Beursdagboek Trader Guy 21 september 2016, 08:39

...

FED dag, beurzen wachten af wij ook

21 september 2016, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De Bank of Japan (BoJ) heeft zijn opkoop­pro­gram­ma van oblig­aties en andere waarde­pa­pieren niet aangepast, daar waar men dacht aan wat ver­hoging daar­van. De rente in Japan is al sinds begin dit jaar negatief maar die werd niet nog verder ver­laagd. Men dacht aan een negatieve rente van 0,15% maar het bleef bij de 0,10%. De beurs in Japan reageerde na wat twi­jfes posi­tief op deze uitkomst, de Nikkei won bij­na 300 pun­ten (+1,75%). De eerste belan­grijke hin­der­nis is genomen, nu op naar de FED die vanavond aan de beurt is en waar men zich afvraagd of men daar de rente al zal optrekken?

Gis­teren een vrij kalme beurs­dag, Europa kon iets omhoog ter­wi­jl Wall Street opnieuw vlak de sessie afs­loot. Het was wacht­en op de Cen­trale Banken, op zich ziet het er in Europa en op Wall Street na de dal­ing van de afgelopen peri­ode nog steeds niet goed uit en zijn we ver­plicht om een brug te leggen naar laat op de avond of tot mor­gen­vroeg. Dan is de kans groot dat de markt een richt­ing kiest, ofwel gaat Wall Street opnieuw richt­ing de top­zone ofwel zet men de dal­ing opnieuw in om de bodems van vorige week aan te vallen. Nu kan men denken dat ik in dat geval alti­jd gelijk zal kri­j­gen omdat ik bei­de sce­nar­i­o’s aangeef maar zie het eerder als een neu­trale houd­ing die moet wor­den aangenomen in deze fase. Het zullen vooral de woor­den die de FED spreekt zijn die de markt een duw zullen geven, zegt mevrouw Yellen dat er meer ver­hogin­gen aan zit­ten te komen dan kan het wel eens tegen­vallen maar bli­jft de FED voorzichtig met hun rente­beleid zou de markt er wel eens posi­tief op kun­nen rea­geren. Nog­maals, duidelijkheid is wat we nodig hebben nu, geen gedraai meer wat voor onzek­er­heid zorgt. Een neu­trale houd­ing wil ook zeggen dat ik voor onze advies­di­en­sten op cash sta en dus afwacht op het­geen er komt.

Opval­lend van­mor­gen is dat de euro wat moet inlev­eren en zo dicht bij de 1,11 dol­lar terecht komt, de olie zien we wat oplopen maar nog steeds geen duidelijke richt­ing kiest. De olie en de euro kun­nen vanavond zek­er weer in beweg­ing komen maar ook dat hangt van de uitkomst af. Het goud, ook niet onbe­lan­grijk nu bli­jft rond de 1300 – 1325 dol­lar hangen maar zou lat­er op de avond ook een forse beweg­ing kun­nen maken.

Veel meer kun­nen we er niet van mak­en, afwacht­en dus en de ste­un en weer­stand in de gat­en houden. In het tech­nisch blok hieron­der staan de belan­grijke niveau’s voor de AEX, DAX, Dow Jones en de S&P 500, de kans is vrij groot dat er enkele gaan sneu­ve­len van­daag of morgenvroeg.

Sig­naal dien­sten:
De beurzen wacht­en op de FED die vanavond komt met een rentebesluit en een pers­babbel, we zit­ten zon­der posi­tie in afwacht­ing. Mor­gen komen er mogelijk snel weer kansen die we willen pakken om in te stap­pen voor onze leden. Daarom nu deze mooie nieuwe aan­bied­ing voor U, zorg dat U erbij bent met de vol­gende acties want er zullen er nog enkele vol­gen zoals het er nu naaruit ziet. Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 DECEM­BER vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet nemen we de STO­PLOSS, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen. Er komen mooie nieuwe kansen, veel meer en voor velen ver­rassende kansen. Een reden temeer om u in te schri­jven zodat u alle belan­grijke upt­dates en sig­nalen ont­vangt … Deze maand staan we al op een mooie winst bij al onze advies­di­en­sten, zie hieron­der de maand tabel tot nu toe.

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum, ook spreken de leden bij ons, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews

Mee­doen en maandag op de verzendli­jst staan? Schri­jf u van­daag nog in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Europa bli­jft nog steeds aan de onderkant hangen, na een oplev­ing gis­teren sloot de index nage­noeg vlak. De AEX moet eerst boven de 445 – 446 pun­ten ger­ak­en om daar­na de 448 aan te vallen. Boven die 448 ziet het er weer beter uit en ligt de weg open richt­ing de 453 en de 458 pun­ten. Bij de AEX nu ste­un rond de 438 – 440 pun­ten, lat­er rond de 428 – 430 pun­ten een belan­grijke ste­un­zone. Daar komt de lijn onder de bodems nu uit. De AEX is wel verzwakt na de dal­ing van vorige week waar­door de kans op min­i­maal een hertest van de 437 – 438 pun­ten er snel in kan zit­ten tech­nisch bekeken. De DAX bli­jft dan toch boven de 10.37510.400 pun­ten, de eerste weer­stand zien we nu rond de 10.500 met daar­boven de 10.600 en de 10.750 pun­ten. Ste­un nu eerst de 10.375 met lat­er de 10.250 en de 10.150 punten.

Wall Street start de nieuwe week vrij vlak tot nog toe, de Dow Jones sta­biliseert wat na een afwach­t­ende houd­ing na enkele felle beweg­in­gen tij­dens de afgelopen sessies. Wall Street gaf zow­el maandag als gis­teren de winst weg richt­ing het slot na een redelijke start, daarmee lijkt de Dow Jones weer op zoek naar de eerste ste­un rond de 18.000 pun­ten en mogelijk lat­er de 17.850 waar de lijn onder de bodems uitkomt nu. Weer­stand eerst de 18.250 met lat­er de 18.350 pun­ten. Het­zelfde bij de S&P 500 die gis­teren net als maandag eerst nog wat her­s­tel toonde om dat lat­er in te lev­eren om met een klein ver­lies te sluiten. De eerste ste­un ligt rond de 2120 pun­ten. Onder die 2120 ziet het er slecht uit maar we houden nog vast aan het eerste doel 2080 – 2085 pun­ten voor­lop­ig. De oplopende ste­un­li­jn op de grafiek komt uit rond die 2080 – 2085 pun­ten, tot daar nog mogelijkhe­den als de 2115 – 2120 pun­ten wordt door­bro­ken. Weer­stand nu eerst de 2140 – 2145 met lat­er de 2170 – 2180 pun­ten zone.

Wat betre­ft Wall Street schets ik de puur tech­nis­che con­di­tie op dit moment maar zoals ik al aan­gaf zal de FED vanavond een grote rol spe­len op het ver­loop en kan alles plots weer draaien richt­ing de top­pen. We wacht­en dus af en hoeven wat trad­ing betre­ft NIKS te ondernemen.

Euro-dol­lar:
De euro zakt nu wat verder door en komt dicht bij de 1,11 dol­lar uit van­mor­gen, een test van de 1,105 dol­lar ste­un zou er mogelijk inzit­ten vanavond wan­neer de FED met zijn besluit komt. Onder de 1,105 dol­lar zien we ste­un rond de 1,095 dol­lar al moet ik eerst nog maar zien of die 1,105 dol­lar wordt door­bro­ken in de loop van de dag. Weer­stand nu eerst de 1.115 dol­lar met lat­er de 1,125 dol­lar als weer­stand. Op dagen als deze is het voor­spellen van val­u­tako­ersen moeil­ijk, de beweg­in­gen zijn vrij heftig op dit soort dagen. Ook hier is het beter om een brug te leggen naar mor­gen voor wat betre­ft de handel.

Brent olie:
De olie kreeg het vorige week nogal zwaar te ver­duren, waar de koers van Brent eerst nog de 50 dol­lar aan­tik­te ver­loor de olie na die top behoor­lijk, een cor­rec­tie die zelfs tot onder de 4646,5 dol­lar uitk­wam gis­teren. De Brent her­pakt zich echter weer en begint van­daag rond de 46,5 dol­lar. Weer­stand nu rond de 47,5 dol­lar en lat­er de 50 dol­lar, ste­un bli­jft de 46 dol­lar met daaron­der de 43,5 dol­lar. Van­daag rond 16:30 kri­j­gen we opnieuw kijk op de voor­raden uit de VS wat voor de nodi­ge beweg­ing kan gaan zorgen. 

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.