Beursdagboek Trader Guy 5 november 2018, 16:31

...

Verdeelde markt, Dow hoger maar Nasdaq lager

5 november 2018, 16:31 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De Nas­daq trekt verder door omlaag na dat de open­ing via de S&P 500 en de Dow Jones nog posi­tief was, vooral Apple waar velen een rebound had­den verwacht zakt snel verder door en ver­li­est de 1000 mil­jard dol­lar sta­tus (beur­swaarde). Het is nu de vraag of de Nas­daq de rest weer met zich mee zal trekken omlaag in de loop van de avond. Het ziet er niet al te best uit maar de volatiliteit bli­jft maar aan­houden op de beurzen. We zien het van­daag vri­jwel over de gehele lijn wat verkoop­druk ontstaan na eerst hogere niveau’s aan te tikken na de open­ing. Tech­nisch bekeken ziet het er vooral voor de Nas­daq en de Nas­daq 100 niet best uit, de draai die vri­jdag op gang kwam kri­jgt van­daag een ver­volg dat op moment van schri­jven ongeveer even groot is als de dal­ing van vri­jdag. Men weet het, als coach gaf ik aan om even te wacht­en tot min­i­maal woens­dag zodra de verkiezin­gen achter de rug zijn, dan zien we verder. Nu sta ik liev­er even aan de zijli­jn voor wat betre­ft de han­del via de abon­nementen. Er komen nog meer dan genoeg kansen aan.

Schri­jf u in voor de Gratis nieuws­brief … https://​www​.usmar​kets​.nl/​n​i​e​u​w​s​b​r​i​e​f​.html

Europa doet van­daag ook weinig ware het niet dat de AEX toch even tot 3 pun­ten kon oplopen, dat werd na de open­ing van Wall Street alle­maal terug gegeven zodat bei­de indices de min induiken. We ken­nen de ste­un­pun­ten van belang, de AEX rond de 517 en de DAX rond de 11.400 met lat­er de 11.250 pun­ten. Ook wat betre­ft Europa weinig over te zeggen, in ieder geval kun­nen we niet spreken van een rustige markt en dat zal zo nog wel even blijven.

Hieron­der de TA niveau’s van de belan­grijke indices en de grafieken onder­aan deze update:

AEX:
Ste­un 1: 517 — Ste­un 2: 512 — Ste­un 3: 508
Weer­stand 1: 520 – 521 — Weer­stand 2: 525 — Weer­stand 3: 528
DAX:
Ste­un 1: 11.400 — Ste­un 2: 11.250 — Weer­stand 3: 11.000
Weer­stand 1: 11.500 — Weer­stand 2: 11.850 — Weer­stand 3: 12.000
Dow Jones:
Ste­un 1: 25.200 — Ste­un 2: 25.000 — Ste­un 3: 24.870
Weer­stand 1: 25.500 — Weer­stand 2: 25.800 — Weer­stand 3: 26.000
S&P 500:
Ste­un 1: 2725 — Ste­un 2: 2690 — Ste­un 3: 2650
Weer­stand 1: 2765 — Weer­stand 2: 2825 — Weer­stand 3: 2875
Nas­daq:
Ste­un 1: 7350 — Ste­un 2: 7265 — Ste­un 3: 7100
Weer­stand 1: 7505 — Weer­stand 2: 7625 — Weer­stand 3: 7700
Brent olie:
Ste­un 1: 72 — Ste­un 2: 71,25 — Ste­un 3: 70
Weer­stand 1: 75 — Weer­stand 2: 78 — Weer­stand 380

US Mar­kets Trad­ing:
Via nog een kleine posi­tie die open stond hebben we vorige week dins­dag bij enkele abon­nementen nog wat winst kun­nen bijschri­jven voor onze leden, er lopen op dit moment geen posi­ties, we wacht­en nu op nieuwe kansen die er deze week wel weer gaan komen. We kun­nen in ieder geval beter tot na de verkiezin­gen die dins­dag plaatsvin­den wacht­en, dat heb ik al meteen na het sluiten van de posi­ties al duidelijk aangegeven in de mail richt­ing de leden. Dat de markt nu fors oploopt was niet te voorzien maar ik hou me aan de afspraak om niet te han­de­len in deze fase, de maand okto­ber ver­liep nage­noeg per­fect bij alle abon­nementen, er wer­den mooie win­sten behaald. Dat wil ik in ieder geval deze maand en in decem­ber doorzetten. U kunt mee­doen door lid te wor­den, dat kan via de aan­bied­ing die tot het einde van het jaar loopt voor €39

Aan­bied­ing en resul­taat:
Er loopt een aan­bied­ing voor 39 tot 1 JAN­U­ARI … Tot het einde van 2018 dus. De markt bli­jft volatiel momenteel en juist daarom bli­jft goeie begelei­d­ing belan­grijk. U kunt zich meteen inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html


Enkele grafieken:

AEX:

DAX:

Dow Jones:

Nas­daq:

Guy Boscart
US Mar­kets

Web­site: www​.usmar​kets​.nl
Guy via Twit­ter vol­gen: @usmarkets



...

Start van belangrijke en mogelijk volatiele week

5 november 2018, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Update maandag ocht­end:
We begin­nen de week niet posi­tief zo te zien via de voor­beurs indi­catie, de futures op Wall Street staan lager ter­wi­jl Azië een jas­je uit moet doen nu men daar ook door kri­jgt dat Trump de zoge­naamde deal met Chi­na gebruikt om zijn pop­u­lar­iteit op te krikken richt­ing de verkiezin­gen van mor­gen. Vri­jdag reageerde Wall Street daar al op met een dal­ing na posi­tief te zijn ges­tart. Richt­ing de zak­en die op de rol staan deze week kun­nen we de beurzen forse uit­sla­gen zien mak­en, alles zal afhangen van wat de uit­slag wordt of wat de FED over de rente zal melden don­derdag want de ver­gader­ing begint een dag lat­er door dat er dins­dag verkiezin­gen zijn. Verder heb ik alles al in de week­end update ver­meld, die ziet u hieronder.

Week­end update:
We zien over­al plussen de afgelopen week met enkele uitsch­i­eters van for­maat, zo wint de Hang Seng maar lief­st 1769 pun­ten wat goed is voor ruim 7%, ook de SOX index die met 86 pun­ten opliep zet zowaar een sti­jging neer van 7,5% op week­ba­sis. De laat­ste viel dan ook fors terug de afgelopen weken maar toch, een zeer krachtig her­s­tel al dan niet via een ware short squeeze” die plaatsvond bij enkele indices. Wall Street kende hoe dan ook een week met uiter­sten want lat­en we niet ver­geten dat er maandag nog een diepe bodem werd neergezet en er vanaf daar zelfs op die dag tij­dens het laat­ste uur een enorme ral­ly op gang kwam die tot na de open­ing van vri­jdag zou aan­houden. Vri­jdag na ruim een uur han­del kwam er een dal­ing op gang onder andere door Apple dat de markt onder druk zette samen met de oplopende rente die nu weer snel richt­ing de hoog­ste stand van het jaar oploopt. De cijfers over de werkgele­gen­heid zor­gen daar­voor vri­jdag, die waren iet te goed vol­gens de markt waar­door men overver­hit­ting van de economie verwacht. Bij het grafieken overzicht ziet u onder­aan de 10-jaars rente grafiek, de rente sti­jgt dus weer snel.

Verder is het nu de vraag hoe de markt verder zal ver­lopen? We weten alle­maal dat er nogal wat hin­dernissen op het par­cours lagen te wacht­en, 2 hebben we er gehad, de voor­pret wat zeer Bull­ish” maar na het bek­end wor­den van deze 2 feit­en werd snel duidelijk dat ze wel goed waren maar niet goed voor de markt. Apple waarschuwde dat het bedri­jf het nu lopende kwartaal niet zal kun­nen vol­doen aan de verwachtin­gen en melde dat het in het ver­volg zal afzien om te melden hoeveel tele­foons het bedri­jf heeft verkocht. Het gaat niet meer zo snel vooruit met de verkopen zoals men vroeger van Apple gewend was, dat is duidelijk. Aan de andere kant waren er deze keer teveel nieuwe banen bijgekomen het­geen dan weer roept om de rente te ver­hogen, we zien dan ook dat de rente weer snel oploopt. De FED komt don­derdag met een rentebesluit, men zal vooral luis­teren naar wat de FED zal melden over het ver­volg. Daar­naast kre­gen we ook nog een soort cadeaut­je in de nacht van Pres­i­dent Trump die prompt melde dat hij van plan is om een akko­ord te sluiten met Chi­na over het han­delscon­flict, de mark­ten en dan vooral Azië rea­geren er zeer euforisch op, Europa en de Futures in de VS deden dat in eerste instantie ook volop tot er een bericht ver­scheen dat de top adviseur wat betre­ft de economie Lar­ry Kud­low nog van niks wist en dat er totaal nog niet aan een plan werd gew­erkt in zake China.

Dan vraag ik me toch af hoe het werkt met Trump? Of kri­j­gen we te mak­en met een soort pro­pa­gan­da zo net voor de verkiezin­gen, ofwel FAKE news door de uitvin­der van de term FAKE news zelf? We gaan het zien de komende weken, in ieder geval hebben we weer een zeer onrustig week­ja achter de rug met als win­naars deze keer weer de BULLS”. Of dat zo zal bli­jven moeten we nog zien. Vri­jdag kre­gen we in ieder geval niet zo’n mooi ver­loop en als we op de grafiek naar de can­dels kijken dan voor­spelt die van vri­jdag niet veel goeds voor het ver­volg. Zouden we dan toch een soort Dead Cat Bounce” achter de rug hebben? Wordt hoe dan ook weer een inter­es­sante week met de verkiezin­gen, de FED en de atoom akko­or­den die weer opspe­len, Kim uit Noord Korea zegt nu ook dat hij zijn bom­men weer wil mak­en. Ik zeg het al vak­er, bij deze beurs omstandighe­den moet je bij de les bli­jven, dat doe ik dan ook volop. Okto­ber ver­liep zeer goed voor de US Mar­kets leden, we schri­jven in tegen­stelling tot velen een mooie winst bij.

Gratis nieuws­brief? https://​www​.usmar​kets​.nl/​n​i​e​u​w​s​b​r​i​e​f​.html

Dan Europa, hier ook een mooi her­s­tel op week­ba­sis, hier win­sten tussen de 2,5 en 3%. Enkele bedri­jven lieten een mooi her­s­tel zien maar ook Europa kon het niet vasthouden tot het slot, de AEX stond even 8 pun­ten hoger maar sluit de sessie af met slechts 1 punt winst. Het­zelfde bij de DAX vri­jdag, een zeer voort­varende start met een matig slot. Ook Europa laat via de chart een draaipunt zien met de inten­tie om vol­gende week opnieuw met de dal­ing te willen begin­nen. Net zoals op Wall Street kan ik nu onmo­gelijk aangeven of dat ook zo zal zijn, we weten dat de verkiezin­gen daarover zullen beslis­sen vanaf dins­dag (de mark­ten rea­geren daar dan woens­dag op). Daarom doe ik nu ook nog niks en wacht ik tot na de uit­slag en de reac­tie daarop via de beurzen. Wel hebben we kun­nen zien dat zow­el de AEX als de DAX een weer­stand hebben getest en die werd duidelijk te zwaar bevon­den. Op de AEX en de DAX verwacht ik wel dat er posi­ties op kun­nen wor­den genomen vanaf woens­dag, u kunt mee­doen door lid te worden.

Overzicht belan­grijke indices op weekbasis:

Europa:
AEX +14,28 (2,81%)
DAX +318 (2,84%)
CAC +135 (2,71%)

Wall Street:
Dow Jones +582 (2,36%)
S&P 500 +62 (2,4%)
Nas­daq +190 (2,65%)
Nas­daq 100 +113 (1,65%)
SOX Semi-con­duc­tor index +86 (7,47%)
Dow Trans­port +400 (4%)
Rus­sel 2000 +64 (4,32%)

Azië:
Nikkei +1059 (5%)
Hang Seng +1769 (7,16%)
Shang­hai Chi­na +77,5 (3%)

Hieron­der de TA niveau’s van de belan­grijke indices en de grafieken onder­aan deze update:

AEX:
Ste­un 1: 521 — Ste­un 2: 517 — Ste­un 3: 512
Weer­stand 1: 525 — Weer­stand 2: 528 — Weer­stand 3: 532
DAX:
Ste­un 1: 11.500 — Ste­un 2: 11.400 — Weer­stand 3: 11.250
Weer­stand 1: 11.700 — Weer­stand 2: 12.850 — Weer­stand 3: 12.000
Dow Jones:
Ste­un 1: 25.000 — Ste­un 2: 24.870 — Ste­un 3: 24.500
Weer­stand 1: 25.500 — Weer­stand 2: 25.800 — Weer­stand 3: 26.000
S&P 500:
Ste­un 1: 2690 — Ste­un 2: 2650 — Ste­un 3: 2610
Weer­stand 1: 2765 — Weer­stand 2: 2800 — Weer­stand 3: 2875
Nas­daq:
Ste­un 1: 7350 — Ste­un 2: 7265 — Ste­un 3: 7100
Weer­stand 1: 7505 — Weer­stand 2: 7625 — Weer­stand 3: 7700
Brent olie:
Ste­un 1: 72 — Ste­un 2: 71,25 — Ste­un 3: 70
Weer­stand 1: 75 — Weer­stand 2: 78 — Weer­stand 380

US Mar­kets Trad­ing:
Via nog een kleine posi­tie die open stond hebben we afgelopen dins­dag bij enkele abon­nementen nog wat winst kun­nen bijschri­jven voor onze leden, er lopen op dit moment geen posi­ties, we wacht­en nu op nieuwe kansen die er in de loop van vol­gende week wel gaan komen. Aan de leden heb ik dins­dag na het sluiten van de posi­ties al in de leden­mail aangegeven dat we beter tot na de verkiezin­gen in de VS kun­nen wacht­en (dins­dag 6 novem­ber) voor we weer gaan han­de­len. Dat de markt alle kan­ten op beweegt hebben we de afgelopen dagen duidelijk kun­nen zien, het is dan ook vri­jwel niet te doen om er achter­aan te lopen dus hou ik me net­jes aan de afspraak om niet te han­de­len in deze fase. We kun­nen wel terugk­ijken op een prachtig resul­taat over de maand okto­ber, alles ver­liep nage­noeg per­fect bij alle abon­nementen, er wer­den mooie win­sten behaald. Nog belan­grijk­er is dat van de 11 trans­ac­ties bij Sys­teem Trad­ing er 10 met winst wer­den ges­loten en slechts 1 met ver­lies. Deze ten­dens wil ik deze maand (novem­ber) en in decem­ber in ieder geval doorzetten. U kunt mee­doen door lid te wor­den, dat kan via de aan­bied­ing die tot het einde van het jaar loopt voor €39

Aan­bied­ing en resul­taat:
Er loopt een aan­bied­ing voor 39 tot 1 JAN­U­ARI … Tot het einde van 2018 dus. De markt bli­jft volatiel momenteel en juist daarom bli­jft goeie begelei­d­ing belan­grijk. U kunt zich meteen inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

NIEUW !!! Aan­de­len porte­feuille:
Vanaf maandag 12 novem­ber is het de bedoel­ing dat onze aan­de­len porte­feuille wordt opges­tart, we hebben al een hele groep die de porte­feuille van €25.000 willen vol­gen dus u kunt ook nog mee­doen voor €29 tot 1 jan­u­ari zodat u onze eerste aankopen niet hoeft te mis­sen. Voor meer infor­matie en om u in te schri­jven ga dan naar de vol­gende link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​a​n​d​e​l​e​n​-​p​o​r​t​f​o​l​i​o​.html


Enkele grafieken:

AEX:

DAX:

Dow Jones:

Nas­daq:

S&P 500:

Brent olie:

Rente VS 10 jaar:


Guy Boscart
US Mar­kets

Web­site: www​.usmar​kets​.nl
Guy via Twit­ter vol­gen: @usmarkets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.