Beursdagboek Trader Guy 1 augustus 2012, 08:32

...

Wachten op FED en ECB

1 augustus 2012, 08:32 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


de mark­ten wacht­en op de Cen­trale banken, wat gaat de FED zeggen vanavond, en vooral wat wordt er alle­maal overeen gekomen tij­dens de Euro­top mor­gen? Nie­mand die het weet, wat we wel alle­maal weten is dat het wel een en ander teweeg brengt steeds … Dus, de mark­ten kun­nen nog wel wat posi­tief rea­geren op de aan­loop richt­ing vanavond en mor­gen voor er een top staat die zich kan houden voor een wat lan­gere peri­ode. We kun­nen beter voorzichtig te werk gaan dus, en vooral wacht­en op wat meer duidelijkheid.

De terug­val op Wall Street gis­teren waar de SP 500 en de Dow Jones pre­cies tot hun uit­braak niveau van vorige week vri­jdag terug kwa­men is ook een feit wat we niet mogen negeren, tech­nisch dan voor zolang dat werkt. Op de 2 grafieken hieron­der kunt u dat duidelijk zien, gaan we door omlaag? Dan oplet­ten voor mogelijk veel meer, gaan we er niet door, en draait alles weer rond die standen, dan mogen we reken­ing houden met nieuwe top­pen. Ook hier in Europa waar de AEX de 330 opzocht en daar­door ruimte kri­jgt tot de 333 pun­ten met zelfs mogelijk een uit­loop tot de 336 (jaar hoog), bij de DAX die tot de 6850 en zelfs tot de 6900 nu ruimte kri­jgt. Dicht bij de 7000 pun­ten zou de DAX er voor­lop­ig genoeg van kun­nen hebben, maar daar zijn we dus nog niet. De TOP van het jaar zien we rond de 7200 pun­ten. Oplet­ten dus, mogelijk wil men dat gat naar de top­pen over­al nog dicht mak­en.

De Euro hangt ron­dom de 1,23 dol­lar, weer­stand maar ook hier ready to GO als er een reden voor komt in de vorm van posi­tieve uit­latin­gen. Met andere woor­den, voor­lop­ig oplet­ten en alert bli­jven. Niet teveel doen met de val­u­ta in het oog van de storm. Kan dus bei­de kan­ten op, en snel …

De ser­vices:
We zoeken een instap, we nemen onze tijd. Nog geen lid? Schri­jf u in via deze link … Tot lat­er …

Grafiek AEX:
alt

Grafiek SP Future:
alt

Grafiek Dow Jones:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.