Beursdagboek Trader Guy 17 april 2010, 13:14

...

THE FIRM IN TROUBLES

17 april 2010, 13:14 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


ooit gaf ik al voor de cri­sis begon aan dat BANK‑X vergeleken kan wor­den met het Grisham BOEK — THE FIRM — of beter bek­end bij ons als de Advo­caat van de Duiv­el” … Veel speelt zich af achter de scher­men, vele mil­jar­den wor­den er ver­di­end via de DARK POOLS ofwel de han­del buiten de beurs om, in aller­lei pro­ducten waaron­der toen die sub­prime lenin­gen. We gaan nooit pre­cies weten hoe alles in elka­ar stak, maar er komen nu toch wat zak­en los die beter het daglicht niet had­den kun­nen zien. De SEC pakt Gold­man dus aan voor FRAUDE, de naam Paul­son & Co zien we ook in het ver­haal. Voor wie het nog niet weet, dat hedge­fund stond jaren­lang op de eerste plaats qwa presta­ties, ik zou zeggen google er maar op.… Het gaat dus om CDOs op lenin­gen, toen men doorkreeg dat het ver­keerd zou aflopen wist men daar snel nog grof op te ver­di­enen door ze aan de ene kant weg te zetten en aan de andere kant er SHORT op te gaan. Aan de ene kant dus nog winst en aan de andere kant NOG MEER winst via die SHORT con­struc­ties. De vraag is nu, wat komt er nog meer?

En, Gold­man is de fir­ma op Wall Street, na wat er alle­maal gebeurde de afgelopen jaren, en zek­er het laat­ste jaar, pro­gram trad­ing, beurzen opstuwen, grond­stof­fen han­del enz… de vraag is nu wat zal er gebeuren als the firm plots heel wat min­der ten­takels kri­jgt om zich hier­mee bezig te houden? Daarom zou dit wel eens een TRIG­GER kun­nen zijn voor wat er nu weer op ons afkomt. En, de markt vertelde ons al een en ander, rond 16:30 voor het ver­haal naar buiten kwam schreef ik op ons FORUM het vol­gende … Ik kri­jg een 9 – 11 gevoel … 10 minuten lat­er stond het op de scher­men, nog 10 minuten lat­er zak­ten de beurzen totaal weg. Op het US Mar­kets FORUM ofwel onze beurs­box bent u dus heel snel op de hoogte van al die zak­en. Zek­er een bezoek waard, dagelijk loggen er duizen­den mensen in op ons FORUMMaak een account aan door in te loggen via deze link .…

De markt reageerde er dus behoor­lijk op, en we hebben de 1% dal­ing te pakken bij de Dow Jones met een meer dan behoor­lijk vol­ume, bij­na het dubbele zelfs dan het gemid­delde over de afgelopen 48 dagen. Maar, op week­ba­sis staat de Dow nog hoger, een 20 pnt. De S&P 500 zien we wel zakken met 2 pnt maar de Nas­daq met 30 pnt en de Trans­port index wint zelfs 140 pnt ofwel 3%. Wel opleeten nog steeds met de Trans­port Index, die vertrouw ik ABSOLU­UT niet .… De AEX zakt dan weer met 6 pnt, de DAX ver­li­est zo‘n 70 pnt over de gehele week.

Maar, ik zeg het al een tijd, als de Dow met meer dan 1% zakt, en het vol­ume is hoog, dan moeten we op gaan let­ten. Zie de Dow Jones grafiek onder­aan deze update … Aan die voor­waar­den werd er voldaan vri­jdag. Maandag kan wel eens een verve­lende sessie gaan wor­den, we gaan op het pun­t­je van de stoel zit­ten natu­urlijk. Via de Beurs­box zullen er veel beleg­gers bij elka­ar komen schat ik in, zorg dat u er ook bij bent .…

Voor de leden heb ik vri­jdag wat tac­tis­che zetten gedaan zodat we rond de top­pen uit hebben gebreid met posi­ties, kan snel gaan nu denk ik … Mocht u nog geen lid zijn, schri­jf u in via deze link … Dan kri­jgt u elke dag een Traders Dai­ly om 08:30 en kunt u alle SMS sig­nalen zoals we die van­daag voor die dal­ing van start ging hebben verzonden.

Het sen­ti­ment meten = weten !!
Hier op de site ook in te vullen, raad erbij de AEX eind­stand en wie goed zit wint 200 Euro. Belan­grijk­er is natu­urlijk dat er zoveel mogelijk mensen deze sen­ti­mentsme­ter invullen, hoe meer hoe beter, hoe meer men weet hoe de beleg­ger nu denkt over de markt. Vul uw verwacht­ing in via deze link .… Doe dus ook mee, we zijn er u dankbaar voor natuurlijk. 

Volg mij, en dus US Mar­kets, met tussen­ti­jdse beur­swaarne­min­gen via TWIT­TER … Ga naar www​.twit​ter​.com/​u​s​m​a​rkets en kijk mee .… ieder is welkom .…




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.