar (bodem begin augus­tus). We houden de Brent weer scherp in de gat­en de komende dagen.

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.