Wo 18 mrt. 2020, 07:24

Wake-up call: Opmaken voor nieuwe volatiele sessie

Goedemorgen .. De markt maakt zich weer op voor een volatiele sessie, de futures staan opnieuw behoorlijk lager, de winst van gisteren op Wall Street is weer weg, de Dow komt dicht bij de 20.000 terwijl de Nasdaq future de 7050 punten benaderd vanmorgen. Er zit weer een lockdown op de futures, de zoveelste keer is dat het geval, dat wil zeggen dat die 5% onder het slot staan van gisteren om 22:00, de futures lopen nog even door tot 22:15 en alles wat er tussen 22:00 en 22:15 dan vanaf gaat telt ook mee binnen die 5%, men noemt dat ook de fair value. Dus weer een lockdown voorlopig, we moeten wachten op de opening van Wall Street om 14:30 om precies te zien waar we staan.

De DAX doet er al ruim 425 punten vanaf via de futures vanmorgen, de index zoekt weer de daling op richting de 8000 punten zo te zien. Nu maar eens zien waar de AEX op zal starten straks, weer richting de 400 punten zo te zien en alles begint weer opnieuw. Een degelijk herstel zien we niet, wel wat van die bekende kattensprongen maar daar houdt het mee op. Dat die fors zijn weten we, in een periode waar je de grootste dalingen ziet dan zitten daar vanzelfsprekend ook de grootste stijgingen tussen.

Vanmorgen zie ik dat Italië een verbod op short selling laat ingaan voor een periode van maar liefst 90 dagen, dat wil zeggen dat het zogenaamd naakt short gaan op aandelen niet meer is toegestaan. Nu mag dat al niet meer in Frankrijk, Spanje, België en nu dus ook Italië. Dat wil niet zeggen dat je niet meer short mag op indexen en met opties, het gaat nu puur om het naakt short gaan op de aandelen zelf. Maar je weet nooit wat er in de toekomst nog bij kan komen.

Zelf denk ik dat we ook een beetje rekening moeten houden met bepaalde zaken die niet fair zijn maar aan de andere kant is de beurs een spel waar de regels bekend zijn, als de beurzen in een bubbel zitten zegt ook niemand dat je niet meer long mag gaan. Het grote speculeren noemen we dat, met geleend geld de markt bespelen, dat gebeurde volop aan de bovenkant en dat zien we nu volop via short posities aan de onderkant.

De FED helpt er zelf volop aan mee met de hun grote REPO ondersteuning gedurende de bubbel tussen oktober vorig jaar en tot recente top enkele weken geleden, en uiteraard doet de FED nu nog steeds met een nog veel grotere hoeveelheid aan geld (per dag 500 miljard) en dat is factor 10 geworden nu. Toen tijdens de opbouw van die gigantische bubbel vroeg ik me telkens af waarom dat zo nodig moest? Het is een beetje raar dat men nu met deze regels komt terwijl aan de andere kant speculanten, want dat geld vindt zijn weg richting vooral de hedgefunds en de grote banken (dealingrooms), daar volop gebruik van kunnen maken om op elke manier geld te verdienen. Als je wilt dat men niet meer short gaat in deze markt zul je het op een andere manier moeten doen, en het aan beide kanten onder controle zien te houden, zowel in goeie als in slechte tijden, dat is mijn mening daarover ...

Goed, maar eens zien wat de markt gaat doen vandaag, zo te zien dus een daling, nu met spanning wachten op de opening van Wall Street ...

Wat zijn nu de plannen de komende dagen?
Goed, ik doe mijn werk rustig verder, zal zoeken naar kansen, ik blijf mijn leden coachen, hou iedereen op de hoogte van het marktverloop en zoek naar de aandelen die ik rustig wil gaan opnemen binnen de aandelen portefeuille. Bij Trading doen we rustig aan en laten de markten hun werk doen, we zoeken naar kansen ... Op een rustige manier en waar het kan ... Meedoen kan door lid te worden tot 1 JUNI voor €39 (Trading) en of voor de aandelen portefeuille €30 tot 1 JUNI ...

Inschrijven? Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot straks ... Guy ...

Vandaag, 08:44

Markt voorzichtig aan begin van belangrijke week

Beste beleggers, beursliefhebbers ...

De start van de week lijkt nogal afwachtend, er komen heel wat belangrijke cijfers vanaf vandaag. Denk aan de bedrijven Amazon, AMD en Apple maar ook aan het rentebesluit door de Fed dat morgen rond 20:00 bekend wordt gemaakt. Vrijdag komen dan nog de cijfers over de arbeidsmarkt die belangrijk zijn om in te schatten hoe de economie momenteel verloopt. Een aandeel dat nu plots opvalt is Tesla, na een periode van alleen maar koersdalingen zien we nu een stevig herstel door meerdere berichten die men als positief ziet. Binnen de AEX viel vooral Philips op, even stond het aandeel op maar liefst 50% winst maar sluit de sessie af met 30% winst. De Brent olie zakte wat weg maandag, voor een vat moet men nu rond de 87 dollar betalen. De euro zien we rond de 1,07 dollar, de 10 jaar rente in de VS komt uit rond de 1,07 dollar. De futures staan vlak vanmorgen ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JULI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 30 april:
Wall Street wist maandag hoger te sluiten aan het begin van een zeer belangrijke week, men wacht op een over de rente door de Federal Reserve woensdag rond 20:00 terwijl ook maandelijkse banenrapport bekend wordt gemaakt. Verder krijgen we nog de cijfers van Amazon en chip gigant AMD vanavond nabeurs en donderdag komt Apple met cijfers waar men naar uit kijkt.

Uiteindelijk won de Nasdaq Composite 0,35% terwijl de Nasdaq 100 kon met 0,36% winst kon sluiten. De halfgeleider index ofwel de SOX index won 0,64%. De brede S&P 500 eindigde met 16 punten winst (0,32%) op 5.116 punten terwijl de Dow Jones met 146 punten winst (0,38%) de sessie afsloot op 38.386 punten. Verder zien we een winst van 0,28% bij de Dow Transport index, de Russel 2000 won 0,66%.

Wall Street moest eerst nog even wat inleveren door dat het ministerie van financiën de federale financieringsraming voor het huidige kwartaal met maar liefst 41 miljard dollar had verhoogd tot 243 miljard dollar. Dat zijn enorme bedragen tegenwoordig om alles draaiende te houden. We blijven met verwondering kijken naar de manier waarop alles verloopt maar blijkbaar blijft het maar verder duren zonder dat er echte zorgen zijn rondom dat item.

We wachten nu op het beleidsbesluit van de Federal Reserve woensdag, er heerst nogal wat verwarring over de vraag of de afkoeling van de inflatie tot stilstand is gekomen zodat renteverlagingen nog een tijdje kunnen uitblijven. Men verwacht dat de centrale bank de rente stabiel zal houden op het hoogste niveau in 23 jaar. Men zal vooral luisteren naar wat Powell zal melden over de timing van een eerste renteverlaging.

De belangrijke kwartaalcijfers die we deze week krijgen zijn die van Amazon en Apple. Er komen ook nog cijfers van Mc Donalds, Coca Cola, 3M, Pfizer, AMD, Eli Lilly, Mastercard, Starbucks, Qualcomm en Peloton.

Kwartaalcijfers:

Hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende feiten.

We zien enkele hoofdpunten:

  • Tesla steeg met 15% door het positieve nieuws over de Full Self Driving technologie dat er in China komt. Elon Musk bracht ook een onverwacht bliksembezoek aan China zondag.
  • De grootste stijger maandag was Philips dat maar liefst 29% hoger de sessie afsloot nadat de fabrikant van medische apparatuur zei dat het had ingestemd met een deal van 1,1 miljard dollar om de claims te schikken die verband hielden met het terugroepen van beademingsapparatuur. De schikking was aanzienlijk lager dan werd verwacht. In de ochtend stond er zelfs even bijna 50% winst.
  • De olieprijs daalde maandag met meer dan 1% toen de VS diplomatieke stappen ondernam in de richting van een staakt-het-vuren in Gaza tussen Israël en Hamas.
  • Zelfs nu de bedrijfsresultaten over het 1e kwartaal beter uitvallen dan verwacht merken we dat de markt het moeilijk heeft om verder te stijgen. De stijgende rente drukt het sentiment momenteel. Vergelijken we het met de periode in 2023 toen de rente opliep tot net boven de 5% moesten aandelen fors inleveren. Hogere rentetarieven blijven een systeemprobleem voor aandelen.
  • De verwachting is dat de belangrijkste boodschap tijdens de persconferentie van de Fed zal zijn dat het beleid meer tijd nodig heeft om te starten met het verlagen van de rente.
  • Starbucks dat vandaag nabeurs met cijfers komt heeft al 5 beloften gedaan voorafgaand aan de bekendmaking van de winstcijfers. Dat was rondom de voorwaarden voor de werknemers, klanten, boeren en aandeelhouders te verbeteren.
  • Volgens de Bloomberg Billionaires Index heeft de 3e rijkste persoon ter wereld de afgelopen 5 dagen 37 miljard dollar aan nettowaarde gewonnen. Dat is zijn grootste wekelijkse winst sinds maart 2022, net voordat hij ermee instemde om Twitter Inc. voor 44 miljard dollar te kopen. Zijn kapitaal blijft echter wel een rollercoaster.
  • Samsung Electronics voorspelt dat de vraag naar kunstmatige intelligentie sterk zal blijven en het aanbod van een aantal high-end chips zal afnemen. De optimistische vooruitzichten van 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips werd beloond met 1,8% winst. Het bedrijf rapporteerde een meer dan tienvoudige stijging van de bedrijfswinst in het 1e kwartaal.

Europa:
In Europa sluiten de indices maandag iets lager, de AEX sluit met 0,36 punten (-0,04%) verlies om op 882,27 punten te eindigen. De DAX verloor 42 punten (-0,24%) en komt nu uit op 18.118 punten. De CAC 40 verloor 23 punten (-0,29%) met een slot op 8065 punten. Alleen de BEL 20 sluit met 0,31% winst maandag.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben al wat short posities opgenomen vrijdag, die kunt u nog aankopen zodra u lid wordt. We kijken wat er nog mogelijk is de komende dagen. De leden krijgen op tijd bericht, wie nog geen lid is kan zich inschrijven via de aanbieding hieronder.

Volg ons nu tot 1 JULI vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,61%, deze week letten we op de Fed en de cijfers over de werkgelegenheid die belangrijk zijn voor het verloop van de 10 jaar rente.

Brent olie:

  • Steun: 87-86-84,5-83-82
  • Weerstand: 88-89-91-92
  • We handelen via onze signaaldiensten op de Brent olie
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures een lagere start aan zowel in Europa als op Wall Street. Verder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

  • Brent olie: 87 dollar
  • Goud: 2.335 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,61%
  • Euro-dollar: 1,07 dollar
  • Bitcoin: 63.300 dollar

Analyse AEX:

  • Steun: 880-875-870-865-860
  • Weerstand: 885-890-895-900-905
  • 50-daags gemiddelde: 867
  • Indicatoren: RSI rond de 58,5 - MACD net boven de 0-lijn
  • We handelen via onze signaaldiensten op de AEX index.
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 17.700-17.550-17.300-17.150
  • Weerstand: 17.850-17.940-18.000-18.150
  • 50-daags gemiddelde: 17.940
  • Indicatoren: RSI rond de 50 - MACD onder de 0-lijn
  • We handelen via onze signaaldiensten op de Nasdaq 100 index
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.000-17.870-17.750-17.600
  • Weerstand: 18.200-18.300-18.500-18.575
  • 50-daags gemiddelde: 17.890
  • Indicatoren: RSI rond de 54 - MACD net boven de 0-lijn
  • We handelen via onze signaaldiensten op de DAX index.
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 38.250-38.000-37.850-37.750
  • Weerstand: 38.400-38.500-38.790-39.000
  • 50-daags gemiddelde: 38.780
  • Indicatoren: RSI onder de 50 - MACD onder de 0-lijn
  • We handelen via onze signaaldiensten op de Dow Jones index
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JULI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 en maand april (1 januari tot 23 april)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 03:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: Productie PMI (apr.) 03:30 50,4 50,3 50,8 Actueel: 50,4 Verwacht: 50,3 Vorige: 50,8
Gisteren, 21:20

Dit is wat jij moet weten over Microsoft

Dit is wat jij moet weten over Microsoft

Als we het hebben over Microsoft, dan denken we natuurlijk direct allemaal massaal aan Bill Gates en Windows software voor onze computers en laptops. Maar hoe is Microsoft er nu eigenlijk in geslaagd om het gigantische marktaandeel dat ze hebben, te hebben vervaardigd en waar ligt de kracht? Omdat we natuurlijk heel goed weten dat we allemaal niet zonder kunnen en ze inmiddels werken met abonnementsvormen, zoals het jaarlijks verlengen van bepaalde licenties, lijken we steeds meer afhankelijk te worden van ze. Omdat er zo ontzettend veel over dit bedrijf te vertellen is, hebben we ons best gedaan de belangrijkste informatie voor je samen te vatten ... Lees hier meer over ...

Gisteren, 16:59

TA ASML, CAC-40, Valeo, AMG, DAX en Adyen

Er staan op dit moment zeven ver­zoeken open. In de col­umn van van­daag behan­del ik er zes en die ene gaat dan even in de koelka­st. CAC-40 op ver­zoek van lda: Het gebeurt niet alti­jd dat je op een grafiek trend­kanalen kan teke­nen dat het een lieve lust is. Maar op de grafiek van de CAC-40 ziet u…

Lees verder »
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.