Beursdagboek Trader Guy 24 februari 2018, 10:16

...

Met knal omhoog weekend in, Europa wacht nog af

24 februari 2018, 10:16 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Europa lag er de gehele dag vrij vlak bij want er kwam hier amper her­s­tel op gang maar nabeurs samen met de ral­ly op Wall Street zien we een ste­vige plus staan over­al. Maandag maar eens kijken of die plussen kun­nen wor­den behouden zodat zow­el de AEX als de DAX uit­breken boven hun zware weer­stand. De inten­tie is er, het moet nu nog waar wor­den gemaakt in de loop van de sessie maandag, op zich ziet het er goed uit en komt er een kans op een uit­braak. Breken de AEX en de DAX uit dan zit er meer in het vat vol­gende week en daar zullen we klaar voor zit­ten om bij duidelijkheid wat te doen. Dan kan het long wor­den tij­dens pull­backs, de DAX zou dan naar de 12.740 pun­ten kun­nen waar het 200-MA nu uitkomt. De AEX zou dan boven de 535 pun­ten al het 200-MA door­breken, bij de AEX zien we dan de 538 en de 541 pun­ten als mogelijke doe­len die snel kun­nen wor­den behaald.

Wall Street op volle toeren:
Waar het nu aan ligt dat Wall Street plots kriebels kri­jgt om snel weer naar de All Time Highs toe te kruipen is mij een raad­sel maar het ziet er naaruit dat het goed mogelijk is de komende weken. De Nas­daq moet nog slechts 2,5% omhoog om dat te bereiken en met aan­de­len die in een goeie flow zit­ten en zwaar meewe­gen kan dat al snel een feit wor­den. Ama­zon bereikt op slot­ba­sis de 1500 dol­lar grens, Alpha­bet sti­jgt door naar de 1127 dol­lar en Apple staat nu weer boven de 175 dol­lar om meteen de 3 groot­ste bedri­jven ter wereld erbij te pakken, die wegen dan ook het zwaarst mee bin­nen de tech indices Nas­daq en Nas­daq 100. Als deze 3 dan ook met deze sterke flow doortrekken omhoog dan ger­ak­en we denk ik snel richt­ing de top­pen. De mark­t­waarde van deze 3 bedri­jven loopt ook weer snel op, Apple bli­jft nog steeds voorop met 875 mil­jard aan mark­t­waarde, Alpha­bet bereikt nu al de 770 mil­jard ter­wi­jl Ama­zon op een mark­t­waarde van 720 mil­jard uitkomt nu, de grote vraag bli­jft nu wie als eerste van deze 3 de 1000 mil­jard grens zal door­breken? Enkele weken gele­den lag de markt nogal onder zware druk met pri­jzen bij deze 3 aan­de­len die meer dan 15% lager uitk­wa­men want Apple deed op een gegeven moment 150 dol­lar, Alpha­bet 990 dol­lar en Ama­zon 1260 dol­lar. De ral­ly van de afgelopen 2 weken is dus enorm want deze 3 aan­de­len moesten 20% aansterken om de slot­standen van vri­jdag te behalen, enorme presta­tie dus in zo’n korte tijd (9 han­dels­da­gen) en zo zien we meteen weer met wat voor een gekke markt we te mak­en hebben. Het ver­lan­gen naar een nor­male markt is dan ook heel groot want met deze markt kun­nen er maar weinig omgaan en dan heb ik het vooral over het han­de­len op de kor­tere tijdvensters.

Een wis­se­lende week op Wall Street met toch wederom plussen, de Dow Jones sti­jgt na een aarze­lend begin van de week toch nog met 90 pun­ten tot het slot op 25,310 pun­ten vri­jdag, ste­vige plussen waren er vri­jdag voor onder andere Gold­man Sachs, JP Mor­gan, Microsoft, Intel en Apple. De S&P 500 index won 15 pun­ten ofwel 0,55% op week­ba­sis ter­wi­jl de sterke Nas­daq met 98 pun­ten (+1,35%) winst over de gehele week bekeken afs­luit. Het was nodig dat er vri­jdag een hele sterke sessie kwam om deze win­sten op de bor­den te kri­j­gen want door de ste­vige plussen vri­jdag kon de week dus posi­tief wor­den afges­loten. De grote vraag is nu dus wat het ver­volg zal wor­den? Het ziet er goed en sterk uit maar ik denk dat er nog maar weini­gen zijn ver­geten wat er pak­weg 2 weken aan het gebeuren was? En de volatiliteit bli­jft hoog, daar zien we nog maar weinig veran­derin­gen bij momenteel, de grote uit­sla­gen houden dus aan.

Europa:
We weten dat er een zware hin­der­nis wacht bij de DAX en de AEX rond of net boven de huidi­ge standen, dat is de 535 bij de AEX en de 12.500 pun­ten bij de DAX, ook maandag zal moeten blijken of er kracht genoeg in de markt zit om deze keer wel uit te breken. Zoals ik al aan­gaf is de weer­stand behoor­lijk zwaar en moeten we de beweg­ing van vri­jdag nabeurs nog beves­tigd zien maandag. Makke­lijk zal het denk ik niet wor­den, al enkele dagen na elka­ar zien we pogin­gen om uit te breken maar die falen tot nu toe alle­maal. Op week­ba­sis wint de AEX niet eens zoveel, de index sluit 1,5 punt hoger af op 533,95 pun­ten ofwel een plus van 0,3%. De DAX wint over de gehele week 32 pun­ten wat ook amper hoger is. De Franse CAC 40 doet het met een plus van 36 pun­ten (+0,7%) wat beter afgelopen week. Nog­maals, de komende 2 – 3 sessies wor­den belan­grijk met dan vooral het ver­volg op Wall Street en wat doen de AEX en de DAX rond hun zware weer­stand? We kijken ook naar het ver­loop van de EURO, de afgelopen dagen moetst die wat terug maar bli­jft sterk ten opzichte van de dol­lar. En we ver­geten niet dat we de rente in de VS in de gat­en moeten bli­jven houden, de korte rentes lopen nog steeds snel op.

We vol­gen uit­er­aard alles op de voet en doen wat waar het kan, in ieder geval voorzie ik op duidelijke pun­ten mogelijkhe­den op vri­jwel alle indices het­geen we maandag mogelijk al kun­nen doen. Mee­doen kan door u in te schri­jven nu tot 1 MEI via de nieuwe aan­bied­ing, zie hieron­der de mogelijkheden.

Coach­ing en hoe te han­de­len:
Wat betre­ft onze port­fo­lio’s? We draaien we een hele sterke maand want bij Sys­teem Trad­ing waar ik werk met een voor­beeld­sal­do van €1500 staan we deze maand op 99% winst, bij Guy Trad­ing sta ik deze maand op +95% winst ter­wi­jl Polleke Trad­ing op 87% staat. Het COM­BI-Trad­ing abon­nement (Guy Trad­ing en Polleke Trad­ing samen) staat nu op een plus van 91% deze maand, daar werk ik dan met een voor­beeld­sal­do van €8000 en doet u dan vri­jwel alle posi­ties mee die we u per SMS en mail aangeven. Als we iets doen dan com­mu­niceren we dat uit­er­aard alti­jd vooraf met de doe­len en de stops die we in gedacht­en hebben bij de posi­ties, u kunt dan alles inzien via de trader­shop (leden­pag­i­na). Ook in de afges­loten leden-box­en op de site kun­nen onze leden alles live vol­gen. We zit­ten nu zon­der posi­ties en zoeken naar nieuwe mogelijkhe­den die zich snel weer zullen aan­di­enen. Als u lid wordt kri­jgt u dit alles ook uiteraard.

Om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html en dan nu via de aan­bied­ing tot 1 MEI voor €39, van­daag inschri­jven en u staat meteen op de verzendli­jst en u ont­vangt alle updates en de sig­nalen om wat te doen per mail en SMS. Dan kunt u meteen ook meek­ijken in onze trader­shop en inloggen op ons afges­loten FORUM voor de leden …

Na het sluiten van de posi­ties vorige week ziet u hieron­der het resul­taat over de maand feb­ru­ari tot nu toe, alles is transparant, haal­baar en keurig in detail weergegeven op onze site door verder te klikken op het abon­nement wat u kiest. We liggen goed op schema om er een mooi jaar van te maken.

S&P 500:
De S&P 500 zet een mooie streep omhoog neer vri­jdag, de index aluit boven de 2700 – 2705 weer­stand, boven het 50-MA dat rond de 2730 pun­ten uitkomt en sluit ook af rond de hoog­ste stand van de afgelopen week. Weer­stand nu eerst rond de 2760 – 2765 pun­ten, lat­er de 2800 en de 2835 pun­ten waar we weer­stand zien. Een lagere top bli­jft voor wat betre­ft de S&P 500 nog alti­jd mogelijk maar dan moet er snel weer een duidelijke draai omlaag op gang komen. Als de index doorstoot naar omhoog dan moeten we reken­ing gaan houden met kansen richt­ing de hoog­ste standen ooit. We houden het dus goed in de gat­en de komende dagen. Ste­un nu eerst het 50-MA rond de 2730 pun­ten, lat­er weer de zone 2700 – 2705 pun­ten en de 2775 pun­ten. Let er nog alti­jd op dat alles heel snel kan gaan.

Dow Jones index:
Bij de Dow Jones kent een moeil­ijke week met slechts 90 pun­ten winst over 4 dagen bekeken, maandag was Wall Street dicht. De ene dag ver­lies en de andere dat een mooie plus. Opval­lend was dat de index vri­jwel elke dag de winst weer moest inlev­eren behalve deels don­derdag en vri­jdag hele­maal niet om op de dag­top te sluiten. Een sterke dag vri­jdag maar nog niet zo dat we van een uit­braak kun­nen spreken. Weer­stand nu eerst de 25.350 met net daar­boven de 25.500 pun­ten. De Dow Jones sluit dan wel net boven het 50-daags gemid­delde dat rond de 25.230 pun­ten uitkomt. De Dow Jones zal daar boven moeten zien te bli­jven als de inten­ties verder omhoog liggen. Verder zien we weer­stand rond de 25.750 en de 26.000 pun­ten. Ste­un nu het 50-MA rond de 25.230 pun­ten, lat­er de 25.000 en de 24.870 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq twi­jfelt maar weinig, deze index wil naar de top toe ofwel de hoog­ste stand ooit net boven de 7500 pun­ten, vri­jdag komen we daar nog iets meer dan 2% onder terecht. Na enkele dagen met twi­jfels zien we nu toch mogelijkhe­den om die over­steek te mak­en. Weer­stand nu dus die 7350 pun­ten, lat­er onge­nadigd die top net boven de 7500 pun­ten want tussen die 7350 en de top zie ik geen weer­stand meer. Als de Nas­daq weer draait vanaf vol­gende week dan zit een lagere top er nog alti­jd in, dan zien we eerst rond de 7200 – 7225 pun­ten ste­un, daar­na rond het 50-daags gemid­delde dat nu rond de 7140 pun­ten uitkomt ste­un. Lat­er let­ten we vooral op de 7000 – 7050 pun­ten als ste­un. De Nas­daq is met een opmerke­lijk her­s­tel bezig dat eruit ziet als een V‑bodem, dat wil zeggen dat de dal­ing heel snel hele­maal weer wordt inge­haald. Let wel, we zijn er nog niet maar het gaat heel snel nu.

DAX:
De DAX ger­aakt tot net onder de 12.500 pun­ten vri­jdag waar de zware weer­stand wacht, pas bij een duidelijk slot boven die 12.500 pun­ten ligt ook hier de weg open richt­ing het 200-MA dat nu rond de 12.740 pun­ten uitkomt. Ste­un nu de 12.30012.350 pun­ten, lat­er zien we weer de 12.100 en de 12.000 pun­ten als ste­un. Ook bij de DAX is het uitk­ijken naar wat Wall Street zal doen, we houden de index dan ook goed in de gat­en de komende dagen want het kan wel eens mak­en of breken wor­den, ofwel duidelijk boven die 12.500 ofwel terug richt­ing de 12.000 punten.

AEX:
De AEX bli­jft de 535 pun­ten aan­vallen maar ger­aakt er nog niet door, of het maandag tot een uit­braak komt moeten we nog zien maar nabeurs was die inten­tie er duidelijk wel. Weer­stand nog steeds die 535 pun­ten, lat­er de 538 en de 541 pun­ten. Ste­un bli­jft de 530 en de 528 pun­ten, don­derdag moest de AEX zelfs nog even terug tot die 528 intra­day. Veel zal uit­er­aard bli­jven afhangen van wat er op Wall Street zal gebeuren de komende dagen, daar hebbben we toch een wis­selde week wat sen­ti­ment betre­ft gezien met vri­jdag toch een duidelijke over­steek naar omhoog. Ook let­ten we op het ver­loop van de euro de komende dagen.

Brent Olie:
De Brent bbbli­jft nu oplopen en sluit ruim boven het 50-MA, we kun­nen nu een lijn over de top­pen trekken waar we mogelijk weer­stand zien nu. Als de Brent boven die weer­stand sluit vol­gende week kun­nen we ons gaan richt­en op de 68,25 dol­lar en lat­er op de top­zone 70 – 71 dol­lar. Eerst maar eens zien uit te breken. Ste­un nu het 50-MA rond de 67 dol­lar, lat­er de 64,75 dol­lar waar er een duidelijke ste­un wacht. Op zich ziet het er redelijk bull­ish uit voor de Brent op de korte ter­mi­jn, op de mid-lange ter­mi­jn moeten we een slot boven die weer­stand afwacht­en om naar posi­tief te draaien.

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.