Vrijdag, 08:05

Wake-up call: BIG 4 schitteren maar wat nu? Economie VS zwaar onderuit

Goedemorgen
Wat een sessie gisteren, eerst toch fors lager door dat de economie in de VS maar liefst 33% moest inleveren, een record uiteraard maar wel iets minder dan de 34% die werd voorzien. Verder zei Trump dat de verkiezingen in de VS maar moeten worden uitgesteld door dat hij fraude verwacht door het stemmen per post of mail en we kregen nabeurs een hoop cijfers met de 4 bedrijven uit de TOP 5 die allemaal beter waren dan werd verwacht. De Nasdaq ofwel de technologie indices deden het al veel beter tijdens de sessie dan de rest maar nabeurs schoten de futures verder omhoog en werd er tot +230 punten bereikt op de Nasdaq future vanaf de slotstand om 22:00.

Apple kondigde nog een stocksplit aan van 4 voor 1, het aandeel won 6,5% nabeurs en bereikt een nieuw virtueel record, ook Facebook won na de cijfers 6,5% terwijl Amazon het met 5% moet doen. Alphabet viel dan weer wat uit de toon met nabeurs slechts 0,7% stijging na de cijfers. Alles bij elkaar een stevige beloning voor deze 4 tech toppers, dat zet de markt in een soort spagaat met opnieuw de aandacht naar de grote trekpaarden van deze fase op Wall Street. Als we het vergelijken met de Dow Jones dan zien we een behoorlijke divergentie ontstaan wat betreft het verloop tussen de oude en nieuwe economie.

Laten we het dan nog niet hebben over Europa dat gisteren fors onderuit ging met de DAX die al even 1000 punten lager staat dan een week geleden. De AEX zien we rond de 550 punten maar de index stond ook al even rond de 545 in de loop van de dag, technisch ziet het er maar matig uit voor de AEX en de DAX die zoals ik gisteren al aangaf moeite krijgen met de euro die oploopt ten opzichte van de dollar want vanmorgen staat de 1,19 al op de borden, opletten voor een stijging tot boven de 1,20 dollar vanaf nu. Door deze stijging zien we ook het goud weer oplopen. Het verloop van de financiële markten blijft een soort touw dat is verstrikt, we moeten de eindjes weer goed uit elkaar zien te halen om het weer op orde te krijgen. We gaan in de loop van de dag wel zien hoe de markt zich zal gedragen, ik kan niet veel anders dan het nog even te bekijken en op een zo goed als mogelijk moment er wat mee doen.

Deze week besloot ik al om af te wachten tot er duidelijkheid kwam na de genoemde evenementen, de cijfers van die TOP 5 bedrijven, de FED en de toestand van de Amerikaanse economie. Het ene was goed, het andere weer heel slecht, de markten leveren in maar herpakken zich helemaal weer na die cijfers van de TOP 5 bedrijven. Eigenlijk had je bij short even een goed moment gehad gisteren maar vanmorgen was dat momentum alweer totaal anders, bij een long positie had je dan gisteren in de loop van de dag een stoploss aan de broek gekregen door dat alles fors onderuit ging in eerste instantie. Dus de beslissing om op zijn minst tot vandaag uit de markt te blijven was de enige die juist blijkt te zijn achteraf bekeken.

Het is nu zoeken naar een instap, wel moet ik even goed kijken wat ik kan doen, of wat ik maandag eventueel kan doen. We starten hoe dan ook de maand augustus op, een nieuwe maand dus en die moet goed kunnen uitpakken met de manier waarop ik wil gaan handelen de rest van 2020, uiterst voorzichtig en vooral ook met geduld. Daarom voorzie ik de nodige kansen en met betere resultaten om de rest van dit jaar veel beter te kunnen profiteren van de volatiliteit die er is en zal blijven.

U kunt mee met de posities die ik zal opnemen door lid te worden, dat kan door u in te schrijven via de Tradershop, nu voor €39 tot 1 OKTOBER ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop


Tot straks ... Guy

Mister bluesky vrijdag, 10:02 Ik zou graag de Amerikaanse futures terug graag correct weergegeven zien worden
Vandaag, 11:24

Special Waterstof: Ballard Power Systems Incorporated

De komende twee weken ga ik water­stof onder de loep nemen. Ik ga vier aan­de­len met u bespreken waar­van ik de week- en dag­grafiek bek­ijk. Deze spe­cial over water­stof heeft u te danken aan lez­er anil. Mocht u ook een ver­zoek voor een aan­deel en/​of een index hebben, laat het mij dan weten onder in…

Lees verder »
Vandaag, 11:24

Netflix en Nvidia

Naast de van­daag al gepub­liceerde spe­cial over water­stof pak ik ook nog twee Amerikaanse aan­de­len op en wel Nvidia en Net­flix. Van bei­den analy­seer ik de dag­grafiek. Ik trap af met Net­flix: Op deze dag­grafiek ziet u nog net een stuk­je van novem­ber 2019. Natu­urlijk staat ook de dal­ing veroorzaakt…

Lees verder »
Vandaag, 07:55

Wake-up call: Nieuw record Nasdaq, Europa herpakt zich

Goedemorgen
Gisteren een sterke sessie over de gehele lijn, zowel Wall Street als Europa wisten hoger te sluiten. Europa had door de divergentie nog wat in te halen maar het was voor mij moeilijk om een positie op te nemen omdat Wall Street opnieuw richting nieuwe toppen opliep. De vraag is nu wat de volgende move van de markt zal worden? Mijn gedacht gaat nog altijd uit richting winstnemingen bij de grote tech aandelen, laat ik zeggen de bekende TOP-5 groep die voor een groot deel, zelfs een heel groot gedeelte de markt bepaald momenteel. Deze keer was het Apple (opnieuw) samen met Microsoft (bijna 6% hoger gisteren) die de kar trokken. Apple staat al op 435 dollar, Microsoft op 216,5 dollar, beiden meteen een nieuwe all time high en dat zijn juist de 2 grote tech aandelen, meteen de 2 grootste bedrijven in de VS die ook in de Dow zitten. Vandaar dat de Dow ook een sterke dag had en 236 punten hoger afsloot.

De andere 3, Facebook, Alphabet en Amazon moesten een stapje terug. Verder gebeurde er op zich niet eens zoveel, vlak tot wat hoger over de gehele breedte op Wall Street als ik naar de andere sectoren kijk.

Europa sloot ook hoger, de AEX won 12,5 punten, de DAX ging er met 333 punten op vooruit. Beide indices verloren eind vorige week nog en herpakken zich dus wat. Frankrijk won gisteren ook 2% ... De AEX kon vooral door ASML, Unilever en ING goed vooruit. De opstoot van 12,5 punten brengt de index wel weer tot boven de 555 punten waardoor we nu uit moeten kijken naar eerst de 560 en de 565 punten waar ik wat weerstand verwacht. Rond de 560 komen nu het 50- en het 200-MA uit, altijd een niveau en vooral als ze daar samen uitkomen, om in de gaten te houden. Vandaag kan een soort sleuteldag worden, na het herstel nog wat hoger om daarna mogelijk samen met Wall Street een stap terug te doen. Mogelijk nog wat groter en dieper dan eind vorige week. We gaan het zien en waar het kan zal ik wat doen voor de leden. Niet te snel, de markt blijft volatiel en moeilijk momenteel zodat we op moeten letten.

Wat gaan we doen de komende dagen?
Afgelopen vrijdag heb ik een positie opgenomen en later met een mooie winst kunnen sluiten, de leden waren er in ieder geval tevreden mee. De afgelopen 2 weken heb ik de teller goed kunnen ombuigen, jammer dat er 2 mindere signalen tussen zaten aan het begin van de maand juli maar ik heb in ieder geval alles recht kunnen trekken. Guy Trading staat zelfs in de plus de afgelopen maand, Systeem Trading en COMBI-Trading staan zo goed als vlak.

Dit jaar staan we met Guy Trading en Systeem Trading met een redelijke plus, en die wil ik uitbreiden de komende maanden, ik heb er in ieder geval veel zin en vertrouwen in ...

Laten we ons gaan richten op de komende 5 maanden waar ik dus veel van verwacht ... Een zeer goed moment om lid te worden, om mee te doen en om de signalen te ontvangen. Dat kan nu tot 1 OKTOBER (2 maanden) voor €39 ...

Inschrijven? Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat 2020:

Resultaat totaal sinds 2013:

Guy Boscart

Vandaag, 07:31

Een TA analyse uit de VS

TECHS AND NASDAQ CONTINUE TO LEAD THE WAY... Big techology stocks are leading the market higher today again. Chart ...

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor betalende leden.

Loading..
Er is een fout opgetreden