Beursdagboek Trader Guy 23 maart 2018, 08:45

...

Trump stuurt beurzen fors lager, AEX naar 518?

23 maart 2018, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Na de FED werd het al moeil­ijk op Wall Street omdat men niet goed kan inschat­ten wat er met de rente gaat gebeuren dit jaar en vooral in 2019, dat zorgde al voor een golf omlaag bij alle indices op Wall Street. Dat had­den we op alle vlakken al voorzien want tech­nisch ver­loren de indices aan grip, de dal­ing had­den we in feite al zien aankomen. Dat het daar­na zo snel zou gaan had ik niet verwacht, dat kon ook niet want de grote steek omlaag kwam er nadat Trump begon te spreken, eerst nog een kleine oplev­ing door dat Trump zei dat hij Europa wil ontzien van extra heffin­gen maar daar­na via de meld­ing dat Chi­na fors zal moeten betal­en op de export naar de VS ver­loren de beurzen alle grip en dook alles de diepte in. Was niet te voorzien, zelf had ik al winst genomen op de short posi­ties toen er enkele ste­un­pun­ten wer­den bereikt, lat­er op de avond zak­te alles verder weg en staan de beurzen ook van­mor­gen weer onder druk.

Tech­nisch bekeken, en dat kunt u in deze update bij de grafieken lezen, ziet het er slecht uit omdat vri­jwel alle indices op zoek zijn naar hun bodem van feb­ru­ari. Let op Wall Street ook op het 200-MA dat lijkt te wacht­en op een test. Wat ik nu voorzie is om de ral­ly’s te verkopen waar het kan, dat zow­el op Wall Street als hier in Europa. Of dat van­daag al kan of mogelijk moeten we wacht­en tot maandag, de leden kun­nen in ieder geval weer een sig­naal per mail en SMS verwacht­en als de kans zich voor­doet. Wie geen lid is kan zich aan­melden om zo niks te mis­sen, we zor­gen ervoor dat we in deze moeil­ijke markt op het goeie spoor blijven.

Coach­ing bij uw beur­shan­del:
Voor onze abon­nementen waar u nu kunt mee­doen met de trades die ik uitzet tot 1 JUNI voor €39 heb ik gis­teren een mooie winst kun­nen bin­nen­halen. Zo komen we voor deze maand mooi in de plus en staan we posi­tief voor het jaar behalve bij TA aan­de­len waar we in jan­u­ari met wat stops te mak­en kre­gen. De rest staat op mooie plussen zoals u kunt zien op de tabellen hieron­der. U kunt makke­lijk mee­doen met een bedrag dat voor iedereen goed haal­baar moet zijn. Dat kan via Sys­teem Trad­ing al vanaf €1500 (meestal 1 posi­tie), met Index Trad­ing €2000 en max 2 posi­ties of met Guy en Polleke Trad­ing waar men €4000 voor nodig heeft.

Er loopt nu een mooie aan­bied­ing tot 1 JUNI voor €39 om ken­nis te mak­en met onze manier van werken en dus om mee te doen. Dan kri­jgt u alle info waaron­der de dagelijkse updates per mail, toe­gang tot de trader­shop en kunt u inloggen op het besloten FORUM op de site voor onze leden. Een mooi pakket samen met coach­ing. Om u in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat dit jaar (2018) en deze maand (maart):

AEX:
De AEX zakt nu snel door, eerst onder de 530 – 531, daar­na lat­er op de dag onder de 528 pun­ten en zoals het er nu naaruit ziet bereikt de AEX al de 521 pun­ten voor­beurs. Het is nu de vraag of de AEX meteen naar de 517 – 518 pun­ten zal terugza­kken of kri­j­gen we vanaf de open­ing toch eerst een bounce ofwel een kort en krachtig her­s­tel? Weer­stand nu de 528 en de 530 – 531 pun­ten, lat­er de bek­ende zone 535 waar vooral het 200-MA uitkomt. Tech­nisch bekeken ziet het er voor wat betre­ft de AEX niet goed uit, ik ben vooral benieuwd wat er rond de 518 pun­ten zal gebeuren? We hebben op de AEX gis­teren een hele mooie winst kun­nen nemen via Sys­teem Trad­ing, ik zoek naar nieuwe kansen in de loop van de dag of begin vol­gende week.
DAX:
We zien bij de DAX dat de index regel­recht naar de bodem terug wil, het is niet gelukt om uit te breken eerder deze week en vorige week, nu ligt de weg open richt­ing de 11.850 pun­ten waar de bodem wacht. Het wordt een doel op zich maar het kan ook zo zijn dat de ste­un wordt door­bro­ken de komende sessies, alles zal afhangen van wat Wall Street en Azië doet want daar begint het ook te krak­en aan alle kan­ten. Ste­un dus de 11.850 met daaron­der de 11.600 pun­ten, weer­stand nu de 12.050, de 12.200 en de 12.300 pun­ten. In de vorige updates heb ik er al een aan­tal keren op gewezen, de Death Cross” op de grafiek. Dat wil zeggen dat het 50-MA duidelijk onder het 200-MA zakt en dat is voor het lange ter­mi­jn tra­ject een heel slecht teken. Kor­tom, het ziet er niet goed uuit voor wat betre­ft de DAX op tech­nisch gebied.
Dow Jones:
De Dow Jones zakt regel­recht naar de ste­un­li­jn onder de bodems die zich eerst rond de 23.800 en lat­er rond de 23.600 pun­ten laat zien. Onder de 23.600 moeten we zelfs reken­ing houden met een test van het 200-MA dat rond de 23.345 pun­ten uitkomt. De con­di­tie is wel behoor­lijk wat slechter aan het wor­den door de uit­braak onder de driehoek, daar had ik al voor gewaarschuwd eerder deze week en vorige week. Een uit­braak kan dus heftig uit­pakken het­geen we nu ook zien. Belan­grijk wordt wat de Dow Jones de komende dagen in pet­to heeft, de index kan beter maar niet onder het 200-MA terecht komen want dan wordt het zeer moeil­ijk wat het ver­volg betre­ft. Weer­stand nu de 24.200 en de 24.500 pun­ten.
S&P 500:
De S&P 500 duikt tot ver onder de ste­un­zone 2700, de S&P zakt zelfs onder de bodem van begin deze maand en staat ver onder het 50-MA dat rond de 2745 pun­ten uitkomt. Ste­un zien we rond de 2600 pun­ten op de grafiek, lat­er het 200-MA rond de 2585 pun­ten en net daaron­der de oplopende ste­un­li­jn die nu rond de 2570 pun­ten uitkomt. Als het tegen­z­it kun­nen we met de S&P 500 nog makke­lijk 70 – 80 pun­ten lager. Weer­stand nu de 2670 en de 2700 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq kri­jgt een behoor­lijke dre­un en zakt zelfs terug richt­ing de 7000 pun­ten, een week gele­den stond er nog 7600 op de bor­den. Als je de grafiek bek­ijkt dan zie je vooral de steek onder alle ste­un­li­j­nen, dat is de lijn onder de bodems, de oude top en het 50-MA. Op de grafiek lonkt de 6900 pun­ten nu duidelijk maar we zien rond de 7100 nog een ste­un. Het ziet er niet goed uit voor het verdere ver­loop tech­nisch bekeken, we staan ver onder de top nu. Weer­stand zien we eerst rond de 7300 pun­ten waar het 50-MA uitkomt, het zal al moeil­ijk wor­den om daar weer te ger­ak­en al weet je natu­urlijk nooit in deze markt.
Brent olie:
De olie breekt uit en loopt verder op tot de weer­stand, die spike omhoog had ik niet voorzien in deze mark­t­si­t­u­atie maar die is er wel, weer­stand zien we nu rond de 70 – 71 dol­lar ofwel de top van dit jaar. Nor­maal gezien zou de olie door de slechte mark­t­con­di­tie weer moeten inlev­eren, ste­un zien we nu in eerste instantie rond de 68 en de 66 dol­lar. Als de top er staat kan ook de dal­ing heel snel gaan als die op gang komt vanaf de top­zone. Van­daag maar eens kijken waar de belan­gen liggen, een short op de olie bli­jft nu goed mogelijk, voor de leden zit­ten we helaas wat te vroeg short maar de posi­tie kan nog even open bli­jven.
Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.