Beursdagboek Trader Guy 29 april 2017, 12:24

...

Sterke week voor beurzen, AEX richting de 560?

29 april 2017, 12:24 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De start van de week was sterk, heel sterk zelfs maar na maandag en dins­dag viel alles een beet­je stil en wer­den vooral de win­sten van aan het begin van de week gecon­solideerd. Het is nu wacht­en op de ver­vol­gbe­weg­ing die meestal zorgt voor een beweg­ing in de richt­ing van voor de con­sol­i­datie. Het is dus wacht­en op een ver­volg van de ingezette ral­ly, vri­jwel alle indices lat­en mooie plussen zien vorige week al was er 1 index die daar duidelijk niet aan mee deed. Dat was de Dow Jones Trans­port index, op week­ba­sis toch een ver­lies van 36 pun­ten (-0,4%) wat geheel tegen de rest van de markt in gaat. Nu kun­nen we wel zien dat juist de Dow Trans­port aan het einde van de week ervoor al op begon te lopen zodat bekeken over 2 weken het niet zoveel scheelt, maar toch had­den we de Trans­port ook de afgelopen week mee omhoog gezien. Hou er reken­ing mee dat de AEX en dus Europa maandag dicht is door de vier­ing van 1 mei, de dag van de arbeid, Wall Street is maandag wel gewoon open.

Vorige week kwam er een storm aan bedri­jf­s­ci­jfers op de markt af en over het alge­meen bekeken werde ze goed ont­van­gen. De cijfers bij diverse grote bedri­jven waren goed tot zeer goed en veel van deze bedri­jven wer­den daar­bij ook beloont met een ste­vige koer­swinst. Enkele bedri­jven vie­len dan weer wat tegen maar die waren er min­der in aan­tal, we kun­nen nu dus al spreken van een mooi eerste kwartaal waar de cijfers beter waren dan werd verwacht en dat bli­jft een sterk teken voor de mark­ten. Een eerste en basis vereiste wat betre­ft de markt is en bli­jft dat de win­sten van de beursgeno­teerde bedri­jven beter voor de dag komen dan het­geen men ervan verwacht en dat is nu al vele kwartal­en na elka­ar het geval. Dat is ook de hoof­dreden dat de beurzen ges­taag omhoog bli­jven gaan en dat het einde van de nu nog lopende uptrend nog niet voor­bij hoeft te zijn. Zolang de bedri­jven zeer goed bli­jven presteren kun­nen de beurzen gewoon verder omhoog.

Om de markt bekeken over de afgelopen week in kaart te bren­gen bek­ijken we het resul­taat, de Dow Jones won afgelopen week 393 pun­ten (+1,9%) ter­wi­jl de S&P 500 met 35 pun­ten omhoog ging (+1,5%). De Nas­daq deed het veel beter met nieuwe records ofwel hoog­ste koersen ooit, de index won 137 pun­ten (+2,32%). De Rus­sel 2000 won 20 pun­ten (+1,5%) wat mark­t­con­form was.

Europa lag er nog wat sterk­er bij, alleen de AEX kon door meerdere div­i­dend uitk­erin­gen wat min­der sti­j­gen waar­door er op week­ba­sis 9 pun­ten bij kwa­men (+0,75%). De DAX blonk uit met een plus van maar lief­st 390 pun­ten (+3,25%), de Franse CAC 40 deed er nog een schep­je bovenop met een plus van 208 pun­ten (+4,1%).

Het is nu wacht­en op wat de komende week zal bren­gen, vorige week veel bedri­jf­s­ci­jfers, de komende week zet dat nog even door met dins­dag het groot­ste bedri­jf op Wall Street dat met cijfers komt, rond 22:30 komt Apple met haar cijfers. Verder komen ook Face­book, Mer­ck, Pfiz­er, BP en Shell de komende week met cijfers. Op economisch vlak kri­j­gen we maandag om 16:00 uit de VS de ISM Man­u­fac­tur­ing, in de nacht kri­j­gen we uit Chi­na de PMI. Dins­dag om 10:00 de PMI uit Duit­s­land en Enge­land, woens­dag is er nog de FED en uit­er­aard ook cijfers over de werkgele­gen­heid. Het wordt in ieder geval een week­je met veel nieuws dat op de markt afkomt. We hebben de vorige stortvloed aan nieuws goed kun­nen ver­w­erken, ik denk niet dat het de komende week anders wordt. De uptrend lijkt tot aan een nieuwe poot omhoog, het begin staat er al.

LET OP!!!
Maandag as 1 MEI geef ik een WEBI­NAR van 20:00 tot 21:00 waar ik het over trad­ing en de markt zal hebben. Zorg dat u zich op tijd inschri­jft en het webi­nar niet mist. Inschri­jven kan via de link hieronder …

https://​www​.onli​ne​sem​i​nar​.nl/​b​n​p​p​a​r​i​b​a​s​/​w​e​b​i​n​a​r​/​17541​/​m​a​s​t​e​r​c​l​a​s​s​-​s​l​i​m​s​t​e​-​b​e​l​e​g​g​e​r​-​e​r​i​k​-​m​a​uritz – guy-boscart/

Slim­ste beleg­ger:
De Slim­ste beleg­ger start vol­gende week weer en ik ben een van de coach­es, de vorige 2 edi­ties heb ik gewon­nen met mijn team #TeamGuy en wil dat weer voor elka­ar kri­j­gen met jul­lie erbij. Schri­jf u dus in en kies voor #TeamGuy via de link http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl/​C​o​a​c​h​e​s​/​W​e​l​k​o​m​/​G​u​y​-​B​o​s​c​a​r​t​.aspx

Trad­ing sig­nalen:
We han­de­len waar het kan via onze dien­sten, ook begelei­den we onze leden waar nodig en com­mu­niceren we met elka­ar waar dat nodig is. U kri­jgt dus sig­nalen, coach­ing en begelei­d­ing als u lid wordt van onze abon­nementen. We bieden u die nu aan via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 JULI voor €39. Zorg dat u erbij bent want we zien nog mooie kansen op alle beurzen, de olie en de euro. Nu inschri­jven en dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst en kunt u gebruik mak­en van al onze coaching.

Lid wor­den van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing of Alles of Niets? En alles mee­doen in 2017? Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39 Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Via leden­mails (trad­ing updates) bli­jft iedereen op de hoogte waarom we voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden zelf aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee wilt doen, dat kan via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nis­che analyse:

Wall Street:
De Dow Jones maakt een mooie inhaal­be­weg­ing met 2 sterke sessies na elka­ar gevol­gd door wat con­sol­i­datie die nu nog steeds gaande is. De Dow Jones staat nu rond de 21.000 pun­ten en lijkt duidelijk onder­weg naar de top (ATH) die wacht rond de 21.170 pun­ten. Dat wordt hoe dan ook het eerste doel wat betre­ft de Dow Jones, mocht de index daar­boven uit­breken dan kun­nen we ons gaan richt­en op de 21.500 en de nieuwe mijl­paal 22.000 pun­ten. Ste­un nu eerst de 20.750 met daaron­der de 20.500 pun­ten. Bij een ste­vige terug­val welke ik nu niet verwacht wor­den de 20.250 en vooral de 20.000 pun­ten een belan­grijke ste­un. Een zeer belan­grijke ste­un voor wat betre­ft de lan­gere ter­mi­jn samen met de oplopende trend bij de Dow Jones zien we nu duidelijk rond de 19.70019.750 pun­ten, daar wacht er een groot opvangnet door de diverse ste­un­li­j­nen die daar samenkomen (zie grafieken).

De S&P 500 is nu onder­weg richt­ing de top van begin maart en werd afgelopen woens­dag intra­day zelfs al even aangetikt, die top wacht rond de 2400 pun­ten. Als deze index naar het voor­beeld van de Nas­daq ook uit­breekt moeten we ons gaan richt­en op min­i­maal de 2500 pun­ten richt­ing de zomer. Voor nu bli­jft het eerste doel de hoog­ste stand ooit rond die 2400 pun­ten, lat­er komen de 2425 en de 2450 pun­ten in beeld als weer­stand met daar­na het nieuwe doel rond de 2500 pun­ten als de BULL doorzet. Ste­un nu de 2370 – 2375 pun­ten, de 2350 pun­ten waar we de afgelopen weken sterke ste­un hebben gezien wordt het vol­gende richt­punt omlaag bij een dal­ing. Toch eerst maar eens die top zien te bereiken de komende sessies en dan graag ook op slotbasis.

De Nas­daq lijkt haast niet te stop­pen, na de door­braak boven de 6000 pun­ten moeten we reken­ing gaan houden met de 6100 pun­ten op korte ter­mi­jn. De Nas­daq laat momenteel een mooi koopvol­ume zien en door de uit­braak kan de index in het onbek­ende nog veel verder omhoog, we mak­en telkens nieuwe All Time Highs na de uit­braak begin vorige week.

Europa:
De AEX moet een pas op de plaats mak­en, de index presteert net iets min­der goed dan de rest in Europa maar dat komt vooral mede door enkele div­i­dend uitk­erin­gen die van de koers afgaan. Ste­un bli­jft de 520 – 521 pun­ten, lat­er de 517 – 518 en de 516 pun­ten. Weer­stand nu de 524 – 526 pun­ten zone, bij een uit­braak boven die 526 mogelijkhe­den naar de 528 en de 530+. De index ger­aakt nu wel bin­nen het gebied 520 – 562 pun­ten waar de index sinds 2007 niet meer tussen terecht kwam. Op zich zouden we lat­er dit jaar richt­ing de zomer de zone 560 – 565 pun­ten moeten kun­nen opzoeken waar er dus een zware weer­stand wacht. De AEX kan zich vol­gende week weer herpakken.

De DAX neemt een pauze en con­solideert de plussen van aan het begin van de week, weer­stand bli­jft nu eerst de 12.500 pun­ten wat meer het ronde getal is. Bij een verdere sti­jging die goed mogelijk bli­jft zien we de 12.750 en de 13.000 pun­ten als richt­pun­ten richt­ing het onbek­ende. Ste­un nu eerst de 12.390 pun­ten, lat­er de 12,250 en de 12.150 pun­ten. Zoals u merkt zit de DAX in de onbek­ende zone met dus nieuwe All Time Highs op de borden.

Zo werk ik voor onze leden, u kunt ook mee­doen door lid te wor­den. Er loopt een aan­bied­ing tot 1 JULI nu, inschri­jven kan via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Euro-dol­lar:
De euro zet koers richt­ing de 1,101,105 dol­lar waar ik toch een redelijke weer­stand verwacht, we kun­nen hier wel een tijd­je bli­jven hangen ofwel ik verwacht op de korte ter­mi­jn geen ste­vige uit­braak boven de 1,105 dol­lar waar er een redelijk zware weer­stand wacht voor de euro. Ste­un nu eerst de 1,085 en de 1,07 dollar.

Brent olie:
De Brent olie probeert zich nog steeds te her­pakken maar echt weg komen we nog niet van de ste­un­zone 51 – 52 dol­lar. Weer­stand verwacht ik nu eerst rond de 5353.5 dol­lar, lat­er kan de olie eventueel de sti­jging via een uit­braak doorzetten richt­ing de 55 – 56 dol­lar. De reeks met top­pen komen uit ron­dom de 57,5 dol­lar waar de vol­gende weer­stand wacht. De belan­grijke ste­un­zone bli­jft dus de 51 – 52 dol­lar, onder deze zone slecht nieuws met doe­len rond de 47,5 en zelfs de 45 dol­lar. De lagere voor­raden bracht­en de olie even in de plus maar doorzetten zat er niet bij helaas.

AEX:

DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nas­daq:

Dow Trans­port index:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.