Beursdagboek Trader Guy 20 maart 2018, 08:53

...

Wall Street zakt weg, Europa omlaag na test weerstand

20 maart 2018, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Een behoor­lijke terug­val op Wall Street gis­teren, het was vooral de Nas­daq die het moest ont­gelden waar­door de rest vanzelf vol­gde. Vooral Face­book lag aan de basis van de dal­ing, andere inter­net aan­de­len ver­loren ook behoor­lijk. Ook de Dow Jones moest op een gegeven moment fors terug tot zelfs 500 pun­ten lager, tij­dens het laat­ste uur kwam er wat her­s­tel op gang maar de schade bleef groot. De Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq door­breken alle 3 hun belan­grijke ste­un­li­jn, de lijn onder de recente bodems zoals u kunt zien op de grafieken. De grote vraag is nu, wat wordt het ver­volg? Door de schade van gis­teren ziet het er tech­nisch niet goed uit op Wall Street.

Ook de indices hier in Europa kre­gen een behoor­lijke tik gis­teren, de DAX ver­loor tot 200 pun­ten, de AEX moest ruim 5 pun­ten inlev­eren gis­teren. Zo gaat er weer een groot gedeelte van de winst die vorige week werd behaald ver­loren, de AEX en de DAX die bei­den tot de weer­stand ofwel de lijn over de recente top­pen waren opgek­lom­men draaien vanaf dat punt weer terug. Let op de DAX waar het tech­nis­che verkoopsig­naal door de Death Cross” steeds duidelijk­er wordt, dat wil zeggen dat het 50-MA onder het 200-MA terecht is gekomen.

Waar we op moeten let­ten de komende dagen is de rente, de FED komt mor­gen en ze gaan de rente met 0,25% ver­hogen maar het zou ook wel eens kun­nen dat het 0,5% wordt omdat de inflatie niet meew­erkt. Dat is voor mor­gen, we gaan het zien. De markt moeten we in ieder geval goed in de gat­en houden de komende 2 – 3 sessies, tech­nisch bekeken zoals ik al aan­gaf ziet het er plots veel min­der goed uit. 

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt tot zondag nog een mooie aan­bied­ing tot 1 JUNI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat dit jaar (2018):

AEX:
De AEX zien we duidelijk terugza­kken vanaf de weer­stand, de kans is nu groot dat de index weer richt­ing de ste­un die we rond de 517 – 518 pun­ten zien terug moet. Tussendoor nog ste­un rond de 528 en de 522 pun­ten maar dat stelt niet zoveel voor. Weer­stand bli­jft de 535 pun­ten waar we nu een zware weer­stand zien, pas boven de 541 pun­ten ziet het er voor de AEX beter uit maar door de zware weer­stand kan dat wel eens heel moeil­ijk worden.

DAX:
De DAX moet weer inlev­eren vanaf de weer­stand, de DAX ger­aakt niet boven de 12.400 pun­ten en of dat de komende dagen zal lukken betwi­jfel ik door de tech­nis­che toe­s­tand van de index momenteel. Zoals ik al aan­gaf zakt het 50-MA onder het 200-MA en dat is geen goed teken voor het ver­volg. Weer­stand dus de 12.400 en de 12.500 pun­ten, lat­er de 12.700 pun­ten. Als de DAX nu doorza­kt dan zien we pas rond de 12.100 en de 12.000 pun­ten ste­un, lat­er loert de 11.850 pun­ten weer als doel waar de bodem uitkomt. Het ziet er dus niet goed uit voor de DAX.

Dow Jones:
De Dow Jones breekt uit naar bene­den uit de driehoek en dat is geen goed teken voor het verdere ver­loop. We zien nu ste­un rond de 24.40024.450 pun­ten, onder die ste­un ofwel de bodem van bbe­gin maart ligt de weg zelfs hele­maal open richt­ing de 23.600 pun­ten. De con­di­tie verzwakt dus verder, het is de vraag of de Dow Jones zich nog kan her­pakken, het zal moeil­ijk wor­den door de keuze om omlaag uit te breken. Weer­stand nu de 24.870 en de 25.000 pun­ten, lat­er het 50-MA rond de 25.300 pun­ten. Veel aan­de­len bin­nen de Dow Jones begin­nen te breken, oplet­ten dus voor het ver­volg.
S&P 500:
De S&P 500 moest terug tot de 2700 pun­ten zoals u kunt zien op de grafiek, daar zien we meteen ook een belan­grijke ste­un uitkomen. Onder die 2700 pun­ten, en dat scheelde gis­teren al niet zoveel meer, kan de index snel terug tot de oplopende ste­un­li­jn die we rond de 2670 pun­ten zien uitkomen. De index breekt net zoals de Dow Jones uit de driehoek, dat zou voor meer druk omlaag moeten zor­gen de komende dagen. Weer­stand nu eerst de 2750 pun­ten, daar zien we heel wat lij­nen samenkomen nu, het 50-MA zien we daar samen met de lijn onder de bodems. Oplet­ten de komende dagen wat betre­ft de S&P 500 en dus Wall Street.
Nas­daq:
De Nas­daq laat het nu ook duidelijk lopen, door de dal­ing onder de oude top en onder de oplopende ste­un­li­jn verzwakt de con­di­tie nu snel. Let er ook op dat de index het 50-MA al aan­tik­te gis­teren en vanaf dat punt wist op te veren. Wel kri­jgt de dal­ing onder de belan­grijke 2 ste­un­li­j­nen nu voorang want ik zie duidelijk een fail aan de bovenkant. De doe­len omlaag voorzie ik nu eerst rond dat 50-MA 7285 en lat­er tot de lijn onder de bodems rond de 7200 pun­ten. Onder de 7200 pun­ten ziet het er meteen heel slecht uit voor de Nas­daq, zo ver is het nog niet maar we moeten er door de draai omlaag wel reken­ing mee houden. Dus onder de 7200 pun­ten is het foute boel voor deze tech-index. Weer­stand nu eerst de 7400 pun­ten, lat­er de oude top op 7505 en de top rond de 7637 pun­ten.
Brent olie:
De olie breekt uit boven de weer­stand wat een heel belan­grijke waarne­m­ing is want de driehoek wordt zo in de posi­tieve richt­ing uitgenomen en dat kan voor meer sti­jging zor­gen bij de olie de komende week. Doe­len wor­den nu eerst het 50-MA rond de 67 dol­lar en de 68,25 dol­lar waar we op de grafiek de vol­gende weer­stand ien uitkomen. Ste­un nu eerst de 64.75 dol­lar, lat­er de 64 doller en de 61 – 62 dol­lar. De uit­braak omhoog bij de Brent olie ziet er sterk uit voor het ver­volg, ik ben dan ook zeer benieuwd naar de doe­len vol­gende week.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.