Wo 12 mrt. 2025, 08:58

Dow Jones opnieuw fors lager, Tech zoekt naar bodem ...

Beste beleggers, beursvolgers ...

De tarieven van de Amerikaanse president Trump veranderen met de dag momenteel, de decennialange vrijhandelsovereenkomsten met zowel vrienden als vijanden staan zwaar onder druk. Voor wie zal dat goed of slecht uitpakken? En wordt de consument daar de dupe van? Wel moet alles een beetje meer in lijn verlopen want aan dat gedoe van wel of niet heeft niemand wat aan. De beurzen beginnen het ook moe te worden en we merken dat de nieuwe vrienden van Trump momenteel heel veel geld aan het verliezen zijn. Zowel de Dow Jones (-1,15%), de S&P 500 (-0,75%) en de Nasdaq (-0,2%) verloren opnieuw dinsdag. Wel hebben we opnieuw grote uitslagen gezien tussen hoog en laag, het verlies bij de technologie indices viel deze keer mee. Via de 2e podcast Beursfacts & Trends: Tech omlaag, raketten omhoog ... heb ik het ook over de technologie sector en over nog veel meer. Leuk om te beluisteren onderweg, in de auto of tijdens het sporten. De futures staan vanmorgen wat hoger maar veel is het niet, het zegt ook niet zoveel bij deze volatiele markt. We krijgen om 13:30 de CPI inflatie cijfers, een uur vroeger omdat het in de VS al zomertijd is ...

De prijs van het goud zien we vanmorgen rond de 2.920 dollar, de Brent olie komt uit rond de 69,5 dollar. De 10 jaars rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,26%, de euro blijft sterk liggen en komt vanmorgen uit rond de 1,089 dollar. De Bitcoin staat vanmorgen rond de 81.500 dollar.

Beluister via de volgende link onze 2e podcast:

https://www.buzzsprout.com/245... of via Spotify Beursfacts & Trends: Tech omlaag, raketten omhoog ...

Er staat ook een nieuwe videoblog klaar op ons YouTube kanaal, bekijk de video via de link https://youtu.be/nGMqJ8jUbJo

Exclusieve signalen voor onze leden:
Er staan enkele posities open, het is nu wachten op het vervolg. Dit jaar hebben we al een mooi resultaat van 25% bij Guy Trading en Systeem Trading. Bij Polleke Trading halen we 18% dit jaar (2025).

Via de 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die men ook kan volgen via Guy en Systeem Trading lopen er nu 5 posities. Er werd wel een mooie winst genomen op de Bitcoin ETF en op Palantir.

De posities die we opnemen kunt u volgen, dat kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu voor € 35 tot 1 MEI 2025, dan ontvangt u 2 maanden onze exclusieve service voor de leden.

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Dinsdag 12 maart 2025:
De indices in Europa sluiten lager dinsdag en dat kwam opnieuw door dat president Donald Trump het handelsconflict met Canada liet escaleren. Hij schreef op zijn eigen media platform Truth Social dat hij vanaf vandaag (woensdag) een extra belasting van 25% wil heffen op de import van aluminium en staal uit Canada. Dat komt dan bovenop de 25% die er sinds vorige week al is ingevoerd.

Deze maatregel komt via een reactie op de heffing op elektriciteit van 25% door de premier van Ontario, Doug Ford, als vergelding voor de importheffingen van 25% die Trump instelde op producten die uit Canada komen.

Ook Wall Street daalde na dat bericht snel daarop hard, veel beurskenners en strategen merken dat de regering in de VS negeren dat dit soort maatregelen de economie behoorlijk aan het wankelen brengt. Verdere marktverliezen kunnen sneller dan men denkt een recessie triggeren. Vergeet niet dat bijna de helft van het vermogen van Amerikaanse huishoudens is belegd in Amerikaanse aandelen volgens diverse onderzoeken. Als de markten nog meer verliezen dan zal de consument dat hard voelen en dat kan leiden tot een dalende koopkracht.

Toen Trump won, was er een enorme euforie, vandaag de dag zien we dat de euforie wordt ingeruild voor angst. Dat kan leiden tot nog meer angst op termijn en dat blijkt meteen ook door de stijgende VIX index ofwel de paniek barometer voor de S&P 500 index. We moeten dus heel goed opletten, eerst is er angst, dan komt de ontkenning gevolgd door nog meer angst, paniek en capitulatie. Het vertrouwen van een belegger krijg je heel langzaam maar als dat er niet meer is dan is men er snel klaar mee en rent men weg.

Uiteraard zullen veel vermogensbeheerders dat allemaal ontkennen, want ze zitten vol in de markt en hebben al jaren geen vuiltje aan de lucht gezien. Dan zijn het juist deze mensen die gaan zeggen dat er geen reden tot paniek is, iedereen probeert zo zijn eigen straatje schoon te vegen.

Let er wel op dat er nu een hele grote beweging omhoog kan komen na deze felle daling, dat zien we heel vaak als reactie. Dat kan zelfs een paar sessies duren en dan kunnen de markten 2% tot zelfs 5% hoger geraken.

Azië:
De Aziatische beurzen sluiten woensdagochtend wat verdeeld, de Nikkei-index won 0,03% terwijl de Shanghai-index in China 0,2% verloor. De Hang Seng-index leverde 1,4% in.

Beluister via de volgende link onze 1e podcast:

https://www.buzzsprout.com/245... of via Spotify https://open.spotify.com/episo...

Europa:
De DAX verloor 1,3% terwijl de Franse CAC 40 met 1,3% terug moest. De AEX verloor dinsdag 1,42%.

Nog wat nieuwsfeitjes hieronder:

  • Apple verloor 3%, na de grote koersdaling van maandag. Nvidia steeg daarentegen met 1,7% nadat de chipreus maandag 5% in moest leveren.
  • Oracle opende maandag nabeurs de boeken en kwam met een optimistische outlook, dat kon de wat teleurstellende kwartaalcijfers niet compenseren. Het aandeel verloor 2,5%.
  • Binnen de DAX deed Siemens Energy het goed met 5% winst. Defensiebedrijf Rheinmetall won 3%, het bedrijf komt vandaag met cijfers.
  • De grote verliezer was Henkel dat 10% aan waarde verloor nadat het bedrijf waarschuwde voor een tragere start van dit jaar. Het bedrijf gaat wel voor 1 miljard euro eigen aandelen inkopen.
  • Stellantis was de grootste daler met een verlies van ruim 5%, S&P Global Ratings verlaagde de kredietrating door zorgen over de tegenvallende marges bij de automerken Chrysler en Jeep.
  • Ook helpt de verdere escalatie tussen de VS en Canada niet mee gezien Stellantis een aantal productiefaciliteiten in Canada heeft.
  • In Amsterdam was Air France-KLM de meest opvallende daler met een verlies van ruim 9%. Dat kwam vooral door de winstwaarschuwing van Delta Air Lines. Ook Lufthansa verloor 2,2% terwijl Ryanair ruim 4% verloor dinsdag.
  • Softwarebedrijf Asana kelderde met 20% nadat CEO Dustin Moskovitz aankondigde met pensioen te gaan. Verder stelde de outlook voor het lopende kwartaal teleur.
  • De EU richt zich op 26 miljard euro aan tarieven op Amerikaanse producten als vergelding voor de tarieven door opgelegd door de VS.
  • Volgens de hoofdeconoom van JP Morgan is de kans op een recessie in de VS dit jaar ongeveer 40% en bestaat het risico dat de reputatie van het land als investeringsbestemming blijvend wordt beschadigd als de regering het vertrouwen in het Amerikaanse bestuur blijft ondermijnen.
  • Wall Street liet afgelopen dagen de grootste uitverkoop in maanden zien en dat kwam vooral door dat beleggers zich zorgen maken dat president Donald Trump de economie zal vertragen met importheffingen en het vertrouwen door beleggers weg aan het nemen is.
  • Economen van zowel Goldman Sachs als Morgan Stanley hebben vorige week hun prognoses voor de groei van de Amerikaanse economie al naar beneden bijgesteld. Men ziet nu een groei dit jaar van tussen de 1,5% en 1,7%.
  • President Donald Trump heeft de afgelopen dagen de angst voor een recessie weggewuifd en de uitverkoop van de aandelenmarkt terzijde geschoven. Hij ging zelfs zo ver dat hij zei: "Je kunt de aandelenmarkt niet echt in de gaten houden."

Market Map S&P 500:
Via de Market-Map van de S&P 500 (slot dinsdag) zie u meteen dat de map behoorlijk rood kleurt.

Korte analyse Goud, Zilver, Brent olie en Bitcoin:
De koers van het goud herpakt zich tot rond de 2.915 dollar. Weerstand zien we rond de 2.925 en 2.950 dollar, later de 3.000 dollar als weerstand. Steun kunnen we nu verwachten rond de 2.900, 2.850 en de 2.800 dollar. Bij het zilver zien we steun rond de 32,5 en 32 dollar, later rond de 31,5 dollar steun. Weerstand blijft de 33,5 en 34 dollar, later rond de 35 dollar weerstand.

De Brent olie komt nu uit rond de 69,5 dollar. Onder de 74 dollar zag het er niet goed uit voor de Brent olie en dat blijkt nu duidelijk. Steun nu rond de 68 dollar, later rond de 67 en 66 dollar steun. Weerstand nu eerst de 72 en 74 dollar, later weerstand rond de 75 en de 76-77 dollar.

De Bitcoin blijft volatiel en staat vanmorgen rond de 81.500 dollar. De steunzone en mijn eerdere doel blijft nog altijd staan op 70.000-75.000 dollar, daar kan ik opnieuw een positie overwegen voor de leden van Systeem en Guy Trading. We hebben vorige week al een mooie winst kunnen nemen op de Bitcoin positie. Want we hadden exact rond de bodem een positie opgenomen op een Bitcoin ETF.

Exclusieve signalen voor onze leden:
Er staan enkele posities open, het is nu wachten op het vervolg. Dit jaar hebben we al een mooi resultaat van 25% bij Guy Trading en Systeem Trading. Bij Polleke Trading halen we 18% dit jaar (2025).

Via de 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die men ook kan volgen via Guy en Systeem Trading lopen er nu 5 posities. Er werd wel een mooie winst genomen op de Bitcoin ETF en op Palantir.

De posities die we opnemen kunt u volgen, dat kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu voor € 35 tot 1 MEI 2025, dan ontvangt u 2 maanden onze exclusieve service voor de leden.

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat services januari 2025:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 13:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: BBP (Kwartaal) (Q4) 13:30 2,4% 2,3% 3,1% Actueel: 2,4% Verwacht: 2,3% Vorige: 3,1%
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 13:30 224K 225K 225K Actueel: 224K Verwacht: 225K Vorige: 225K
Vandaag, 08:45

Opnieuw lagere markten, Trump komt weer met tarieven op auto's

Beste beleggers, beursvolgers ...

De 3 grote indices op Wall Street sluiten de sessie lager af met vooral een groot verlies bij de technologie aandelen. De Dow Jones zakt ook wat weg maar de daling bleef beperkt tot 0,3%. De Dow Transport index won zelfs 0,58%. Ook in Europa zien we verlies, de DAX zet de daling verder na een reeks met records eerder dit jaar. Om posities op te nemen en vooral om de juiste posities te kiezen is het wat moeilijker nu, we zien divergentie tussen de regio's en sectoren dus moeten we goed opletten. Verder wachten beleggers nu op de PCE inflatie van morgen (vrijdag), dat is een belangrijk cijfers voor de Fed.

Videoblog: Bekijk de nieuwe VideoBlog via deze link

Podcast: Beluister de nieuwe via deze link op Spotify

De prijs van het goud zien we vanmorgen rond de 3.060 dollar, de Brent olie komt uit rond de 72,5 dollar. De 10 jaars rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,33%, de euro komt vanmorgen uit rond de 1,078 dollar. De Bitcoin staat vanmorgen rond de 88.300 dollar.

Exclusieve signalen voor onze leden:
Bij Trading hebben we alle posities goed kunnen sluiten en we ronden de maand maart af met een mooie winst van rond de 20%. Het is nu wachten op het vervolg. Dit jaar hebben we in ieder geval al een mooi resultaat van 42% bij Guy Trading en Systeem Trading. Bij Polleke Trading halen we 35% dit jaar (2025).

Via de 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die men ook kan volgen via Guy en Systeem Trading lopen er nu nog 2 posities. Er werd wel al een mooie winst genomen op enkele posities. Zie de afgeronde posities van dit jaar via de laatste tabel hieronder.

De posities die we opnemen kunt u volgen, dat kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu voor € 35 tot 1 JUNI 2025, dan ontvangt u 2 maanden onze exclusieve service voor de leden.

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Donderdag 27 maart 2025:
De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten, dat kwam vooral door de zorgen over een verdere escalatie van de wereldwijde handelsoorlog, dat in aanloop naar 2 april, de dag waarop de Amerikaanse president Donald Trump een serie nieuwe importheffingen zal introduceren.

De EU, met Duitsland voorop, kampt al met een groot handelsoverschot met de VS en zal waarschijnlijk, samen met China, voorop lopen bij Washingtons reset van de wereldhandel.

Daarnaast zijn er uiteraard ook grote zorgen over de effecten van de importheffingen op de Amerikaanse economie zelf. Economen en analisten kampt de VS met een soort angst waarbij niet alleen consumenten somber zijn, maar dat nu ook bij de bedrijven het sentiment aan het omslaan is. Van alle kanten een negatieve vibe en dat komt niet vaak voor.

De futures in Europa laten een lagere opening zien, vooral de DAX krijgt het nu even moeilijk.

Wall Street:
Wall Street beleefde na enkele dagen van herstel een slechte sessie woensdag, bij de Dow Jones zien we een daling van 0,3% terwijl de S&P 500 met 1,1% terug moest. De grootste verliezen zien we bij de technologie indices, de Nasdaq verloor 2,05% terwijl de Nasdaq 100 met 1,83% terug moest. Verder was er een verlies van 3.3% bij de chip gerelateerde SOX-index terwijl de Russel 2000 met 1% verlies de sessie afsloot. Een uitzondering was de Dow Transport index, daar zien we een winst van 0,58%.

Tarieven en Trump:
Trump kondigde woensdag aan vanuit het Oval Office dat de tarieven van 25% op de invoer van auto's vanaf dinsdag ingaan. Hij zei dat deze tarieven "een groei zouden stimuleren die we nog nooit eerder hebben gezien." De tarieven op buitenlandse auto's gaan in op 2 april, dezelfde dag dat de wederzijdse tarieven van kracht worden.

Hoe dan ook is het opnieuw grootspraak van Trump, stilletjes aan begint men niets meer te geloven van wat Trump zegt en wil gaan doen. Dat al na 2 maanden als president te zijn, hij heeft nog zo'n 43 maanden te gaan. Velen beginnen al af te tellen, lezen we hier en daar in de VS.

Dat laat ook Wall Street zien via het verloop, beleggers zijn er zeker niet van overtuigd dat nieuwe tarieven onaantastbaar en goed zouden zijn voor de economie. Aandelen daalden woensdag opnieuw na de aankondiging van Trump.

In al de jaren dat ik al met de beurs bezig ben heb ik geleerd, en ook vaak met de harde hand, dat de beurs ALTIJD gelijk heeft. Als we dan luisteren wat de beurs te melden heeft over de tarieven en de koers die Trump vaart dan ziet het er helemaal niet goed uit. De tijd zal het ons allemaal wel leren ...

PCE Inflatie morgen:
Beleggers krijgen morgen een nieuwe kijk op de inflatie met de publicatie van de Personal Consumption Expenditures Index van februari, dat is de favoriete inflatiemeter van de Fed.

Azië:
Aziatische aandelen laten een verdeeld verloop zien, de Hang Seng Index won donderdag 0,7%, de Nikkei index in Tokio verloor 0,7%. De Shanghai index won 0,15%.

Videoblog: Bekijk de nieuwe VideoBlog via deze link

Podcast: Beluister de nieuwe via deze link op Spotify

Europa:
Europa kende over de gehele lijn een slechte sessie woensdag, de DAX verloor 1,17% met een slot op 22.839 punten terwijl de CAC 40 met 0,95% verlies sluit. De AEX moest met 4 punten (-0,42%) terug en sluit op 917 punten.

Nog wat nieuwsfeitjes hieronder:

  • De futures op Wall Street doen niet veel vanmorgen, we zien bij de 3 grote indices een vlak verloop vanmorgen. Dat na de negatieve sessie van woensdag op Wall Street.
  • Hij begint weer met de tarieven, Trump kondigt 25% invoerrechten aan op alle in het buitenland geproduceerde voertuigen en sommige auto-onderdelen.
  • Trump bleef een paar dagen stil toen bleek dat de onderhandelaars uit Rusland zich de les niet laten lezen en dan was er nog de grote fout dat een journalist mee kon kijken via de Signal app hoe, wat en wanneer er een aanval kwam op Jemen.
  • Eigenlijk is het een beetje beschamend dat men nog via een open communicatie platform als Signal gaat overleggen in de VS waar men van de toren blaast de sterkste te zijn en dan zo te werk gaat.
  • Dinsdag is het zogenaamd D-day wat betreft de tarieven, op 2 april zullen er veel ingaan. Het is afwachten op wat en met hoeveel.
  • Hoewel de nieuwe tarieven vooral de buitenlandse autofabrikanten zal treffen, maken binnenlandse autofabrikanten, waaronder de Grote 3 — Ford, GM en Stellantis — zich ook zorgen over de impact ervan. GM, Ford en Stellantis bouwen voertuigen in Canada, Mexico en China en ze voorzien hogere productiekosten vanwege het effect van de tarieven op de autotoeleveringsketen.
  • OpenAI is bijna klaar met het goedkeuren van een door SoftBank (uit Japan) geleide financiering van 40 miljard dollar.
  • Volgens ingewijden zijn investeerders als Magnetar Capital, Coatue Management, Founders Fund en Altimeter Capital Management in gesprek om deel te nemen.
  • Volgens Alberto Musalem, voorzitter van de Federal Reserve in St Louis, kunnen de nieuwe tarieven van president Trump een blijvende impact op de inflatie hebben.
  • Daarmee wijkt Musalem af van het 'basisscenario' van Fed-voorzitter Jerome Powell, dat eventuele prijsstijgingen 'tijdelijk' zouden kunnen zijn.
  • Energiebedrijven waren in trek. Shell, Totalenergies en Repsol sluiten tot rond de 3% hoger, en ook Iberdrola en E.on wonnen terrein.
  • Volgens Citigroup zal TotalEnergies het beter doen dan zijn Europese rivalen op de beurs, omdat de markt de kracht van zijn upstream divisie onderschat.

Market Map S&P 500:
Via de Market-Map van de S&P 500 (slot woensdag) zien we duidelijk een negatief verloop bij de technologie, de retail sector lag er positief bij samen met de energie en de utility's.

Korte analyse Goud, Zilver, Brent olie en Bitcoin:
De koers van het goud staat vanmorgen rond de 3.065 dollar en blijft zo dicht bij de recordniveaus. Weerstand nu eerst rond de 3.075 en 3.100 dollar. Steun nu eerst rond de 3.050, 3.025, 3.000, 2.975, 2.950 dollar. Het zilver komt nu uit rond de 33,6 dollar, steun kunnen we rond de 33 dollar verwachten, later steun rond de 32,5 en 32 dollar. Weerstand rond de 34 en 35 dollar.

De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 73 dollar. Onder de 74 dollar blijft de Brent olie negatief gericht. Steun nu rond de 72, 70 en 68 dollar. Weerstand nu eerst de 74 dollar, later weerstand rond de 75 en de 76-77 dollar.

De Bitcoin blijft volatiel en staat nu rond de 87.600 dollar. De steunzone en mijn eerdere doel blijft nog altijd staan op 70.000-75.000 dollar, weerstand nu rond de 90.000 dollar.

Exclusieve signalen voor onze leden:
Bij Trading hebben we alle posities goed kunnen sluiten en we ronden de maand maart af met een mooie winst van rond de 20%. Het is nu wachten op het vervolg. Dit jaar hebben we in ieder geval al een mooi resultaat van 42% bij Guy Trading en Systeem Trading. Bij Polleke Trading halen we 35% dit jaar (2025).

Via de 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die men ook kan volgen via Guy en Systeem Trading lopen er nu nog 2 posities. Er werd wel al een mooie winst genomen op enkele posities. Zie de afgeronde posities van dit jaar via de laatste tabel hieronder.

De posities die we opnemen kunt u volgen, dat kan door lid te worden via de nieuwe aanbieding, nu voor € 35 tot 1 JUNI 2025, dan ontvangt u 2 maanden onze exclusieve service voor de leden.

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat services maart 2025:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 19:20

TA Meta, Aalberts, ASML, Thales, Arcadis en AEX

In de col­umn van van­daag vin­dt u drie ver­zoeken. Daarmee zijn als het goed is alle ver­zoeken behan­deld. Mocht u ook een ver­zoek hebben, aarzel dan niet en schi­et hem in. Bericht van Guy Boscart: De posi­ties die we opne­men kunt u vol­gen, dat kan door lid te wor­den via de nieuwe aan­bied­ing, nu voor…

Lees verder »
Gisteren, 15:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 15:30 -3,341M 1,500M 1,745M Actueel: -3,341M Verwacht: 1,500M Vorige: 1,745M
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.