Beursdagboek Trader Guy 19 september 2016, 08:21

...

AEX zal zich moeten bewijzen rond steun, Wall Street met twijfels

19 september 2016, 08:21 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Updat maandag ocht­end:
De week start ziet er redelijk uit via de futures, Wall Street doet er 0,4% bij ter­wi­jl Europa een 0,8% hogere open­ing aangeeft rond de klok van 08:00. Mogelijk een her­steldag hier in Europa met een eind­je weg van de 438 pun­ten waar we vri­jdag ste­un op von­den, weer­stand wordt nu de 448 pun­ten het­geen we in de gat­en moeten houden de komende dagen. Toch is de korte trend al gebro­ken naar bene­den toe zow­el bij de AEX als bij de DAX waar­door het nog valt te bezien of we sterk gaan her­stellen nu. Nog­maals, ik het het nu over de korte trend die anders is dan de lange trend omdat deze nog omhoog gericht bli­jft momenteel.

De olie her­pakt zich ook van­mor­gen maar staat nog steeds rond de 46 dol­lar, onder die 46 dol­lar kan de Brent verder omlaag richt­ing eerst de 43,5 en lat­er zelfs tot de bodem van augus­tus rond de 41,5 dol­lar. De euro staat iets in de plus maar nog steeds onder de 1,125 dollar.

In grote lij­nen is er nog niks aan het veran­deren ten opzichte van de afgelopen sessies behalve dat we de Nas­daq in de gat­en moeten houden, maakt die nieuwe top­pen of niet?

Hieron­der de update van het week­end met de grafieken …

Mark­toverzicht:
Vri­jdag sloten de beurzen in Europa de week af met de nodi­ge ver­liezen, net als vorige week vri­jdag bleek de laat­ste dag van de week een dag waar de neer­waartse druk toch sterk­er blijkt dan de weg omhoog. Een negatieve week dus waar de AEX in de loop van de week in totaal zo’n 14 pun­ten heeft inge­boet. Met name de DAX moest gis­teren veel inlev­eren, de Duitse index die de afgelopen week sterk­er leek dan de overig Europese indices leverde gis­teren maar lief­st 1.5% in. Hier­mee is de DAX toch door een belan­grijke ste­un (10.375) gebro­ken en lijkt de DAX ook opzoek naar het vol­gende ste­un­punt. Op week­ba­sis ver­loor de DAX 300 pun­ten (-2,8%)

Vorige week slaagde de AEX er niet in om uit te breken, de gewen­ste niveaus waren bereikt maar de AEX kon niet door stoten. De sti­j­gende trend werd door­bro­ken en de weer­stand nam toe het­geen de beurs deed draaien richt­ing de eerdere ste­un­pun­ten. Vorige week werd de beurs dan ook afges­loten rond het ste­un­punt van 445 – 446 pun­ten, een ste­un­punt wat de afgelopen maan­den een belan­grijke rol heeft gespeeld en een zeer betrouw­baar ste­un­punt is gebleken. Na de slechte start van de dag maandag vol­gde er een kleine oplev­ing en de weg naar boven leek weer te zijn ingezet. Echter bleek de neer­waartse druk op de mark­ten onhoud­baar, zo werd de stugge ste­un­grens van 445 pun­ten met speels gemak door­bro­ken en werd de weg ingezet naar de vol­gende ste­un van 438 pun­ten die we vri­jdag al aan­tik­ten intra­day.

Via onze advies­di­en­sten proberen wij alti­jd mee te zit­ten wan­neer een dergelijke beweg­ing op de markt zich voor­doet. Zo ook afgelopen week, waar we net voor de draai enkele mooie short posi­ties hebben ingenomen. Deze posi­ties hebben we maandag met een mooie winst kun­nen sluiten om ze daar­na hoger weer op te pakken, die lopen nu nog omdat de mark­ten er in mijn ogen nog zwak bij liggen. Uit­er­aard han­de­len wij alti­jd een sto­ploss en respecteren we de regels van de markt door niet teveel risi­co te nemen en vooral het Mon­ey Man­age­ment te bewak­en.

Op week­ba­sis ver­loren de Europese indices fors, de AEX ver­loor 14 pun­ten (-2.8%). De DAX moest ook veel inlev­eren en ver­loor over de week bij­na 300 pun­ten (waar­van 155 vri­jdag) en moest uitein­delijk dus ook bij­na 3% inlev­eren.

Op Wall Street zag het er alle­maal wat beter uit, de S&P her­stelde zich van de smakkerd van vorige week en staat 12 pun­ten hoger dan de eind­stand van vorige week (0.6%). Ook de Dow Jones her­stelde zich iets, de Index sloot deze week 38 pun­ten hoger dan vorige week (0.2%). Opval­lend is dat de Nas­daq de 118 pun­ten van de 124 pun­ten die het vorige week ver­loor deze week weer terug heeft gepakt. Hier­mee toonde de Nas­daq erg veel veerkracht richt­ing de gevor­mde top maar tegelijk­er­ti­jd laat dit ons zien dat ook de Nas­daq nog erg volatiel is. Dit kwam met name door de enorme sti­jging van het aan­deel Apple deze week, dit aan­deel weegt erg zwaar in Ameri­ka en liet een sti­jging van meer dan 10%(!) zien door de goed ont­van­gen nieuwe Iphone 7 en het falen van Sam­sung met de nieuwe tele­foon die mas­saal terug moest door een fout in de con­struc­tie ervan.

We zit­ten in Ameri­ka naar mijn mening nog te dicht bij de gevor­mde top­pen, de markt is ges­pan­nen en we zien veel volatiliteit tij­dens de sessies. Wij verwacht­en dan ook dat er nog het een en ander kan gaat gebeuren de komende week en spe­len daar ook op in met onze sin­gaal­dien­sten. Vanzelf­sprek­end zijn alle ogen vol­gende week gericht op mevrouw Yellen van de FED, woens­dag zal de FED naar buiten komen met een besluit over het al dan niet ver­hogen van de rente, een besluit wat het een en ander opnieuw kan doen oplaaien.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer een nieuwe trend lijkt te gaan vor­men kun­nen wij met onze advies­di­en­sten inspe­len op de volatiliteit en kansen die hier­mee gepaard gaan. We nemen onze tijd en proberen toe te werken naar de aangegeven doe­len met enkele trans­ac­ties in de maand. Door de posi­ties lang genoeg te lat­en door­lopen kun­nen we in een trend­be­weg­ing mooie win­sten behalen en het aan­tal trans­ac­ties beperken. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vormen.

Daarom nu deze aan­bied­ing en tot 1 decem­ber tegen een mooie kort­ing, zorg dat u erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naar uit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 DECEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Op de AEX kan een verdere uit­braak naar bene­den ervoor zor­gen dat het behalen van het nieuwe doel 428 pun­ten kan­srijk is.

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Europa staat onder druk, ook de DAX moet zich aansluiten bij de overige indices en lev­ert ook in. Bij de AEX ste­un rond de 438 pun­ten, lat­er de 432 en de 428 pun­ten als mogelijke doe­len. Dan zal wel eerst de 438 ste­un moeten wor­den door­bro­ken, het 200-daags gemid­delde wacht daar net onder rond de 436 pun­ten. Weer­stand nu eerst 442 pun­ten, lat­er de 445 met lat­er de 448 en de 455 pun­ten. De DAX oogt ook wat zwakker nu, de index bleef er aan het begin van deze maand en ook een groot gedeelde van de afgelopen week wat sterk­er bijliggen dan de overige Europese indices. Toch is de DAX nu ook aan de beurt en werd het eerste ste­un­punt van belang rond de 10.375 door­bro­ken. Bij een ver­volg omlaag gaat de DAX eerst opzoek naar de 10.250 pun­ten en lat­er nog de 10.150 en de 10.000 pun­ten. Het zal er vanaf hangen wat Wall Street zal gaan doen na de vrij neu­trale expi­ratiedag afgelopen vri­jdag. Weer­stand bij de DAX nu de 10.37510.400 met lat­er de 10.600 punten. 

Wall Street lag er dus redelijk vlak bij de afgelopen week, de Dow Jones krabbelde iets op naar de enorme ver­liezen van vorige week. Toch moest men ook in Ameri­ka gedurende de laat­ste dag van de week toegeven, daarmee gaat de Dow Jones weer opzoek naar de eerste ste­un rond de 18.000 pun­ten met lat­er de 17.850 waar de lijn onder de bodems uitkomt nu. Weer­stand eerst de 18.250 met lat­er de 18.350 pun­ten. Het­zelfde met de S&P 500 die ook op week­ba­sis wat her­s­tel toonde, met 2140 pun­ten staat de S&P tegen een belan­grijke weer­stand aan, de eerste ste­un ligt rond de 2120 pun­ten. Onder die 2120 ziet het er slecht uit maar we houden nog vast aan het eerste doel 2080 – 2085 pun­ten voor­lop­ig. De oplopende ste­un­li­jn op de grafiek komt uit rond die 2080 – 2085 pun­ten, tot daar dus nog mogelijkhe­den als de 2120 pun­ten wordt door­bro­ken. Weer­stand nu eerst de 2140 – 2145 met lat­er de 2170 – 2180 pun­ten zone. 

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nog alti­jd bin­nen de bek­ende zone 1,1051,125 dol­lar, gis­teren moest de euro wat inlev­eren zodat we nu weer richt­ing de ste­un afza­kken. Aan de bovenkant weer­stand bij de 1,125 dol­lar. Tussendoor nog ste­un rond de 1,115 dol­lar waar de munt vri­jdag al naar­toe ging, lat­er het doel rond de 1,105 dol­lar wat een belan­grijke ste­un bli­jft. Weer­stand nu dus weer die 1,125 dol­lar, lat­er de 1,135 en de 1,14 dollar.

Brent olie:
De olie kreeg het afgelopen week ook zwaar te ver­duren, waar de koers van Brent vorige week nog de 50 dol­lar aan­tik­te ver­loor het de afgelopen week behoor­lijk, een cor­rec­tie dus die zelfs tot onder de 4646,5 dol­lar ste­un uitk­wam. De Brent eindigt de week rond de 46 dol­lar en leverde daarmee meer dan 4% in. De vol­gende ste­un voor Brent wacht rond de 43,544 dol­lar met daaron­der de 41,5 dol­lar als ste­un. Weer­stand nu rond de 47,5 dol­lar en lat­er de 50 dollar.

AEX:
DAX:
S&P 500:Dow Jones:
Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.