Beursdagboek Trader Guy 1 november 2022, 08:58

...

Wall Street stapje terug maar blijft rond topzone hangen

1 november 2022, 08:58 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De sessie van maandag ofwel de laatste van de maand oktober zag er voor een keer niet spectaculair uit, een minder volatiel verloop met wat verlies op Wall Street ook al bleef dat bij de Dow Jones beperkt tot 0,4%. De Nasdaq verloor 1% terwijl de SOX 2% moest inleveren. De Dow Transport won maandag 0,05% en was een uitzondering op de rest. In Europa wel een kleine plus, de AEX won 0,45% terwijl de DAX 0,08% hoger sluit. Verder zien we dat de 10-jaars rente in de VS rond de 4,02% staat in afwachting tot de FED woensdag met een besluit over de rente komt. De Brent olie zien we rond de 94,5 dollar vanmorgen, de euro rond de 0,991 dollar. We moeten rustig wachten op een punt in de markt waar we iets kunnen doen voor de leden ofwel de signaaldiensten, dat komt er wel weer maar we laten de markt voorlopig even zijn gang gaan.

Wie mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan via de aanbieding tot het einde van dit jaar inschrijven. Vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden ...Update dinsdag 1 november:
De laatste sessie van de maand zag er wat verdeeld uit, Europa kon wat hoger maar Wall Street doet een stapje terug na de sterke sessie van afgelopen vrijdag. De markt lijkt nu te wachten op de FED die woensdagvond komt met een besluit over de rente, het zal waarschijnlijk weer 0,75% worden maar de markt wacht vooral op een hint over de volgende rentestappen. Wel is men al wat geruster dat het mee zal vallen maar aan de andere kant kan het enthousiasme van beleggers juist averechts werken. Nu de markten een stevige rally achter de rug hebben en het op die manier zorgt voor meer marktwaarde en vooral een betere situatie bij de aandelen portefeuilles lijkt het erop dat voor het grote geld de hand nog niet op de knip moet en dat zal de inflatie nog niet fors omlaag sturen. Het is maar een gedacht van mij maar de recente rally kan voor later meer pijn gaan doen dan dat het de zaken makkelijker zal maken. We gaan het allemaal wel zien, de bedoeling is dat we het op ons af laten komen en pas wat moeten doen zodra er zich een goed momentum voordoet.

Vanmorgen zien we de Brent olie rond de 94 dollar en dat is 1,5% hoger dan het slot van maandag, de euro staat nu op 0,991 dollar en lijkt te wachten op het rentebesluit van de FED woensdag. De 10-jaars rente in de VS zien we vanmorgen rond de 4,02%.

Wat betreft de bedrijfscijfers, er komen deze week wel weer een groot aantal bedrijven met hun kwartaalcijfers maar de grootste hebben we vorige week al voorbij zien komen. Samen met de renteverhoging woensdag, het banenrapport van komende vrijdag en de kwartaalcijfers kan het haast niet anders dat we opnieuw een volatiele week krijgen. Zelf blijven we rustig naar kansen zoeken, niet te overhaast maar waar het kan zal ik uiteraard wat doen.

De markt maandag:
De markt lag er verdeeld bij maandag met een kleine winst voor de meeste indices in Europa maar Wall Street moest na de sterke sessie van afgelopen vrijdag toch een stapje terug. We zien een verlies van 129 punten (-0,4%) bij de Dow Jones die op 32.733 punten sluit, de S&P 500 sluit 29 punten (-0,75%) lager op 3872 punten. De Nasdaq verloor 114 punten (-1%) terwijl de Nasdaq 100 met 140 punten verlies de sessie afsloot. De SOX index verloor 2% maandag terwijl de Dow Transport index met een kleine plus van 0,05% de sessie afsloot.

In Europa zien we dat de AEX met 3 punten (0,45%) winst sluit, het slot kwam uit op 670,6 punten. De DAX sluit ook opnieuw wat hoger, de index won maandag 10 punten (0,1%) met nu een slot op 13.254 punten. De Franse CAC 40 index verloor 6 punten (-0,1%), de BEL 20 won 14 punten (0,4%).

Er komen kansen maar eerst een MOMENTUM vinden:
We blijven rustig en dat weet iedereen die mijn updates krijgt, daarom werden de 2 posities die afgelopen vrijdag werden opgenomen met een klein verlies gesloten. Het is nu wachten op een beter momentum, dat komt er snel wel aan maar we moeten hoe dan ook de rust bewaren want woensdag komt de FED met een rentebesluit.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 januari lid worden. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die volgt u gewoon op met de codes en details die we meesturen of u doet er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee en dan kiest u voor eigen instrumenten (opties, futures, aandelen enz..).

In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar (2022) ofwel tot 1 JANUARI 2023 voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street moeten wat inleveren na de sterke sessie van afgelopen vrijdag, de Dow verloor 0,4% terwijl de Nasdaq met 1% terug moest. De S&P 500 verloor 0,75% en de SOX index liet 2% liggen. De Dow Jones blijft hoe dan ook de sterkste index op Wall Street, de SOX en de Nasdaq zien er toch wat minder goed uit.

In Europa een plus van 3 punten bij de AEX index, het slot ligt nu op 670,6 punten. De DAX sluit 10 punten hoger en zet een mooie positieve reeks neer van 6 sessies op rij. De slotstand komt nu uit op 13.254 punten, ik moet wel zeggen dat het niet zo snel verder stijgt boven de 13.000 punten, we zien eerder wat consolidatie ofwel beleggers wachten af.

Analyse AEX:
De AEX sluit 3 punten hoger en net boven de 670 punten, de AEX sluit nu ook boven het 50-daags gemiddelde aan dat rond de 664,5 punten uitkomt. Weerstand zien we nu rond de 670 en de 675 punten, later de 680 en de 690 punten als weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 665 punten waar dus ook het 50-daags gemiddelde uitkomt, later vooral de 650 en de 640 punten als steun. Verder steun rond de 635 en de 628-630 punten.

Analyse DAX:
De DAX sluit na een vrij rustige sessie iets hoger, de index won 10 punten met een slot op 13.254 punten. We zien rond deze stand nogal wat weerstand uitkomen, eerst door de lijn over de toppen van dit jaar en verder door de lijn onder enkele toppen en bodems van eerder dit jaar. We gaan zien wat de markt gaat doen de komende dagen maar technische niveaus in deze marktsituatie stellen zoals we vaker zien niet zoveel voor.

Steun zien we nu rondom de 13.000 punten, later steun rond de 12.900 en de 12.800 punten. Verder letten we dan op de 12.600 punten en vooral de 12.400 punten die ik als belangrijke steun zie.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moet iets inleveren van de stijging van afgelopen vrijdag, de index verloor 129 punten met een slot op 32.733 punten. Zo blijft de Dow Jones rondom de topzone hangen en blijft de index nog boven het 200-daags gemiddelde. Wel nog steeds opletten want de Dow liet een extreme rally zien vanaf de bodem op 13 oktober. Dat wil niet zeggen dat het nu absoluut zal draaien want in deze markt, en vooral dit jaar, kan alles en moeten we dus rekening blijven houden met bewegingen die je totaal niet verwacht.

Steun zien we nu eerst rond de 32.200 punten, later letten we op de 31.500 en de 32.000 punten en daarna steun rond de 30.600 punten. Weerstand rond de 33.000 punten, later rond de 33.500 en de 34.000 punten weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq doet na de sterke sessie van afgelopen vrijdag een stapje terug, de index verloor 114 punten ofwel 1% met een slot op 10.988 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 10.900 punten met verder nog steun rond de 10.750 punten. Later letten we op de steun in de buurt van de 10.500-10.550 punten. Weerstand nu rond de 11.000-11.050 punten, later weerstand rond de 11.175 punten. Verder zien we uiteraard de top van begin oktober rond de 11.250 punten.

Overzicht signaaldiensten maand oktober en dit jaar (2022):
De maand oktober werd goed afgerond met bij alle abonnementen een winst van tussen de 27% en de 36%. Tot nu toe is oktober ook meteen de beste maand van dit jaar en we hebben dit jaar tot nu toe (10 keer op rij) elke maand positief kunnen afronden dit jaar zodat het jaar resultaat goed blijft.

We zitten nu weer even zonder posities maar ik voorzie dat we deze week wel weer iets kunnen doen zodra het momentum er goed uitziet. Ik zal hoe dan ook de markt zeer gereserveerd blijven benaderen en pas wat ondernemen zodra het momentum dat toelaat. Doe dus mee door snel lid te worden want via de aanbieding doet u de rest van dit jaar (2022) mee met onze posities ofwel signalen.

Nu tot 1 januari €35 via de aanbieding, schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u op onze verzendlijst en doet u mee met de volgende signalen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.