Beursdagboek Trader Guy 10 april 2024, 08:48

...

Volatiliteit net voor cijfers belangrijke, markt blijft onrustig

10 april 2024, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De markten blijven zoeken naar richting en nu zeker net voor enkele belangrijke momenten die eraan zitten te komen. Vandaag krijgen we al de inflatiecijfers uit de VS maar ook de Fed Minutes, morgen nog meer inflatiecijfers en vooral ook het rentebesluit van de ECB gevolgd door een persconferentie van de ECB voorzitter. De indices op Wall Street sluiten wat hoger door dat er net voor het slot een rally op gang kwam, de indices in Europa laten twijfels zien, vooral de DAX krijgt het nu moeilijk. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 89,5 dollar, de euro zien we rond de 1,085 dollar. De prijs van het goud blijft oplopen en records neerzetten, voor een ounce moet men nu al 2.375 dollar betalen. We zitten al met wat posities in de markt, u kunt de posities nog opnemen door lid te worden ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JUNI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 10 april:
Wall Street kende aan volatiliteit geen gebrek dinsdag, beleggers worden zenuwachtig net voor de belangrijke inflatiecijfers maar we zien nog net voor het einde van de sessie een rally zodat de S&P 500 en de Nasdaq een plus behalen. Intraday bewogen de indices zich tussen positief en negatief al blijven de charts doorwegen richting een verkoopsignaal.

De markt is er steeds minder van overtuigd dat de Federal Reserve de 3 renteverlagingen dit jaar die ze aangaven bij de vorige vergadering kunnen waarmaken. Dat komt omdat de kracht van de Amerikaanse economie en de twijfels rondom de inflatie die mogelijk weer kan oplopen door de sterke economie samen met de oplopende energieprijzen. Als de cijfers tegenvallen vandaag en morgen dan kan de Fed bijna niet anders dan hun beleid aan te passen.

De indices bewogen behoorlijk net voor de cijfers, uiteindelijk sluit de Dow Jones vrijwel vlak de sessie af op 38.913 punten, een verlies van 9 punten. De andere indices sluiten na een slotrally allemaal positief, de S&P 500 won 0,14% terwijl de Russel 2000 met 0,27% winst de sessie afsloot. De technologie indices wonnen ook na een slotrally, de Nasdaq won 0,32% terwijl de Nasdaq 100 met 0,4% winst sluit. De SOX index 0,95% terwijl de Dow Transport index 0,23% won dinsdag.

Hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende feiten.

We zien enkele hoofdpunten:

  • Beleggers zijn rustig begonnen aan een belangrijke week waarin nieuwe inflatiecijfers binnen komen die belangrijk zullen worden voor de mogelijke renteverlagingen of juist niet.
  • De nationale schulden in de VS klimt tot boven de 35 triljoen momenteel, als we naar het verdere verloop kijken dan komt daar elke 100 dagen 1 triljoen bij. In 8 jaar tijd zal de schuld verdubbelen (september 2017 naar juli 2025) van 20 triljoen naar 40 triljoen. (zie grafiek hieronder)
  • Een ander belangrijk feit is dat de start van het cijferseizoen voor het 1e kwartaal eraan zit te komen. Vrijdag de belangrijke banken maar vanaf volgende week ook andere belangrijke bedrijven. De komende 2-3 weken zullen we zien of de bedrijven aan hun verwachtingen kunnen voldoen.
  • Raphael Bostic, president van de Fed van Atlanta, sprak zich dinsdag uit vlak voor kritische CPI-inflatiegegevens.
    Hij zei dat een CPI-afdruk die in lijn komt met de consensusschattingen (0,3%) een “welkome ontwikkeling” zou zijn in de strijd van de Fed richting een inflatie van 2%. Toch verwacht hij “enige hobbels”, waarbij hij opmerkt dat de inflatie in de loop van het jaar “in een zeer langzaam tempo” zal afnemen.
  • Boeing verloor dinsdag 2,5% na een rapport uit de New York Times dat de Federal Aviation Administration veiligheidsclaims van een klokkenluider van Boeing onderzoekt. Volgens de krant uitte Boeing-ingenieur Sam Salehpour zijn bezorgdheid over gebrekkige productiekenmerken van het 787 Dreamliner-vliegtuig. Het lijkt erop dat kwantiteit bij het bedrijf belangrijker was dan de kwaliteit. Boeing verloor dit jaar al fors, vanaf de top in december 2023 verloor het aandeel al zo'n 35% ofwel 1/3 van de beurswaarde.
  • Beleggers wachten nu ook op de winstcijfers over het eerste kwartaal, het lijkt erop dat er mogelijk een rotatie gaande is van de technologie rally die over wordt genomen door de andere sectoren zoals materialen, energie en industrie. Toch hebben deze sectoren ook al een behoorlijke rally achter de rug.
  • Alphabet lag er dinsdag goed bij en steef ruim 1% om dicht bij de hoogste stand ooit uit te komen. Het bedrijf kondigde aan dat er een nieuwe app komt voor het maken van video's met gebruik van AI. En ja, alles waar de term AI wordt uitgesproken zorgt voor een positief verloop.
  • De grondstoffenprijzen blijven stijgen nu goud opnieuw een recordhoogte bereikt, ook de olie kent een positief verloop de afgelopen weken. Koersdoelen kunnen dan ook niet uitblijven, men spreekt al over een doel van 100 dollar voor een vat olie en wat betreft het goud zien we al doelen voorbij komen van 3.000 dollar. Waarom ook niet want het is altijd zo als iets het goed doet men snel veel hogere doelen uitspreekt.
  • Is er ook sprake van verborgen inflatie? Zou goed kunnen want de vraag is dan waarom het goud zo snel oploopt, de schulden in de VS verdubbelen in 8 jaar en ook het verloop van de bitcoin blijft verbazen. Hopelijk niet, laten we alles SVP normaal houden anders worden het hele moeilijke jaren die eraan zitten te komen.

Europa:
In Europa sluiten de indices in tegenstelling tot Wall Street negatief, de AEX index sluit op 881,03 punten en verloor 3,96 punten (-0,45%). De DAX verloor 272 punten (-1,48%) met een slot op 18.076 punten. De CAC 40 sluit met 70 punten (-0,86%) verlies, het slot komt nu uit op 8049 punten. De BEL 20 sluit de sessie af met 0,3% verlies.

Economische cijfers deze week:
De agenda met economische cijfers van deze week hieronder, vanmiddag rond 14:30 de consumentenprijzen (inflatie) en vanavond krijgen we zicht op de Fed Minutes. Verder krijgen we morgen (donderdag) de ECB met een besluit over de rente en de Producentenprijzen (PPI) uit de VS.

Signaaldiensten:
We hebben al wat posities opgenomen maandag op enkele indices en op een aandeel. De leden hebben op tijd bericht gekregen, wie nog geen lid is en de posities nog wil opnemen kan zich inschrijven via de aanbieding hieronder.

Volg ons tot 1 JUNI vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Deze week komen er kwartaalcijfers, hieronder de kalender:
We letten vooral de zakenbanken JP Morgan, Citi, BlackRock en Wells Fargo die vrijdag komen met hun kwartaalcijfers ...


Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 89,5 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 90-91 dollar en verder de 92 en de 94 dollar. Steun nu eerst rond de 87,5-88 dollar, later steun rond de 86 dollar.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures zowel op Wall Street als in Europa een iets hogere opening aan. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,36%. De Brent olie komt vanmorgen uit op 89,5 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,085 dollar, voor de euro is het wachten op de inflatiecijfers en vooral ook de ECB dat morgen met een rentebesluit komt. Het goud loopt verder op tot rond de 2.375 dollar vanmorgen, de Bitcoin zakt iets terug tot rond de 69.300 dollar.

Analyse AEX:
De belangrijke steun niveaus komen nu uit rond de 880, 875, 870-872 en rond de 865 punten, later steun rond de 860 en 855 punten.

Weerstand nu rond de 885 en 890-892 punten, later moeten we mogelijk rekening houden met de 900 punten grens maar zo ver is het nog niet.

De indicatoren verzwakken wat merken we maar zowel de RSI als de MACD blijven in het positieve gebied. De AEX staat nog ruim boven het 50-daags gemiddelde (855).

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
Steun nu eerst rond de 18.000 punten, later steun rond de 17.940 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde uitkomt. Verder verwacht ik steun rond de 17.800, 17.700 en 17.500 punten.

Weerstand nu eerst rond de 18.175-18.200 en 18.250 punten, verder weerstand rond de 18.340 punten (oude top) en rond de hoogste stand ooit die uitkomt rond de 18.465 punten.

De indicatoren vertonen verzwakking bij de Nasdaq 100, de RSI zien we nog net boven de 50 terwijl de MACD daalt richting de 0-lijn. Blijf wel letten op het 50-daags gemiddelde dat onder druk komt te staan.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 JUNI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De eerste steun zien we nu rond de 18.000 punten, als de DAX onder de 18.000 punten zakt moeten we letten op de 17.750 en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 17.605 punten uitkomt. Verder steun rond de 17.500 en 17.350 punten.

Weerstand zien we nu rond de 18.150, 18.250 en 18.400 punten, later weerstand rond de 18.600 punten.

De indicatoren verzwakken snel nu, de de RSI zakt terug tot net boven de 50. De MACD draait naar een verkoopsignaal, het begint er wat negatief uit te zien wat betreft de DAX. De index staat wel nog ruim boven het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 17.605 punten uitkomt.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
Weerstand nu rond de 39.000 punten, later weerstand rond de 39.250 en 39.500 punten. Verder letten we op de 39.750 en 40.000 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 38.875 punten, later steun rond de 38.600 en 38.500 punten waar we de recente bodemzone zien uitkomen. Verder letten we op de 38.250 en 37.950 punten als steun.

De indicatoren blijven negatief, de RSI komt onder de 50 uit terwijl de MACD snel richting de 0-lijn zakt. De Dow Jones sluit de sessie af net onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 38.900 punten uitkomt.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JUNI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 (1 januari tot 9 april)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.