Beursdagboek Trader Guy 16 april 2020, 08:02

...

Beurzen lager, cijfers bedrijven voelen de druk al duidelijk

16 april 2020, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

We wor­den wakker met een mooie dag voor de boeg wat betre­ft het weer, het voor­jaar zien we duidelijk in de natu­ur, daar wordt je blij van in ieder geval. Min­der blij wordt je door het feit dat er nog niks gaat veran­deren op de korte ter­mi­jn wat betre­ft de beperkin­gen, dat hebben Rutte, Merkel en Sophie Wilmès lat­en weten gis­teren toen ze het volk informeer­den, maandag gaf ook Macron dat al aan.



Men zoekt naar ver­soe­pel­ing maar als ik het alle­maal aan­hoor dan zijn we nog lang niet terug bij hoe het was. Alleen Trump wordt posi­tief, die zegt dat de piek voor­bij is en dat hij snel weer de mensen aan het werk wil.

We wor­den wakker met een mooie dag voor de boeg wat betre­ft het weer, het voor­jaar zien we duidelijk in de natu­ur, daar wordt je blij van in ieder geval. Min­der blij wordt je door het feit dat er nog niks gaat veran­deren op de korte ter­mi­jn wat betre­ft de beperkin­gen, dat hebben Rutte, Merkel en Sophie Wilmès lat­en weten gis­teren toen ze het volk informeer­den, maandag gaf ook Macron dat al aan. Men zoekt naar ver­soe­pel­ing maar als ik het alle­maal aan­hoor dan zijn we nog lang niet terug bij hoe het was. Alleen Trump wordt posi­tief, die zegt dat de piek voor­bij is en dat hij snel weer de mensen aan het werk wil. 

We gaan het alle­maal wel zien, voor­lop­ig bli­jft het roeien met de riemen die we hebben. Verder zei Trump zijn bij­drage aan het WHO op te schort­en, kampt de wereld met enorme economis­che terug­val en zien we dat bedri­jven het met veel min­der moeten doen dan voorheen. De meeste cijfers vallen behoor­lijk tegen, vooral de banken had­den een moeil­ijke dag. De beurzen moesten inlev­eren, de AEX vrij fors net als de DAX, Wall Street bli­jft inzetten op de hoop dat alles wel mee zal vallen. Miljoe­nen Amerika­nen mocht­en sinds gis­teren hun cheque van $1300 uit­geven, detail erbij is dat Trump eiste dat zijn naam op de cheque kwam te staan het­geen ook gebeurde.

Gis­teren dus een dag met win­st­ne­min­gen, of de terug­keer van de dal­ing? We gaan het zien via het ver­volg, er komen weer uitk­er­ing aan­vra­gen in de VS, het cijfer zal weer in de miljoe­nen lopen vol­gens de verwacht­ing. Cijfers en reac­ties houden de mark­ten bezig momenteel, aan de andere kant bli­jft hoop de boven­toon aangeven maar of dat terecht is moet nog blijken, alleen de tijd zal ons dat leren. Wel is het zo dat er enkele aan­de­len aan­to­nen dat som­mi­gen nog niet begri­jpen dat bijvoor­beeld Tes­la en Ama­zon de bubbel vorm­ing herop­starten, soms denk ik, waar is men mee bezig? Maar ook dat hoort erbij, alleen vraag ik me af wie zoveel wil neer­leggen voor aan­de­len die nog amper winst mak­en? En dan zek­er in tij­den als deze?

Wat ik van­daag zelf verwacht is moeil­ijk uit te leggen, gis­teren een moeil­ijke dag voor de beurzen maar dat kan van­daag zo weer anders zijn. De futures staan wat hoger, maar in de nacht stond alles ook al lager. Europa moest het meest inlev­eren gis­teren met de AEX weer ver onder de 500 pun­ten, de DAX ver­loop ook behoor­lijk en kwam wat dichter bij de 10.000 pun­ten op slot­ba­sis. Wat wel het geval is, de mark­ten staan niet stil, of het is fors omhoog of fors omlaag, de volatiliteit bli­jft hoog dus. Azië ver­loor van­mor­gen tussen de 1 en 2%. Ook daar valt weinig uit te lezen, dus we moeten het even aankijken van­daag. We hebben wel wat posi­ties lopen op wat indices, die staan al op een redelijke winst over het geheel bekeken. De sig­nalen wer­den naar de leden ver­zon­den dinsdag …

Mee­doen met onze sig­nalen, een coach gebruiken als klankbord? Dat kan, neem een proe­fabon­nement tot 1 JUNI voor €39 … Of voor lat­er, neem een abon­nement op de aan­de­len porte­feuille voor €30 tot 1 JUNI … Bij Trad­ing kri­jgt u in deze markt 1 tot 2 instapron­des per week, bij de aan­de­len porte­feuille wacht­en we tot aan­de­len een inter­es­sant niveau halen om ze op te pakken … Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.