Beursdagboek US Markets Redactie 13 september 2011, 14:45

...

Slecht of goed weer op komst?

13 september 2011, 14:45 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Er zit iets aan te komen. Een poli­tieke carous­sel is momenteel in gang gezet en dat wijst vaak op poli­tieke acties. Zo reist Van Rompuy door van Ital­ië naar Par­i­js, vertrekt Gei­th­n­er van Wash­ing­ton naar Polen en lijken ook Merkel en Sarkozy in beweg­ing te komen. 



Hard ingri­jpen


Bron­nen om de Duitse bond­skanse­li­er Merkel en de Franse pres­i­dent Sarkozy geven aan dat de twee Europese lei­ders met harde hand gaan ingri­jpen op de sit­u­atie Grieken­land. De Grieken mod­deren nu al zo lang aan met de maa­trege­len om de schulden terug te drin­gen dat de finan­ciële mark­ten onrustig bli­jven. Mogelijk komt er van­daag nog een geza­men­lijke verk­lar­ing van Frans-Duitse make­lij, ookal wordt dat in alle toon­aar­den ontkend. 



Posi­tief over Italië


EU-pres­i­dent Her­man Van Rompuy is inmid­dels onder­weg naar Par­i­js om te spreken over de Europese (nood?)toestand. Van Rompuy is wel tevre­den met de maa­trege­len die Ital­ië aan het nemen is om z’n begrot­ing op orde te brengen. 



Ameri­ka roept Europa tot de orde

Ook vanu­it Ameri­ka kijkt men met argu­so­gen naar Europa. Waar Chi­na de V.S. een maand gele­den op het mat­je riep ron­dom de afge­waardeerde kredi­etrat­ing, doet Oba­ma nu iets dergelijks met Europa. De Amerikaaanse lei­der roept zijn Europese evenknieën op om echt krachtig in te gri­jpen. De regering in Wash­ing­ton maakt zich zor­gen en stu­urt nu op uitn­odig­ing voor het eerst z’n min­is­ter van Finan­ciën Gei­th­n­er naar het over­legor­gaan van Europese min­is­ters van Financiën.



Con­se­quen­ties voor finan­ciële markten?


Maar wat gaat dit nu alle­maal beteke­nen voor de finan­ciële mark­ten? Wordt Grieken­land uit de euro­zone geknikkerd en betekent dit goed of slecht weer? Feit is dat de poli­tieke lei­ders zich zor­gen mak­en. Deze zor­gen kun­nen in paniek omslaan of kun­nen wor­den gesusd door krachtige hand… Kiest u maar wat het gaat worden. 



...

Hoop voor bulls

13 september 2011, 11:14 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De beurs geeft de beleg­gers weer fikse klap­pen. Van­daag iets min­der dan gis­teren. Hun­kerend hopen we op hogere koersen, want echt vrolijk is het niet om van te wor­den. Guy geeft de omhoogk­ijk­ers hoop in zijn laat­ste col­umn: Short Squeeze op komst!’


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.