Beursdagboek Trader Guy 8 juni 2019, 12:19

...

Wall Street als pletwals richting All Time Highs??

8 juni 2019, 12:19 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Een opmerkelijke week, zelfs de beste in lange tijd op Wall Street waar de Dow Jones 1170 punten hoger winst boekte. Vooral de hoop op een renteverhoging en de "deal" tussen de VS en Mexico zorgde voor de nodige voeding om deze rally die met een ware "short squeeze" samenging te ondersteunen. Aan de andere kant, wie afgelopen vrijdag zou hebben gezegd dat de Dow Jones de week erop 1170 punten hoger zou staan werd denk ik compleet voor gek verklaard ...


Zo zien we maar weer eens wat de markten kunnen doen in een tijd waar diverse factoren een rol spelen. Dat is vooral met Trump aan het roer samen met de tools die bij beurs 3.0 behoren, het zijn de algoritmen die na dat de markt een richting heeft gekozen dit zo explosief versterken en algoritmen kennen geen overdrijving, houden geen rekening met prijsvorming en denken vooral niet of het wel prijsmatig verantwoord is. Daarom zijn dalingen en stijgingen nu vaak zo enorm en voor velen vaak onrealistisch net zoals hetgeen we vorige week mee hebben gemaakt ... Dat zal nog vaker voorkomen in de toekomst, houd er dus rekening mee ...

Reactie op de cijfers van woensdag en vrijdag (arbeidsmarkt):
Een sterk slot op Wall Street vrijdag desondanks slechte cijfers over de arbeidsmarkt, het was een van de kleinste toenames van het aantal banen in 9 jaar en daardoor komen beleggers nu in een soort vacuüm terecht waar ze niet goed weten hoe het nu verder moet? Aan de ene kant denkt men dat het economisch slechter zal gaan de komende tijd maar aan de andere kant neemt door die slechte cijfers de hoop toe dat de FED de rente wel zal verlagen en wie weet al na de volgende vergadering die op 19 juni zal plaatsvinden, er komt dan ook meteen een persconferentie die dag, dus nog ruim een weekje in het duister tasten over wat de FED zal gaan doen de komende periode.

Wel een spannend vooruitzicht uiteraard na dat Powell al aangaf om indien dat nodig is de rente te verlagen. Wat ik niet zo goed snap is waarom de FED de rente al zal verlagen nu de financiële markten zo hoog staan en na de rally van de afgelopen week wederom overspannen kan geraken door te hoge waarderingen? Laten we niet vergeten dat de Dow Jones in 1 week tijd meer dan 1100 punten hoger sluit ... Enkel op de hoop dat de FED wat gaat doen terwijl juist de FED al aangaf dit jaar niks meer te doen? Hieronder ziet u 3 headlines staan die de markt vleugels gaf ...

  • Er kwamen 75.000 nieuwe banen bij wat beduidend lager uitkwam dan de verwachte 185.000
  • De cijfers over de maand april werden van 263.000 bijgesteld naar 189.000 nieuwe banen
  • Samen met de ADP cijfers van woensdag de slechtste maand in 9 jaar wat betreft nieuwe banen
  • Slechtere economische cijfers zwengelen de hoop aan dat er dit jaar renteverlagingen komen
  • De grote indices op Wall Street kennen de sterkste week sinds November 2018

Jobs en Trade Deals beheersten de markten nu, minder jobs doet de hoop op een renteverlaging explosief groeien en de Deal met Mexico door Trump aangekondigd nabeurs zorgen voor een enorm optimisme onder beleggers. Aan de andere kant krijgen we amper nog iets te horen hoe het zit tussen de VS en China, de 2 grootste economieën er wereld? Het lijkt er wel op dat beleggers het zijn vergeten na al die euforie van de afgelopen dagen, men zou zich beter afvragen hoe het komt dat het slechter gaat en waarom bedrijven voorzichtiger worden met het inhuren van mensen? Dat komt door het gedoe tussen de VS en China (voor minimaal 70-75% mijn inziens). Zolang het niet goed zit tussen beide landen zie ik geen enkele reden om optimistisch te worden, zelfs als de FED de rente (weer een Trump overwinning) verlaagd blijft dat de markten in een wurggreep houden.

Marktanalyse:
We weten dat de hoop op een renteverlaging, en na de "deal" tussen de VS en Mexico de markten in extase zijn geraakt met een stijging die onrealistisch lijkt. De Dow Jones won maar liefst 1170 punten terwijl de S&P 500 met 121 punten omhoog ging. De technologie index Nasdaq won 289 punten, door dat deze index maandag meer dan 100 punten lager sloot pakt de Nasdaq procentueel wat minder winst. De Dow Transport won 402 punten. Een zeer sterke week op Wall Street dus, de vraag is nu of daar nu meer bij zal komen de komende week, de start zal na de "deal" nabeurs mogelijk nog wat hoger uitkomen maar de vraag is dan of er winstnemingen op gang zullen komen? Ik heb wel een plan klaarstaan om maandag of dinsdag wat te doen, na vorige week waar ik de mist inging met posities ben ik toe aan de uitdaging om me met wat posities te herpakken.

Europa kende ook een sterke week al is die beduidend minder sterk dan hetgeen we op Wall Street hebben gezien, trouwens is de AEX op 2e Pinksterdag wel open, de DAX niet. Wall Street is wel gewoon open maandag. De AEX won vorige week in totaal 9,75 punten, de DAX deed het met 318 punten veel beter terwijl de Franse CAC 40 de week 156 punten hoger afsloot. Technisch ziet het er in Europa plots ook wat beter uit maar we kunnen nog niet spreken van een trendomslag, daar moet nog bevestiging op komen en omdat de ECB afgelopen donderdag niet met hoopvolle uitspraken kwam over een ronde nieuwe verruiming reageerden beleggers daar wat teleurgesteld op. Het is dus wachten op het vervolg en hoe dan ook zal Europa vooral naar Wall Street blijven kijken, wat zal de reactie worden op die enorme rally van de voorbije week?

Trading en resultaat:
Zelf heb ik een behoorlijke uitschuiver gemaakt de afgelopen week, mijn analyse zat op short, dat werd ook zo omgezet in posities en dat heeft mij geen goed gedaan aangezien het verlies dat werd opgelopen door die enorme rally die er kwam. Als ik positief scoor dan meld ik dat en als ik een uitschuiver maak meld ik dat zoals nu ook, het kan niet elke keer prijs zijn want het is voor het eerst in 8 maanden tijd dat ik een klap van dit formaat krijg te verwerken. U weet ook dat zoiets alleen maar kan als de markt een beweging van dit formaat laat zien, als je dan net verkeerd zit doet zoiets pijn. Toch probeer ik het zo goed mogelijk te doen hetgeen me over een langere periode prima lukt al zitten er dit soort weken wel eens tussen.

Wat doe ik dan? De kop vrijmaken, me los maken van die slechte week en het vooral proberen te werken aan mijn analyses om dit in het vervolg beter onder controle te krijgen. Vooral onthouden wat ik beter had kunnen doen. Voor de komende periode ben ik in ieder geval een ervaring rijker, dat zal zich zeker uiten de komende tijden zodat u als belegger nog meer aan mij zult hebben als coach. Daarom ook zal ik tijdens het Pinksterweekend een aanbieding doen voor nieuwe leden, zie hoe u zich hieronder kunt aanmelden ...

Pinksterweekend aanbieding:
Alleen tot en met maandag kunt u meedoen via de aanbieding tot 1 augustus voor €29 !!
Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade... Schrijf u snel in zodat u met de nieuwe transacties (maandag of dinsdag) mee kunt doen.

Resultaat 2019

AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »