Beursdagboek Trader Guy 1 mei 2010, 10:38

...

WALL STREET KRAAKT...

1 mei 2010, 10:38 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


gis­teren zag het er nog redelijk uit voor wat betre­ft Wall Street, na een duik her­stelde eerst alles nog goed maar na 18:00 begon de grote dal­ing daar met op het slot toch ver­liezen tussen de 1,5 en 2%. Vooral de nieuwe dal­ing bij de Dow Jones die eerst ieder op het ver­keerde been zette kan veel vertellen over het ver­loop van de komende peri­ode. Vol­gende week al kan men gaan denken, he waar bli­jven de kop­ers nu toch? En dan kan men rond de huidi­ge standen nog snel alles dumpen onder de 11.000 pnt. Ook de Nas­daq die 50 pnt ver­loor vri­jdag kan een rever­sal te pakken hebben na toch al enkele keren die 2500 pnt te hebben getest zon­der een verdere ral­ly, als de draai ook hier defin­i­tief is kun­nen we nog behoor­lijk wat lager met deze index. Kor­tom, op Wall Street zou het uitein­delijk zo ver kun­nen zijn dat de start van een 12 tot 15% cor­rec­tie eraan komt. Begin vol­gende week moet ons daarover toch al veel vertellen denk ik.…

Over de gehele week bekeken ver­loor de AEX 7,5 pnt, de DAX liet 125 pnt liggen ter­wi­jl de S&P 500 toch 30 pnt lager sloot. De Dow Jones ver­loor 200 pnt, de Nas­daq 70 pnt en de Trans­port index 80 pnt. Het ont­loopt elka­ar niet veel dus, zek­er door dat Wall Street vri­jdag een behoor­lijke inhaal­slag maakt. De AEX future en de DAX future staan dan ook veel lager dan waarop ze afs­loten rond 17:30 … De AEX op 343 pnt en de DAX net onder de 6100 pnt.

En dan toch nog een keer de per­for­mance vanaf 5 feb­ru­ari, hieron­der ziet u in een grafiek de indices welke wor­den bespro­ken, daar merken we de out­per­for­mance van de Nas­daq en de Trans­port, de rest ont­loopt elka­n­der niet zoveel. In 2 maan­den tijd tussen de 12 en 15% omhoog, maar de Trans­port index schree­uwt om nog meer want daar in 2 maan­den tijd toch 22% omhoog. Daarom kun­nen we na deze LEV­EL 4 omhoog, want dat is tussen de 12 en 15%, kun­nen we nu op zijn minst een reac­tie verwacht­en in de vorm van een LEV­EL 2 of een goeie LEV­EL 3 zelfs. Als we echt de vorige top­pen breken, 1151 SP 500 en 10.730 Dow Jones dan komt de LEV­EL 4 er mogelijk aan. Daarom, de komende dagen kun­nen wederom voor de nodi­ge span­ning gaan zor­gen en moeten we de beurs van op de eerste rij volgen.

Natu­urlijk spe­len de neven­za­k­en nog volop mee, Grieken­land, Por­tu­gal, Span­je en andere lan­den die nog op de rol staan. De VS kampt met de finan­ciële insti­tuten nog maar eens, Gold­man dat weer 10% ver­loor en stil­laan het tick­et het Enron van de finan­cials op het voorhoofd draagt. En, hoe zit het met de andere banken? Welke lijken liggen er nog in de kast? Zie grafiek Gold­man hieron­der .… Wordt vervolgd.…

Voor de leden hebben we op tijd in actie gekomen, en lopen de korte trades nu ook goed die ik elke mor­gen aangeef via de Guy Traders Dai­ly welke de leden elke mor­gen om 08:30 in de mail­box kri­j­gen. Na een tijd het gevoel, en vooral de FLOW van het han­de­len kwi­jt te zijn geweest voelt het ook bij mij aan dat ik terug ben. We gaan nog veel leuke acties doen de komende peri­ode, en als het moet zek­er ook LONG. Via abon­nementen kunt u inschri­jven, en de resul­tat­en bek­ijken. We zit­ten nu dus goed in de markt, sinds vri­jdag na de mid­dag. Wilt u nog mee, en bent u nog geen lid? Schri­jf u in via deze link .… U kri­jg dan alle SMS sig­nalen en mails die we naar de leden sturen.

Het sen­ti­ment meten = weten !!
Hier op de site ook in te vullen, raad erbij de AEX eind­stand en wie goed zit wint 200 Euro. Belan­grijk­er is natu­urlijk dat er zoveel mogelijk mensen deze sen­ti­mentsme­ter invullen, hoe meer hoe beter, hoe meer men weet hoe de beleg­ger nu denkt over de markt. Vul uw verwacht­ing in via deze link .… Doe dus ook mee, we zijn er u dankbaar voor natuurlijk. 

Volg mij, en dus US Mar­kets, met tussen­ti­jdse beur­swaarne­min­gen via TWIT­TER … Ga naar www​.twit​ter​.com/​u​s​m​a​rkets en kijk mee .… ieder is welkom .… Een goed weekend .…





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.