Beursdagboek Trader Guy 1 juni 2022, 08:32

...

Wall Street sluit lager, Europa ook wat lager behalve de AEX

1 juni 2022, 08:32 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De laatste sessie van de zeer volatiele maand mei sluit over het algemeen negatief, alleen de AEX sluit hoger en dat kwam door dat Unilever (+9%) en DSM (+8%) beiden een forse plus lieten zien. Op Wall Street lagere koersen dinsdag, op zich viel het nog mee na het geweld omhoog van eind vorige week. De vraag is nu of de indices opnieuw hoger kunnen met de start van de nieuwe maand, of komt er weer een stevige terugval aan de komende dagen? De Brent olie zien we vanmorgen rond de 116 dollar, iets lager dan gisteren toen de olie even bijna op 121 dollar stond. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 2,88% uitkomen, gestaag loopt de rente verder op richting de 3%. We kijken wat we kunnen doen wat betreft het handelen, we hebben al enkele kleine posities opgenomen. Wie de details precies wil weten kan lid worden via de Tradershop ...Update woensdag 1 juni:
Wall Street sluit de sessie dinsdag wat lager af na de forse winsten van eind vorige week. We zien in ieder geval een wisselvallige start van de week daar omdat Wall Street maandag dicht bleef door Memorial Day. De brede S&P 500 daalde 0,6% tot 4.132,5 punten, de Dow Jones verloor 0,7% en sluit zo met 32.990 punten net onder de 33.000 punten. De Nasdaq verloor na een volatiele sessie 0,4% en sluit af op 12.081 punten. Verder zien we op Wall Street dat de Dow Transport index 1% verloor terwijl de SOX index 0,5% verloor.

In Europa was er over het algemeen verlies behalve bij de AEX die 4 punten winst boekte (0,65%) en op 713 punten sluit. De DAX verloor 187 punten (-1,3%) terwijl de Franse CAC 40 index 1,45% verloor. Ook de BEL 20 verloor 1,35% dinsdag. Bij de AEX waren er positieve verrassingen bij Unilever dat 9% hoger sluit en DSM dat 8% winst boekte na het nieuws over een fusie met Firmenich

De rally die vorige week op gang kwam werd een sterke en het moet nog blijken of die nu al stopt, wel waren er gedurende de maand mei ook forse dalingen met zelfs een behoorlijk diepe bodem zoals we kunnen zien we op de grafieken. De bekende oorzaak van de forse dalingen is dat er enkele winstwaarschuwingen van retail en internet bedrijven kwamen die de dure energie en grondstoffen prijzen goed beginnen te voelen. Bij veel sectoren zien we de angst voor hetzelfde, bedrijven die veel energie verbruiken of moeite krijgen om aan voldoende aanvoer te geraken krijgen het moeilijker op de beurs. De inflatie blijft zeer hoog en dat zal ook niet snel anders worden vrees ik. Dat de markt nu enkele dagen fors herstelt wil nog niet zeggen dat alles weer voorbij is en dat we vrolijk op zoek gaan naar nieuwe records. Dat zou heel vreemd zijn met de huidige factoren maar nogmaals, bij deze markt en het gedrag van beleggers weten we nooit.

Zelf denk ik dat we de bodem nog niet hebben gezien en dat we mogelijk echt een tijdje in een "Bear Markt" gaan blijven zitten. Wat opvalt is dat er nog geen massale dump is gekomen, een daling die aangeeft dat men het niet meer ziet zitten. Bij elke correctie van deze orde zien we dagen waar er een grote dump komt, dat men het niet meer ziet zitten en uit de markt wil stappen. We noemen dat ook de capitulatie fase tijdens een grote correctie, die hebben we dus nog niet gezien.

Aan de andere kant was het na enkele zeer slechte dagen wachten op een stevige opleving, het is wel moeilijk om die op het juiste moment te pakken en het gevaar is dat je niet weet tot hoe ver die zal reiken. We noemen dat een Bear Market rally en die zijn zeer gevaarlijk, ten eerste om die mee te pakken naar omhoog terwijl die elk moment kan aflopen ofwel om die te verkopen (short) en dan te vroeg in een short positie te zitten met alle gevolgen daarna. Dus de afgelopen week moesten we geduld uitoefenen om de kans op fouten te minimaliseren. Pas gisteren (dinsdag) zag ik dat er mogelijk een momentum was om wat short posities op te nemen wat ik ook heb gedaan voor de leden.

De signaaldiensten:
We kregen een mooi momentum om enkele posities op te nemen dinsdag voor de leden. Dat worden de eerste posities voor deze nieuwe maand juni. De maand mei werd opnieuw met winst afgesloten, dit jaar de 5e maand op rij. Waar het om gaat is om dit jaar (2022) verder goed te handelen, tot nu toe lukt dat prima want we moeten de marktomstandigheden zeker niet onderschatten. Als er meer ofwel teveel werd gehandeld dan was de kans heel groot dat we ook enkele grote missers moesten toestaan. Alles op zijn tijd en vooral rustig blijven bij de huidige marktomstandigheden.

De resultaten voor dit jaar 2022 lopen in ieder geval gestaag verder op. Lid worden is een goeie keuze, het ondersteunt veel leden bij het maken van hun eigen beslissing, ook voor u kan dat enorm helpen in deze moeilijke markt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 AUGUSTUS voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit lager, de Nasdaq en de SOX zo'n 0,5% terwijl de Dow Jones en de S&P 500 index 0,65% lager sluiten. Een kleine terugval na de stevige stijging van eind vorige week. De sessie was wel volatiel maar dat zijn we gewend. In Europa zien we de DAX 1,3% inleveren maar de AEX sluit met 4,5 punten winst en dat kwam door de zwaargewichten Unilever en DSM die beiden forse winst boekten. Op Wall Street zie ik wel een stevig volume dinsdag en dat viel duidelijk op.

Dow Jones:
De Dow Jones verloor wat dinsdag na de stevige rally van eind vorige week, de index sluit nu net onder de 33.000 punten. De eerste weerstand wordt nu de 33.250 punten, later mocht de stijging doorzetten kijken we naar de 33.600 punten waar het 50-MA wacht en naar de weerstand rond de 33.750 punten.

Steun wordt nu eerst de 33.000 punten met daaronder vooral de 32.300 punten, later steun rond de 32.000 en de 31.500 punten.

AEX index:
De AEX breekt boven nu ook boven de 708-710 punten weerstand en geraakte zelfs even tot de zone 718-720 punten waar de volgende weerstand wacht. We letten nu dus eerst op de 715 punten met later die 718-720 punten, een zone die belangrijk blijft en waar er een zware weerstand wacht. Bij een doorbraak opnieuw een zware weerstand rond de 732 punten.

Steun nu eerst de 708-710 punten zone, later de bekende 700-702 punten als steun. Verder nog steun rond de 690 en de 680 punten en rond de 670 punten. Daarna uiteraard steun rond de bodemzone 655-660 punten bij een grotere terugval.

DAX index:
De DAX doet een stapje terug en sluit net onder de 14.400 punten, als de DAX verder terug moet zien we steun rond de 14.300 en het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.140 punten uitkomt. Later steun rond de 14.000 en de 13.900 punten.

Weerstand nu eerst de 14.550 en de 14.650 punten, later de 14.800 en de 14.900 punten als weerstand.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende weer een volatiele sessie met veel beweging gedurende de dag, tussen hoog en laag zien we ongeveer 250 punten. We letten nu vooral op de 12.000 punten waar de eerste steun nu wacht, later steun rond de 11.500 en de 11.250 punten.

Weerstand nu eerst de top van dinsdag rond de 12.200 punten, verder rond de 12.550-12.600 punten weerstand. Daarna komt het 50-daags gemiddelde in beeld als weerstand, het 50-MA zien we rond de 12.880 punten.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
Het resultaat voor de maand mei werd positief afgerond, het is de 5e opeenvolgende maand met winst dit jaar. Waar er zich een mooi momentum voordoet zal ik uiteraard altijd instappen met wat kleine posities, dat hebben we nu ook weer gedaan voor de leden. De bedoeling is om deze posities even aan te houden maar waar het kan zal ik op tijd winst nemen. Het resultaat voor dit jaar 2022 loopt verder op, we zitten al met een mooie plus bij alle abonnementen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS 2022. Schrijf u nu dus snel in tot 1 AUGUSTUS voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.