Beursdagboek Trader Guy 2 juni 2012, 13:17

...

Buigen onder het 200-MA slecht teken

2 juni 2012, 13:17 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


de indices ver­loren fors gis­teren, al zag dat aan het begin van de sessie er nog wel vreemd uit daar de AEX en de DAX vri­jwel vlak begonnen aan de eerste dag van de nieuwe maand. Maar, al snel werd duidelijk dat de inten­tie omlaag werd gericht wat ook werd beves­tigd na 11 uur. Zow­el de AEX als de DAX ver­loren fors door nieuwe onrust op het gebied van de rente, de Bund Future steeg weer naar nieuwe record­hoogtes, de rente in Duit­s­land viel opnieuw tot een laag­ste punt ooit met nu nog slechts 1,165% (10 jaars) en de Amerikaanse rente op 10 jaar ging naar 1,457% wat ook een record is (zie grafiek onder­aan deze update) … De Bund en Bond Future schoten weer omhoog de afgelopen dagen, die in Europa, de 10 jaars naar 146,5 pun­ten maar de Amerikaanse future op de t‑Bond over 30 jaar ging naar 152.5 pun­ten, ook een record natu­urlijk.


Kor­tom, het geld vliegt vanu­it de risi­co­mark­ten naar de veilige havens als Bonds over een lan­gere ter­mi­jn. De vraag is zo groot ernaar dat de rente zakt naar niet eerder ver­toonde niveaus. Oplet­ten hier­mee, het zegt heel veel over het vertrouwen op de mark­ten op dit ogen­blik, het kwasie geza­kt naar het laagtepunt. Grote bedri­jven zijn al geld weg aan het sluizen uit de risi­colan­den, een soort bankrun door het slimme geld, de vraag is dan ook wan­neer de burg­er zijn geld gaat opeisen als multi­na­tion­als dat al aan het doen zijn? Vele weten nog bij lange na niet hoe snel de ontwik­kelin­gen zich door aan het zetten zijn, wat moeten de Cen­trale Banken doen om het tij te doen keren (weer tijdelijk natu­urlijk) ?? Een mogelijke actie die ik verwacht is dat alle Cen­trale Banken op de wereld samen met het IMF een MEGA QE gaan opzetten die wel eens tot 10.000 mil­jard USD kan oplopen om de markt weer van een nodi­ge injec­tie te voorzien, want in de VS waar hun QE een en ander kon doen opbloeien en in Chi­na dat goed draaide door de VS een paar jaar lang merken dat ze bei­den Europa broodnodig hebben om het vlieg­wiel aan te slin­geren voor dat het op ren­de­ment kan gaan draaien. Daarom voorzie ik iets in deze opzet, want na de afkoel­ing in de VS kreeg Chi­na het koud, zal de rest van Azië ook verk­ouden wor­den en het kan vanzelf over­waaien naar Zuid Ameri­ka waar alles nu nog goed aan het draaien is. Ook daar moeten ze al onraad ruiken nu, kan niet anders … En daarom, het zijn domi­nos­te­nen die je allen recht moet zien te houden, anders valt de rest ook … Wor­den span­nende tij­den, het is eigen­lijk nooit saai meer op de beurs, er is alti­jd wat te beleven.

Veron­trust­ing is er wel nu, Wall Street valt onder zijn 200-MA, dat kunt u zien op de grafieken hieron­der van de Dow en de SP 500. Wat nog meer veron­trustend is op Wall Street is dat deze bei­den ONDER de slot­stand van 2011 terecht zijn gekomen, er staat dus voor het eerst dit jaar VER­LIES op deze indices … Bij de AEX is dat al langer zo, bij de DAX nog net niet, maar die 5900 pun­ten zien we duidelijk op de radar nu, en door dat ook de DAX onder dat 200-MA terecht kwam vri­jdag voorzie ik dat deze 5900 pun­ten slechts een kwest­ie van tijd is. Alleen oplet­ten, er kan eerst ook nog een short squeeze komen van 3 tot 5% die per­fect short­baar kan gaan wor­den. Daarom, we kun­nen mogelijk wat gaan onderne­men de komende dagen, de tim­ing zal daar­bij van groot belang wor­den.

Via de ser­vices gaan we daar wel wat mee doen, dat kan via Polleke, Guy Trad­ing 10 of Guy Trad­ing 25 waar u lid van kunt wor­den, u kri­jgt dan mail en SMS als we in of uit­stap­pen met alle details erbij … Bent u nog geen lid? Schri­jf u in via deze link … Een goed week­end …

Hieron­der nog een aan­tal grafieken:



T‑BOND boven de 152 pun­ten:
alt

Dow onder 200-MA:
alt

SP 500 onder 200-MA en op jaar low:
alt

DAX onder 200-MA:
alt
Rente USA 10 JAAR:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.