Beursdagboek US Markets Redactie 6 mei 2016, 13:54

...

AEX zoekt dringend naar een houvast

6 mei 2016, 13:54 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Van­daag sluit de AEX een nogal negatieve week af met, na het korte her­s­tel van gis­teren, opnieuw rode cijfers. De dal­ing die begin deze week werd ingezet zet door en de AEX is nu duidelijk op zoek naar de vol­gende ste­un rond de 426 waar het deze mid­dag al bij­na is aan­be­land. In de loop van de mid­dag noteerde de AEX 426,5 pun­ten en liet daarmee en dal­ing van meer dan 4 pun­ten zijn (-1%). Eerder op de dag heeft de AEX dat ste­un­punt al getest toen er 426 op de bor­den ver­scheen, nadi­en vol­gde er even een sterke rebound maar nu zakt de index dus terug. De AEX lijkt ron­dom dit punt te bli­jven hangen.

De groot­ste ver­liez­er bin­nen de AEX van­daag is Mit­tal die van­wege tegen­val­lende cijfers over Q1 maar lief­st 4.35% inlev­eren. Verder zien we dat Roy­al Dutch Shell ruim 2% inlev­ert en ook ABN Amro staat 1.65% lager.
Ook de DAX laat een dal­ing zien: deze mid­dag leverde de DAX ongeveer 73 pun­ten in (-0.75%) en daarmee zet ook de Duitse index de dal­ing door. Hier­mee breekt de DAX door het oor­spronke­lijke ste­un­punt van 9800 – 9850 pun­ten en is het afwacht­en wat de rest van de sessie nog kan bieden wat betre­ft de DAX.

De futures van Wall Street lat­en een kleine min zien, de S&P future lev­ert 6 pun­ten in (-0.29%) en de Nas­daq future noteert een dal­ing van 0.26% met een ver­lies van 12 pun­ten. Geen spec­tac­u­laire veran­derin­gen aangezien men in Ameri­ka wacht op de Werkgele­gen­heid cijfers die lat­er deze mid­dag (14:30) zullen uitkomen.

BRENT olie laat van­daag ook rode cijfers zien (-1%). De Euro noteert een kleine plus ten opzichte van de Dol­lar en staat nu op 1.1422 (+0.17%). Ook hier is het wacht­en op de cijfers straks …

AEX:DAX:

Maandag 16 mei gaat de tur­bo TA bat­tle van start. Hierin stri­j­den 4 teams voor de titel beste tur­bo TA team. Team Guy zal proberen de con­curen­tie te ver­slaan en hier­mee de titel in de wacht te slepen. Schri­jf je in voor #Teamguy en help ons de winst in de wacht te slepen. Schri­jf je in voor teamguy op: http://​www​.tur​b​ota​bat​tle​.nl/

US Mar­kets Redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.