Vr 27 mrt. 2020, 16:49

Europa lager, Wall Street lijkt er ook genoeg van te hebben

De markt wil het weekend veilig in zo te zien, er wordt winst gepakt na de pakweg 20-25% rally van de afgelopen dagen. Zelf blijf ik rustig, kan het weekend overbruggen zo te zien, volgende week zien we verder hoe het loopt. Denk eraan dat het een echte ouderwetse "BMR" kan zijn geweest de afgelopen dagen ... Straks kijk ik er nog even naar, voor nu alvast het weekend in, ik hoop dat alles meevalt, dat we nieuws krijgen dat het beter gaat (vooruitzichten), maar ben bang van hoe de ontwikkelingen zich gaan doorzetten in de VS ...

Bij de aandelen portefeuille zit ik met nog 95% op CASH, daar wil ik weer kandidaten uitzoeken voor de volgende ronde aandelen, er staan er nog 8 op de watchlist en er komen er nog wat bij in het weekend.

Trading nu €39 tot 1 JUNI, de aandelen portefeuille nu €30 tot 1 JUNI ... Ik zal transparant blijven coachen en mijn ervaring blijven inzetten voor de leden waar dat nodig is ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en wordt dus via deze mooie aanbieding lid ..

Tot straks ... Guy

Vandaag, 08:25

Wake-up call: Vreemde bewegingen, blijf alert want er komt iets !!

Goedemorgen
De markt wil vanmorgen via de futures wat lager openen lagere openen door problemen rondom de levering van het vaccin in veel landen, en er komt mogelijk toch weerstand en dus vertraging voor het nieuwe Amerikaanse steunpakket. Ook de combinatie problemen met de productie van vaccins dat samenvalt met in veel landen de vrees voor een nieuwe golf met de nieuwe variant van het virus. De toestand vraagt ook steeds om meer steun die maar moeilijk op gang komt of zeker de lading niet dekt voor velen die in de problemen komen.

Gisteren heb ik wel een en ander gezien op de markten, er waren grote verschillen tussen de indices en de technologie liet zeer forse bewegingen zien. De Nasdaq ging op een bepaald moment van +200 naar -200 punten intraday maar kon zich richting het slot weer herpakken om op +100 af te sluiten. We zien daar dan toch wat verschuivingen komen maar ook zit er een grote groep die de DIP wil opkopen en dat zijn dan vooral die nieuwe speculanten. Wel zien we dat als die grote 6 inleveren het meteen tot 500 punten omlaag kan en dan heb ik het nog maar over een kleine procent tot 2 procent. Laat het eens 10 of 12% worden? Dan staat de Nasdaq en zeker de Nasdaq 100 zo'n 1500 tot 2000 punten lager. Dat komt er hoe dan ook aan, hou er rekening mee, je merkt en ziet het aan alles.

Veel cijfers en de FED:
Deze week wordt dat nog moeilijk want Apple, Facebook, Microsoft en Tesla komen met cijfers, en de FED komt er ook aan morgen met een besluit over de rente, of moeten we zeggen met een melding over nieuwe steun QE ...

Gisteren heb ik een en ander al via de LIVEBLOG laten zien, en heb ik er tussendoor ook via mijn Twitter account wat grafiekjes over geplaatst. Volg me via Twitter op @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 55,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1855 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 31.600 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...

Inter Market overzicht vrijdag op slotbasis ...

Strategische posities opgenemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel blijft en die volatiliteit kan zelfs nog wat gaan toenemen de komende periode.

Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short. Deze maand loopt wat wisselend, op zich met nog meer dan genoeg kansen uiteraard en we zitten nu nog met wat posities in de markt ... Doe nu mee met de nieuwe proef aanbieding die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !!

Maak nu gebruik van de NIEUWE proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Overzicht met de slotstanden van maandag ...

Schermafbeelding 2021 01 26 om 08 19 25
right things 09:16 Vandaag om 11.45 en 14.30 (Nederlandse tijd) geeft de Amerikaanse vaccinleverancier J&J in de VS een persconferentie over hun veelbelovende vaccin, dat slechts EEN inenting nodig heeft !
Vandaag, 07:48

Markt snapshot Europa vandaag

GLOBAL TOP NEWS
U.S. Senate Majority Leader Chuck Schumer said on Monday that Democrats may try to pass much of President Joe Biden's coronavirus relief bill using a process that would bypass a Republican filibuster and could pass with a majority vote.​

Leon Black said on Monday he would step down as chief executive at Apollo Global Management, following an independent review of his ties to the late financier and convicted sex offender Jeffrey Epstein.

British Prime Minister Boris Johnson said on Monday he was looking at toughening border quarantine rules because of the risk of "vaccine-busting" new coronavirus variants.

EUROPEAN COMPANY NEWS
Survey-software seller Qualtrics International, owned by business software group SAP, is aiming for a valuation of roughly $15 billion in its U.S. initial public offering, as it tees up for a blockbuster market debut.

AstraZeneca denied on Monday its COVID-19 vaccine is not very effective for people over 65, after German media reports said officials fear the vaccine may not be approved in the European Union for use in the elderly.

Swiss luxury watchmakers Hublot and Zenith, both part of French group LVMH, expect sales to rebound in 2021, after a difficult 2020 and a challenging start to the new year, their chief executives said on Monday.​


TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTS
Autoliv Inc Q4 2020 Earnings Release
Byggmax Group AB FY 2020 Earnings Call
Christian Dior SE FY 2020 Earnings Release
Crest Nicholson Holdings PLC FY 2020 Earnings Call
Epiroc AB Q4 2020 Earnings Call
EQT AB Q4 2020 Earnings Release
EQT AB FY 2020 Earnings Call
Greencore Group PLC Annual Shareholders Meeting
LiqTech International Inc Q4 2020 Earnings Release
L'Occitane International SA Q3 2021 Earnings Call
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE FY 2020 Earnings Release
Novartis AG Q4 2020 Earnings Call
Proactis SA Annual Shareholders Meeting
PZ Cussons PLC HY 2021 Earnings Release
Tryg A/S Q4 2020 Earnings Release
UBS Group AG Q4 2020 Earnings Release
UDG Healthcare PLC Annual Shareholders Meeting​


ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0700 (approx.) United Kingdom Claimant Count Unemployment Change for Dec: Expected 35,000; Prior 64,300
0700 (approx.) United Kingdom ILO Unemployment Rate for Nov: Expected 5.1%; Prior 4.9%
0700 (approx.) United Kingdom Employment Change for Nov: Expected -100,000; Prior -144,000
0700 (approx.) United Kingdom Average Weekly Earnings 3m yy for Nov: Expected 2.9%; Prior 2.7%
0700 (approx.) United Kingdom Average Earnings (Ex-Bonus) for Nov: Expected 3.2%; Prior 2.8%
0830 Sweden PPI mm for Dec: Prior 0.2%
0830 Sweden PPI yy for Dec: Prior -4.4%
1100 United Kingdom CBI Distributive Trades for Jan: Expected -28; Prior -3

Gisteren, 23:47

De 12-maands P / E-ratio op de SenP 500 staat sinds vandaag op 32 wat ver boven het 5-jaars gemiddelde (21) is en extreem ver boven het 10-jaars gemiddelde (18)

1 FE20665 F450 4 E8 A 92 BD 1 C5 D08395814
Gisteren, 20:18

Vreemde situatie, retail speculanten verstoren de prof handel behoorlijk

Handel door individuele ofwel retail beleggers heeft ertoe geleid dat we een enorme stijging zien bij het in Texas gevestigde videogame-detailhandel bedrijf GameStop, de koers is dit jaar (2021) al verviervoudigd.

Enkele erkende handelaren, beursvolgers waaronder Jim Cramer en een beheerder van een groot hedgefonds, zeiden maandag bij het CNBC-programma "Squawk on the Street", dat we op een nieuw terrein zitten met de markt. Het trouwe mechanisme van de markt lijkt af te nemen, het is aannemelijk dat deze mensen ofwel nieuwe speculanten die met de bekende Robin Hood app handelen, zich als één groep profileren en op dit moment de markten in hun greep houden. Best een vreemde ontwikkeling die we dus nog niet kennen en nieuw is.

GameStop steeg maandag opnieuw 30% na de stormvloed van vrijdag waar het aandeel 51% hoger wist af te sluiten. Er wordt gezegd dat de speculatieve kopers zich organiseren en zich richten op enkele short players, ofwel grote beleggers, funds enz. die inzien dat GameStop maximaal 20 dollar waard kan zijn. Door massaal het aandeel te kopen verplichten ze de short sellers om te coveren, om af te dekken zodat ze uit de markt worden gedrukt. Ook ik heb dat nog nooit meegemaakt, het is zoals ik al aangaf allemaal nieuw en gevaarlijk want je maakt bepaalde partijen zo behoorlijk kwaad en ze zullen zich op een bepaald moment enorm revangeren op deze groep newbies die de markten op de kop zetten en kopen tegen elke prijs.

Wordt vervolgd, het is iets wat we zeker in de gaten moeten houden !!!

US Markets ...

Tuxz 08:46 Door massaal het aandeel te kopen verplichten ze de short sellers om te coveren, om af te dekken zodat ze uit de markt worden gedrukt.

Wat denk je wat er gebeurd met TSLA?
Grootttttttt gisteren, 22:17 Blackberry ook vandaag iets bekender
Jongehond gisteren, 21:42 Dit is het forum waar ze het in het artikel over hebben. Kijk maar eens goed rond op dat forum. Dat zijn de spelers waarmee je te maken hebt, Guy.

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/
Loading..
Er is een fout opgetreden