Beursdagboek Polleke 22 maart 2010, 08:17

...

AEX: correctietijd

22 maart 2010, 08:17 | Polleke | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


de AEX start zijn correctie-fase.

Deze is een copie van de eMail versie die nu reeds loopt.
Vanaf volgende week tot einde maand gaan we verder met de gekende beperkte versie.


* * * * * * * * * * * Pollekes Trading Update * * * * * * * * * * *

Morning Update = zaterdsag 20 maart 2010 - 20.00u =

[Bottom Line]

De AEX maakt maakte vrijdag de laatste stap in een tijdelijk top-patroon. Een duidelijke correctie is begonnen.

[Resultaten]
Onze spreadsheet.
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Ak3oKPVxUj0-dFk1SWJIaTBJUXFKbDJGMHZfSXh4WlE&hl=nl

[Inschrijven]
Vanaf 30 maart valt het doek over de Gratis Akties en Dagtips over de dagrichting van de AEX. Het "synthetisch advies" komt dan enkel nog bij de ingeschreven beleggers terecht. Voor een kleine 250 eur doet VIER MAANDEN mee. De eerste krijgt u cadeau van USM als "kennismaking", de drie volgende zijn de uwe. De meesten (Durvers) hebben bij hun Aktie van vrijdag hun entree-geld via RBS teruggestort gekregen ...

U kan nog steeds meedoen !
Registreer op:
http://www.usmarkets.nl/abonnementen/usmlegacy.html
en klik op blauwe hoofding "Pollekes Beursupdate"

Lees eerst de eerder verschenen kennismaking van Polleke:
http://www.usmarkets.nl/component/content/article/16-aankondiging/157132-een-stabiel-extra-rendement-met-turbos-op-de-aex.html

Tot straks bij uw eerste eMAil en Aktie-SMS !


[Vrijdag

Een dag zonder (goed) nieuws...en de markten kunnen hun opwaartse oriëntatie al niet meer aanhouden. Een veeg teken. We gaan zien hoever we negatief kunnen reiken. De Stieren zijn in de meerderheid - dat is een mooie troost. Dan kennen we tenminste onze slachtoffers.

[AEX maandag]
Maandag is ex-expiratie. Ik verwacht nog een positieve stuiptrekking richting 341 bij de eerste handelsuren na de opening. Heel wat partijen hebben nog wat in te dekken opwaarts...wij gaan hun hiermee helpen. Rond 341.50 lijkt mij een ideaal punt om terug - nu DOUBLE (Durvers) in te stappen in de gekende reeks TS 352 NL0006345936 (rekenaar: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0006345936 )
Mogelijk gaan we kort na de opening verder richting 336.50 - het kan zijn dan dat ik met de Durvers daar Sibgle Long ga met AEX TL 328 NL0009337583 (rekenaar http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009337583

[Elliott]

Voorlopig is de telling niet zo belangrijk. Bovendien zijn heel wat professionele Tellers het Licht kwijt geraakt de laatste dagen. Lees: "zij hebben totaal geen idee". Nochtans hou ik mijn eigen (alternatieve) achterliggende telling goed in het oog.
Vrijdag kregen we bevestiging dat het TOP-patroon gestart is. De stieren gaan de volgende dagen trachten de indexen hoog te houden. Echter - wat de niet-Leden niet vermoeden is, dat dat het Stierenfeest zo goed als volledig voorbij is. Zij beseffen het niet, laat ons het hierbij houden. We hebben - volgens mij - deze week een lagere top gezet op 343.xx.

[Polleke Besloten]
Op 1 april gaan we officiëel van start met Polleke's Trading. Deze laatste dagen van maart kan iedereen nog meekijken en gratis meesurfen op de succesvolle (blijkt [hier]) Aktie-golven van Polleke. Vrijdag was een sublieme dag: iedere "Durver" greep de kans om zijn GRATIS TICKET voor Pollekes Trading van RBS te ontvangen: vrijdag haalden zij op één sessie 250 EUR binnen, waarmee zo tot augustus 2010 gratis advies hebben verworven.


[Beleggers]
De Beleggers haalden het minste resultaat tot hiertoe. Dat is ook heel logisch. Hun risico ligt een pak lager dan de "Durvers". Een beetje spijtig, op het eerste gezicht. Maar niet toevallig; zij kunnen steeds op hun beide oren slapen - blijkt. Bekijk mijn trackrecord voor de Beleggers [hier]. De beleggers zijn gemiddeld vier keer minder in de Markt. Dat is een extra zekerheid. Maar. Naarmate de Beleggers meer vertrouwen krijgen in het Polleke's systeem, zullen zij steeds meer "Durver" worden...
De Beleggers doen enkel golven "3" in Elliott-termen mee. Dat is een beetje sneu, zou u denken. Vergis u niet; zij slapen het best !
Bovendien, u als "Durver" zou kunnen overwegen een groter deel van uw kapitaal als "Single-Belegger" te gaan inleggen. Voor dat u het weet, zijn de "Beleggers" nog zo Gek niet !

[Durvers]
Zij vertegenwoordigen het grootste deel van de abonnees. Mogelijk zelfs 90%. Weet dat u niet continu alles hoeft mee te doen. Kijk naar uw eigen agenda - en beslis wat kan. Reken voor een Aktie een doorloop van een drietal dagen. Maak u niet te druk bij een niet-perfecte instap, laat staan een ideale uitstap. Tracht van de RUST die wij u bieden bij dit systeem ten volle te genieten. U hoeft niets zelf op te volgen en te beredeneren. De eerste keren gaat het moeilijk, de volgende makkelijker. Op het Forum van USM kan u steeds terecht voor morele steun. Voor sociaal contact. U zal merken dat u vrienden maakt, in een hopelijk ontspannen sfeer. Tracht niet te leuteren over centiemen. U beseft dat we hier bezig zijn met het MOEILIJKSTE wat er BESTAAT: het voorspellen van de Financiële Markten. Laat ons allen dan ook wat ademruimte ! Weet dat u soms een verlies gaat slikken. Dat is normaal.

[Je eigen aganda]
Traden is een kunst. Het vraagt tijd. Gun jezelf die tijd. Als je eigenlijk geen tijd hebt de volgende beurssessies, doe dan even niet mee. Als u op vakantie vertrekt binnen twee dagen ... STOP TRADING vooraf ! Wij werken met Turbos. Dat zijn geen speeltjes. U kan met één te late verkoop meer verliezen dan uw vakantie KOST. Als u met een trade mee instapt, zorg dat je de volgende sessies de trade op een gewone manier kan beheren, en afsluiten zoals met eMail en SMS wordt doorgegeven. Niet overal in het buitenland hebt u een internetaansluiting, of is het GSM-ontvangst voldoende !

[Maandopbrengst]
Sommige lezers vragen op hoeveel ze maandelijks minimaal kunnen rekenen als Durver. Nou. Ik durf risico's te nemen, maar DAT kan ik u niet voorspellen ! Beleggen en winst maken is geen Toegepaste Wiskunde !
Ik haal gemiddeld 20 effectieve AEX-punten positief resultaat per maand. Gemiddeld. Soms 10 punten, soms 40 punten.
Opletten ! Met 10 AEX punten kan je 20 AEX-punten VERDIENEN ... als je DOUBLE gaat !
Ik zei eerder dat je gemiddeld op "40 AEX punten per maand - typisch 4000 EUR per MAAND" mag rekenen. Dat klopt straks.

Even rekenen. Ik mik gemiddeld op 5 AEX-punten per week voor de Durvers. Dat is 20 AEX punten per maand.
In het begin van de "tijdsrekening" op 1 april starten we met een BLANCO Trackrecord. In de eerste maand tracht ik 20 AEX-punten te sprokkelen, liefst in stukken van 3+ punten. U zal dan 20 AEX, of typisch 2000 EUR hebben verdiend - één netto maandloon met een gemiddelde inleg van 2500 EUR kapitaal. Een verdubbeling per maand aldus.
Als dat lukt, gaan we in de eerste Betalende Maand (mei) rekening houden met dat resultaat, en gemiddeld zullen we risicogewijs dan alle Akties DOUBLE kunnen doen. Dus in mei geven 20 AEX-punten = 40 AEX-punten winst = 4000 EUR met een inleg van 2500 EUR (start).
In de tweede maand halen we dus 4000 EUR winst, met een ingelegd kapitaal van 2500 EUR. Daar eindigt het verhaal.
Want in de derde maand zullen we in principe niet meer dan DOUBLE gaan...en dus gaat u maandelijks met 20 AEX beweging, 4000 EUR kunnen besteden samen met uw partner. (Triple oor Durvers en Double voor Beleggers is uiterst uitzonderlijk).Dit is geen Belofte, wel een betrachting.

----------------------------- A K T I E ------------------------------

B E L E G G E R S - Strategisch (+5 punten) - [Nominatief Trackrecord]
[Positie]
[AKTIE]

Maandag single short boven 340 - Sein via SMS.

-----------------------------------------------------------------------

D U R V E R S - Strategisch (+3 punten) - [Nominatief Trackrecord]

[Positie]
[AKTIE]

Maandaag double short boven 340, Long onder 337. Sein via SMS.

----------------------------------------------------------------------


[Indicatoren]
Volgen later.
Vandaag staan we op "sell".

[Filosofie]
(herneming)
Ik krijg de laatste dagen regelmatig de vraag of mijn verwachting voor "zomer AEX 280" nog blijft staan.
Op dit moment is er nog geen sprake van dat "deze kansen verkeken" zouden zijn. Zoals ik aangaf in [mijn column] enkele weken geleden gaat de Markt binnen enkele maanden af te rekenen krijgen met stijgende Belastingen, stijgende (eerst de lange, dan de korte) Renten door stijgende kredietrisico's, een stijgende Dollar. Alles wat in Dollar genoteerd is, zal dan dalen in prijs. Daar hoort Wallstreet ook bij, en dus de AEX ook. Een crisis zoals in 2008/2009 voorzie ik niet. De Bankaandelen hebben hun laagtepunt achter de rug. Maar nu gaat de economie dreigen (terug) te verzwakken door het stelselmatig wegvallen van de Overheidsinvesteringen. Heel wat overheden zijn massaal ingesprongen om de sleutelbedrijven op hun grondgebied kapitaalgewijs te ondersteunen. Een deel van die verstrekte "Liquiditeit" (die uiteindelijk naar de Beurzen is gevloeid) zal moeten terugvloeien (door verhoging van de gerekende renten), en de overheden zullen fors moeten besparen in hun bestedingsgedrag. Deze combinatie zal gedurende verscheidene maanden de aandelenmarkten zwaar hypothekeren. De AEX kan makkelijk -20% tegen de Zomer. AEX 340-20%= 280, tegen augustus ? We gaan er niet in één ruk naartoe uiteraard. Het eerste beoogde station is AEX 315. Na een wekenlang herstel kunnen we dan in een viertal weken richting 280. U ziet. Een pak punten waarvan we er toch een groot deel ervan moeten kunnen binnenhalen !

[Agenda]

Elke ochtend Update rond 08.30u
U kan me op het Forum vinden op werkdagen rond 11.45u


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.