Beursdagboek Trader Guy 9 februari 2018, 08:48

...

Weer 1000 punten eraf voor de Dow Jones

9 februari 2018, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De volatiliteit tij­dens de mark­turen en buiten de mark­turen bli­jft aan­houden op Wall Street, gis­teren hebben we bij de indices en de futures weer grote uit­sla­gen gezien. De Dow Jones liet voor de 2e keer in een week tijd een dal­ing van meer dan 1000 pun­ten zien, een unieke gebeurte­nis, het­zelfde zien we bij de S&P 500 en de Nas­daq waar er forse dalin­gen te zien zijn momenteel. Dat kan zo nog een tijd­je aan­houden want we zien maar weinig veran­derin­gen tot stand komen, we weten al waar vooral het pijn­punt ligt in deze fase, dat is te lezen in deze col­umn die ik woens­dag heb geschreven. Het is voor velen op Wall Street van groot belang dat de markt niet meer in elka­ar zakt door grote verkoop­druk zon­der dat er veel kop­ers in willen stap­pen, we noe­men dat de luchtza­kken en de kans dat we daar meer van gaan zien is groot omdat het gedrag in 1 week tijd com­pleet anders is geworden.

De vraag is nu hoe men deze markt na de grote waarschuwin­gen weer rustig kan kri­j­gen? Dat wordt nogal een uitdag­ing als u het mij vraagt, of iedereen moet blind hebben toegekeken wat er afgelopen maandag en diins­dag gebeurde, hoe dan ook het wordt een item voor het ver­volg waar ik nog vaak op terug zal moeten komen. Daar­bij komt nu het nieuws dat er weer een Shut­down komt in de VS omdat het geld op is, het wor­den dus moeil­ijke tij­den voor Pres­i­dent Trump maar het is ook de eerste uitdag­ing die hij kri­jgt, ik ben benieuwd hoe hij dat zal oppakken want toen de Dow elke keer 1000 pun­ten hoger kwam vlo­gen de Tweets voor­bij, nu horen we Trump niet erover …

Nog een pun­t­je van aan­dacht, en zek­er niet onbe­lan­grijk, u zal wel weten dat ik weken lang heb geschreven dat het niet goed zat met de aan­de­len­mark­ten in de VS want er wer­den geen cor­rec­ties toege­lat­en die grot­er waren dan 0,5% en zek­er niet grot­er dan 1%. Het duurde dus 15 maan­den voor we de volatiliteit terug zien zoals die er nu is. Ik waarschuw niet zomaar want vergeet niet dat ik de beurzen al meer dan 30 jaar op de voet volg en dat elke dag met dezefde gedreven­heid. Dat er een grote ver­schuiv­ing zou komen zodra men met die gewoonte moest breken was voor mij dan ook meer dan duidelijk. Zie het zo, je ligt in een grote slaapza­al lekker te slapen, soms wordt je even iets wakker door dat er iemand een hoest­bui kri­jgt in de zaal maar je sukkelt snel weer in slaap en er is niets aan de hand. Wat we nu zien is dat er plots een fan­fare de slaapza­al bin­nenkomt, wat denkt je dat er dan zal gebeuren? Juist, iedereen is klaar­wakker en het is voor­bij met de rust …

Europa kri­jgt er ook weer van langs, gis­teren stond de AEX samen met de DAX de gehele dag onder druk om richt­ing het slot behoor­lijk te ver­snellen omlaag om rond de laag­ste stand af te sluiten. Wall Street zorgt voor de onrust hier in Europa en ook op de beurzen in de rest van de wereld want ook Azië moest fors inlev­eren. Zow­el de AEX als de DAX staan onder hun 200-MA het­geen voor het verdere ver­loop geen goed teken is. Om weer naar posi­tief te draaien zal dat 200-MA eerst moeten wor­den door­bro­ken en hoe langer het duurt des te slechter de con­di­tie wordt. Hou er reken­ing mee dat de indices op Wall Street dat 200-MA nog niet hebben bereikt, het zou wat zijn mocht dat daar ook gaan gebeuren. 

Hoe te han­de­len:
Wat betre­ft onze port­fo­lio’s? We zit­ten in de markt met wat short posi­ties, de doe­len zijn bek­end via de trader­shop of onze leden­pag­i­na. Ook in de afges­loten leden-box­en op de site kun­nen onze leden alles live vol­gen. We kijken uit naar nieuwe mogelijkhe­den waar het kan, om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de site https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

We houden u uit­er­aard op de hoogte via updates en analy­ses via de web­site www​.usmar​kets​.nl en via Twit­ter door @usmarkets te volgen.

Mee­doen en han­de­len?
We bli­jven han­de­len zoals alti­jd strakke stops en mooie doe­len samen met een leuke Risk-Reward. Wel zal ik zor­gen dat we na het sluiten van de lopende posi­ties snel klaar staan om weer nieuwe acties uit te zoeken. Dat zal ik doen via Sys­teem Trad­ing en Guy Trad­ing, maar ook via Polleke Trad­ing zullen we waar er zich mogelijkhe­den voor­doen han­de­len, de volatiliteit neemt duidelijk toe waar­door de kansen op mooie trades ook grot­er wor­den. In de maand jan­u­ari heb ik het niet zo goed gedaan maar zoals alti­jd bleef de schade beperkt door goed Mon­ey Man­age­ment, met de posi­ties die nu nog lopen kun­nen we dit jaar wel weer richt­ing de plus ger­ak­en. In jan­u­ari kwam dat vooral door de diver­gen­ties die er steeds waren tussen de VS ofwel Wall Street en Europa.

Zorg vooral dat u erbij bent als lid want mogelijk kri­j­gen we een zeer, en dan bedoel ik ook enorm volatiele markt. Nu tot 1 APRIL voor €39 kunt u zich inschri­jven, en dat via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html van­daag inschri­jven is mor­gen op de lijst en u ont­vangt de updates, de sig­nalen per mail en SMS en u kunt meek­ijken op de trader­shop en ons afges­loten FORUM voor de leden …

Na het sluiten van enkele posi­ties ziet u hieron­der het resul­taat van de maand feb­ru­ari waar we goed van de volatiliteit hebben kun­nen profiteren.

S&P 500:
De S&P 500 zet een diepere bodem op 2580 pun­ten, de index staat nu al 300 pun­ten onder de top van exact 2 weken gele­den. Weer­stand nu eerst rond de 2600 – 2605 pun­ten, lat­er rond de 2625 – 2630 pun­ten weer­stand. Ste­un nu het 200-MA dat snel dichter­bij komt, dat zien we rond de 2538 pun­ten uitkomen en dat kan een doel op zich wor­den. De vraag is dan of dat 200-MA het kan houden, de dal­ing is krachtig en snel, het lijkt op de grote dalin­gen in 2008 al waren ze toen natu­urlijk vaak nog krachtiger, het is dus een lange tijd gele­den dat we nog zo’n volatiele markt hebben meegemaakt.

Dow Jones index:
De Dow Jones begint wat angst te ver­to­nen want voor de 2e keer in een week tijd zat de index met meer dan 1000 pun­ten en het lijkt erop dat het nog niet klaar is. Van­daag een belan­grijke sessie op Wall Street, ger­ak­en we weer op gang via een koop­golf? Of zet de dal­ing zich door op een vri­jdag? Een dal­ing op vri­jdag is hoe dan ook niet goed want dan gaat men in het week­end begin­nen nadenken over de sit­u­atie en in de kran­ten, inter­net enz.. lezen dat er zich een bear­markt aan het ontwikke­len is, mogelijk beslis­sen veel beleg­gers dan om maandag te verkopen nu er nog een mooie winst staat. Dat kan de Dow Jones zek­er parten spe­len, gaan we inlev­eren? Of kri­j­gen we her­s­tel van­daag? Ste­un zien we nu rond de 23.600 pun­ten, lat­er nog de lijn onder de bodems rond de 23.300 pun­ten en het 200-MA dat rond de 22.775 pun­ten uitkomt. Weer­stand zien we nu pas rond de 24.700 pun­ten, lat­er rond de 25.000 pun­ten weerstand. 

Nas­daq:
De Nas­daq kan na het krachtige her­s­tel van dins­dag en een halve sessie op woens­dag niet doorzetten omhoog waar­door de draai omlaag weer met volle kracht op gang kwam. Gis­teren sluit de Nas­daq onder de bodem van dins­dag en zo komt de index al tot de 6777 pun­ten op slot­ba­sis waar­door er al bij­na een 10% cor­rec­tie staat op de Nas­daq. Dat begint op een forse terug­val te lijken waar­door velen begin­nen te denken aan een 15 of zelfs 20% cor­rec­tie in totaal bij de Nas­daq, de vraag is hoe het verder zal ver­lopen vanaf nu. Ste­un zien we nu in stap­jes, eerst de 6700, daar­na de 6600 en de 6450 pun­ten waar de oude top wacht. Het kan dus snel gaan, dat hebben we gezien de afgelopen dagen. Weer­stand nu de 6900 pun­ten, lat­er de 7000 en de 7100 punten.

DAX:
De DAX probeert de 12.500 pun­ten te herov­eren maar dat lukt nog niet, de index moest gis­teren richt­ing het slot fors inlev­eren om de bodem van dins­dag weer op te zoeken. De ste­un waar we op wacht­en zien we rond de 11.850 pun­ten, die kan nog wor­den opge­zocht mocht Wall Street de dal­ing doorzetten. Ste­un dus eerst die 11.850 pun­ten, lat­er de 11.500 en de 10.825 pun­ten zoals we op de grafiek kun­nen zien. Dalin­gen gaan snel, zeer snel zelfs, dus als de dal­ing doorzet kun­nen in een snel tem­po de genoemde niveau’s opzoeken. Weer­stand nu eerst de 12.500 pun­ten, lat­er de 12.75012.800 punten.

AEX:
De AEX kri­jgt er behoor­lijk van langs met al bij­na de 520 – 521 pun­ten op de bor­den, de enorme volatiliteit op Wall Street helpt natu­urlijk ook niet echt mee want gis­teren kre­gen we daar de 2e 1000 pun­ten klap­per omlaag in 1 week tijd. Wat betre­ft de AEX nu ste­un rond die 520 – 521 pun­ten, lat­er de 515 en de 510 – 512 zone. We bek­ijken het stap voor stap en proberen daarop te han­de­len. Weer­stand nu eerst de 523 – 524 pun­ten, lat­er de zone 531 – 533 pun­ten. De AEX bli­jft onder alle lij­nen die tot jan­u­ari stand hield­en hangen zoals u kunt zien op de grafiek en dat is geen goed teken.

Brent Olie:
De Brent zakt door en zoekt de ste­un­zone 64,565 dol­lar nu duidelijk op, die ste­un zal het na dat de lijn onder de bodems werd door­bro­ken moeten houden als laat­ste hou­vast in de opwaartse beweg­ing want onder de 64,5 dol­lar ziet het er gewoon heel slecht uit voor de Brent. Verder zien we ste­un rond de 62 dol­lar en de oude top rond de 57,5 dol­lar. Weer­stand nu de 66,5 dol­lar, lat­er de 68,5 dollar.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.