Beursdagboek Trader Guy 21 maart 2018, 08:47

...

Wall Street wacht op de FED, Europa herpakt zich

21 maart 2018, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Europa begon nog twi­jfelachtig maar richt­ing het slot van de sessie wist de markt zich hier mooi te her­stellen bij een vrij vlak Wall Street na de open­ing. Het was vooral de euro die omlaag ging die Europa in ieder geval kon helpen aan een her­s­tel. Ook de olie hielp mee en dan vooral bij de AEX waar Shell kon her­stellen met ruim 1%, de Brent olie liep op tot 67,5 dol­lar waar we net daar­boven weer­stand zien op de grafiek. De AEX kon de sessie net boven de 535 pun­ten afs­luiten en we weten dat er daar behoor­lijk wat weer­stand wacht, naast het 200-MA zien we net daar­boven ook de lijn over de recente top­pen uitkomen (537538). Het­zelfde kun­nen we over de DAX melden, wel een mooi her­s­tel maar nog geen uit­braak. De DAX staat verder onder het 50- en 200-MA die elka­ar nu negatief doorkruisen wat een zeer negatief sig­naal afgeeft, de lijn over de top­pen bij de DAX zien we rond de 12.410 pun­ten uitkomen en daar kri­j­gen we de eerste zware weer­stand. Europa dus even weer hoger maar door de weer­stand wordt het moeil­ijk om door te stoten tot boven de weer­standen, we vol­gen het uit­er­aard op de voet.

Wall Street wacht op de FED maar de indices hebben wel een sig­naal afgegeven dat ze mogelijk omlaag willen, de Dow Jones breekt negatief uit de driehoek waar de index al een tijd­je in bewoog. De Nas­daq staat alweer ruim onder de oude top (7505) waar­door we ook bij deze index een negatief sig­naal hebben gekre­gen. Nor­maal gezien, en dus tech­nisch bekeken, zou Wall Street na het verkoopsig­naal van de afgelopen dagen verder kun­nen cor­rigeren. Wel is het wacht­en op de beves­tig­ing van deze analyse want de mark­ten kiezen wel eens vak­er een tegengestelde richt­ing aan het­geen er wordt verwacht. 

Een antwo­ord van de FED kri­j­gen we vanavond al, rond 19:00 komt de FED met het bericht, iets lat­er vol­gt de eerste per­scon­fer­en­tie met Jerome Pow­ell als FED voorzit­ter. De vraag is met hoeveel de rente van­daag wordt ver­hoogd? En hoeveel keer de FED dit jaar de rente nog wil ver­hogen? De markt gaat uit van 0,25% van­daag en 3 ver­hogin­gen in 2018, andere mod­ellen geven aan dat het wel eens 0,5% kan wor­den van­daag waar­door we dit jaar 4 stap­pen omhoog kri­j­gen. Mogelijk dus meer duidelijkheid na 19:00 daarover via de persconferentie. 

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Via onze abon­nementen kunt u mee­doen met de trades die ik uitzet voor de leden, dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft. Er loopt tot zondag nog een mooie aan­bied­ing tot 1 JUNI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat dit jaar (2018):

AEX:
De AEX her­pakt zich wat en bereikt de weer­stand­zone tussen de 535 en de 538 pun­ten, rond die 535 pun­ten zien we nog steeds de hor­i­zon­tal­en ste­un-weer­stand en het 200-MA uitkomen, het is vreemd dat de index steeds zo makke­lijk speelt met die zware ste­un of weer­stand, het 200-MA is niet zo gemakke­lijk om te door­breken maar de AEX trekt er zich momenteel niet zoveel van aan. Wel is het zo dat de index rond de 538 pun­ten nu de lijn over de recente top­pen als weer­stand erbij kri­jgt, zal het lukken om ook daar­boven uit te breken? We gaan het zien de komende dagen, zelf denk ik van niet. Ste­un nu de 535, lat­er de 530 – 531 pun­ten en de 528 pun­ten. Bij een ste­vige verzwakking lat­er moeten we mogelijk nog reken­ing houden met de 517 – 518 pun­ten bodem als doel. Voor­lop­ig zijwaarts tussen de 530 en de 540 pun­ten, en dat nu al een 3 tal weken.
DAX:
De DAX herp­kt zich richt­ing de weer­stand die we tussen de 12.35012.400 pun­ten zien uitkomen, de lijn over de recente top­pen komt daar uit. Alles onder de 12.400 tot max­i­maal 12.500 pun­ten is negatief voor de DAX want er komen daar nogal wat hin­dernissen samen. Let ook de de Death Cross” bij de DAX waar het 50-MA steeds duidelijk­er onder het 200-MA uitkomt, in het verleden zorgde deze sit­u­atie voor een grote dal­ing bij de DAX. Als de DAX er niet in slaagt om boven die 12.40012.500 pun­ten te ger­ak­en moeten we reken­ing houden met een her­vat­ting van de dal­ing richt­ing de 12.250, de 12.100, de 12.000 en de bodem­zone rond de 11.850 pun­ten. De volatiliteit kan aan­houden bij de DAX, daarom let­ten we vooral op wat er aan de bovenkant gaat gebeuren. Voor­lop­ig nog her­s­tel op de dal­ing van maandag, de vraag is hoe de index de komende dagen zal bewegen?

Dow Jones:
De Dow Jones breekt uit naar bene­den uit de driehoek en dat is geen goed teken voor het verdere ver­loop. We zien nu ste­un rond de 24.40024.450 pun­ten, onder die ste­un ofwel de bodem van begin maart ligt de weg zelfs hele­maal open richt­ing de 23.600 pun­ten. De con­di­tie verzwakt dus verder, het is de vraag of de Dow Jones zich nog kan her­pakken, het zal moeil­ijk wor­den door de keuze om omlaag uit te breken. Weer­stand nu de 24.870 en de 25.000 pun­ten, lat­er het 50-MA rond de 25.300 pun­ten. Veel aan­de­len bin­nen de Dow Jones begin­nen wel te breken, oplet­ten dus voor het ver­volg. De FED vanavond kan de index wel in beweg­ing brengen.

S&P 500:
De S&P 500 moest maandag al even terug tot de 2700 pun­ten zoals u kunt zien op de grafiek, daar komt er meteen ook een belan­grijke ste­un uit. Onder die 2700 pun­ten, en dat scheelde maandag al niet zoveel meer, kan de index snel terug tot de oplopende ste­un­li­jn die we rond de 2670 pun­ten zien. De index breekt net zoals de Dow Jones uit de driehoek, dat zou voor meer druk omlaag kun­nen zor­gen de komende dagen. Weer­stand nu eerst rond de 2750 pun­ten, daar zien we heel wat lij­nen samenkomen, het 50-MA zien we daar nu samen met de lijn onder de bodems. Oplet­ten de komende dagen wat betre­ft de S&P 500 en dus Wall Street.
Nas­daq:
De Nas­daq laat het nu ook duidelijk lopen, door de dal­ing onder de oude top en onder de oplopende ste­un­li­jn verzwakt de con­di­tie nu snel. Let er ook op dat de index het 50-MA al aan­tik­te gis­teren en vanaf dat punt wist op te veren. Wel kri­jgt de dal­ing onder de belan­grijke 2 ste­un­li­j­nen nu voorang want ik zie duidelijk een fail aan de bovenkant. De doe­len omlaag voorzie ik nu eerst rond dat 50-MA rond de 7290 en lat­er tot de lijn onder de bodems rond de 7200 pun­ten. Onder de 7200 pun­ten ziet het er meteen behoor­lijk slecht uit voor de Nas­daq, zo ver is het nog niet maar we moeten er door de draai omlaag wel reken­ing mee houden. Dus onder de 7200 pun­ten is het foute boel voor deze tech-index. Weer­stand nu eerst de 7400 pun­ten, lat­er de oude top op 7505 en de top rond de 7637 pun­ten.
Brent olie:
De olie breekt uit boven de weer­stand wat een heel belan­grijke waarne­m­ing is want de driehoek werd zo in de posi­tieve richt­ing uitgenomen, het eerste doel lag rond het 50-MA rond de 66,75 dol­lar uitkomt en lat­er rond de vol­gende weer­stand die we rond de 68 dol­lar zien op de grafiek hieron­der. Ste­un nu eerst de 66,75 dol­lar, lat­er mocht de olie weer zakken ste­un rond de 64.75 dol­lar met daaron­der de 64 doller en de 61 – 62 dol­lar.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.