Koers Aegon -1.15%

5.52

-0.06 (-1.15% )
Sluit: 5.59 / Min: 5.39 / Max: 5.54(0)

Achtergrond Aegon

In 2015 behaalde AEGON een omzet van 31,3 miljard euro en een nettowinst van 619 miljoen euro en had het bedrijf ruim 30.000 mensen in dienst.

Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder. Onder leiding van bestuursvoorzitter Kees Storm groeide de verzekeraar in de jaren negentig uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs. Het deed grote overnames zoals in 1999 de Amerikaanse verzekeraar Transamerica voor een bedrag van 8,6 miljard euro. De verzekeraar werd een wereldspeler. In 2002 werd bestuursvoorzitter Kees Storm opgevolgd door de Amerikaan Don Shepard, die op zijn beurt in 2008 weer werd opgevolgd door de Nederlander Alex Wynaendts.

Verzekeringen
AEGON is momenteel actief in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië en de onderneming biedt wereldwijd zo'n zevenenveertig miljoen klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten.

Bankdiensten
Het bankbedrijf AEGON Bank N.V. opereert ook onder de handelsnaam "Knab". Deze opereert volledig online en heeft geen filialen. Bij de introductie in september 2012 kwam er kritiek van onder meer de Consumentenbond en dagblad De Telegraaf over de hoge kosten van een betaalrekening bij Knab. Knab reageerde hierop onder meer door te stellen dat concurrerende banken meer verborgen kosten zouden hebben.

Het garantiebedrag per persoon volgens het depositogarantiestelsel geldt voor de tegoeden bij de twee banken samen.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.