Za 21 nov. 2020, 11:00

Weekend update: Wall Street nog stap terug, AEX weer boven de 600


Een week met wisselende uitslagen want Wall Street moest een stapje terug na de voortreffelijke start van de week afgelopen maandag, Europa daarentegen liet over de gehele week opnieuw plussen zien met vooral de Franse CAC 40 die de rest overtreft met een plus van 2,1%. Verder viel de stijging van de Brent olie op samen met de digitale munten en dan vooral de Bitcoin. We zien geld overal naartoe kruipen in deze moeilijke tijden, de vraag is of men zich nog realiseert dat de waarderingen zeer hoog uitkomen.

Aan de ene kant heb je de koers stijging van de aandelen die daar uiteraard aan meewerken maar voor pakweg 75-80% van de bedrijven die dit jaar minder winst maken dan het jaar ervoor. Dat zet de PE waarde op het hoogste niveau ooit, we zien ook zo'n piek in 2000 als we terug kijken en we weten maar al te goed wat er de jaren erna gebeurde met de koersen. Zie grafiek die ik al via Twitter heb gedeeld, volg mijn Twitter account altijd via https://twitter.com/USMarkets


Start vorige week opnieuw zeer sterk:
Dan nog even over afgelopen maandag, de start van de week werd opgevrolijkt met opnieuw nieuws over nog een vaccin dat goed werkt, deze keer het vaccin van het bedrijf Moderna. En er zitten er nog een paar aan te komen dus daar wachten we op. Het valt dan wel op dat alles op een maandag naar buiten komt, dat was de week ervoor ook al zo toen Pfizer als eerste kwam met het vaccin nieuws, de reactie was toen wel veel heftiger dan afgelopen maandag. Bij de volgende zal dat denk ik nog wel wat minder worden want beleggers weten het nu allemaal al, de volgende stap is wanneer iedereen een vaccin zal krijgen en hoe lang dat allemaal zal duren?

Vergeet ook niet dat de economie een soort van diesel motor is, die zal langzaam opstarten en pas laat weer warm worden, dus het zal nog wel een tijd duren voor alles weer is zoals het was voor dat de pandemie er kwam. In het achterland werd er behoorlijk wat schade veroorzaakt maar dat zien veel beleggers over het hoofd. Hier en daar lees ik zelfs dat de aandelen goedkoop zijn momenteel, wel ik kan u verzekeren dat het niet zo is. OK er zullen echt wel wat achterblijvers zijn maar let op met dit soort meldingen. Die zelfde analisten hebben al vaker gemeld dat de markt goedkoop was maar kregen toch een stevige correctie aan de broek. Nu kopen is niet een beetje gevaarlijk, ok je krijgt 0% rente bij de bank maar aandelen kopen met een KW die ver boven de 25 en zelfs 30 staat is ook niet iets waar je je veilig bij voelt.

Je krijgt dan wel dividend als compensatie van de rente die je bij de bank niet krijgt maar aan de andere kant loop je een groot koers risico. Als je iets koopt a €100, en je krijgt 5% dividend per jaar dan doe je het goed zolang de koers op €100 blijft of zelfs meer wordt. Aan de andere kant als je 30 keer de winst betaalt en die gaat bijvoorbeeld door de moeilijke omstandigheden die er nog komen naar pakweg 18 of 20, dan zal de koers mogelijk ook dalen naar €65 a €70 ... Met die 5% dividend schiet je dan ook niet echt op want je hebt de investering veel te hoog ingezet. En maak mij niet wijs dat het niet voorkomt zoiets, veel mensen hebben bijvoorbeeld Shell gekocht op pakweg €28 tot €30, kregen een mooi dividend ervoor terug. Dit jaar nog werd dat dividend ingekort (nu weer wat omhoog gebracht) maar de koers ligt 60% lager dan toen. Geloof dus niet teveel in sprookjes en denk 2 keer na voor je in een aandeel stapt met een KW hoger dan 20-25 of zelfs 30 !!!

Let op mijn woorden, er zal nog veel geld verdampt worden door de hebzucht die we momenteel doormaken. Markten die op teveel euforie draaien, op hoop en vooral op een uitzicht dat er blijkbaar mooier uitziet dan het in werkelijkheid is ... En mijn tijd komt eraan kan ik u verzekeren, ik heb het dan wel moeilijker met markten die de realiteit verliezen maar eens ze weer naar hun normale verloop gaan dan kan ik mijn slag slaan. Dus nogmaals, als u lid wil worden dan is dat nu het moment want mijn tijd zit er duidelijk aan te komen. Zorg in ieder geval dat u erbij bent, ook al bent u wat sceptisch door de periode die net achter ons ligt en waar ik minder goed voor de dag kwam. Kijk dus vooruit en kijk ook vooral naar wat ik eerder al heb gedaan voor de leden.

Wilt u een sterk 2021 meemaken? Doe dan mee, of volg mijn visie als lid dan in ieder geval ... 2021 wordt een knallend jaar voor US Markets Trading, en nu kunt u al tot 1 FEBRUARI een proefabonnement nemen voor €39 ... Als het u niks lijkt, dan bent u er dan gewoon vanaf, scoren we zoals ik verwacht goed dan zult u meer dan tevreden zijn en lid blijven ...

Dan nog het weekoverzicht:
De Dow won maandag 500 punten om dicht bij de 30.000 punten uit te komen, de rest van de week viel verder tegen aangezien de Dow op 29,263 punten sluit wat ver onder de slotstand van maandag uitkomt. Op weekbasis verliest de Dow Jones zelf, ook de S&P 500 moet wat inleveren op weekbasis. Hieronder zet ik even een overzicht op weekbasis, dus ten opzichte van de slotstand de week ervoor neer. Ik heb er deze keer ook de Bitcoin bij gezet, een stijging van maar liefst 17,5% de afgelopen week en de digitale munt zet zo een hoogste stand neer sinds 2017 en eigenlijk zien we de recordstand van toen weer terug.

Wall Street:
Dow Jones -216 punten (-0,73%)
S&P 500 -27,6 punten (-0,77%)
Nasdaq Composite +25 punten (+0,22%)
Nasdaq 100 -31 punten (-0,25%)
Dow Transport +147 punten (+1,2%)
SOX index +46 punten (+1,85%)

Europa:
AEX +4,75 punten (+0,8%)
DAX +60 punten (+0,46%)
CAC 40 (Frankrijk) +116 punten (+2,15%)

Azië:
Nikkei +141 punten (+0,55%)
Hang Seng +295 punten (+1,1%)
Shanghai China 67 (+2,05%)

Grondstoffen:
Goud -14 dollar (-0,75%)
Zilver -0,4 dollar (-1,65%)
Brent olie +2,2 dollar (+5,1%)

Crypto currency:
Bitcoin +2790 dollar (+17,5%)

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat vanmorgen op 44,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu 1865 dollar kost.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 FEBRUARI 2021:
Maak vanaf vandaag gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari 2021 ... Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot later,

Guy Boscart

Overzicht slotstanden afgelopen vrijdag ...

Schermafbeelding 2020 11 21 om 10 53 36
Gisteren, 18:00

US Markets Black Friday aanbieding, nu 25 euro tot 1 FEB

Beste belegger, US Markets volgers ...

Dit is nu de grote kans om lid, of opnieuw lid te worden tot 1 FEBRUARI via deze zeer aantrekkelijke aanbieding en dat voor €25 !!

Onze Thanksgiving en Black Friday aanbieding die u niet mag missen. Laten we ons vooral richten op 2021 want ik ga me herpakken en zeker terug vechten om u en de leden die al lang meedoen iets moois te bieden. Er is maar 1 doel, en dat is om het vanaf nu veel beter te doen dan de afgelopen periode, op zich niet zo moeilijk want het ging enorm moeilijk de afgelopen maanden, ik ga voor een mooi 2021 en dat moet kunnen nu alle beleggers door een tsunamie van nieuws de slingers hebben kunnen uitgehangen, 2021 zal voor velen niet makkelijk worden, voor ons juist wel omdat we er anders instaan.

Bij mij geen groene golf beleggen, ik ben voorzichtig en bekijk de zaken logisch, wat we achter de rug hebben slaat alles, ook al lijkt het zo mooi, deze top is een uitzonderlijke en die zou ik niet aanraden om te kopen ... Ook niet bij de lage rentes waar we nu mee te maken hebben !!

Het is voor ons de kans om 2021 te knallen, dat ga ik zeker ook proberen te doen ... En nu tijdens de Black Friday periode de kans om mee te doen tegen een zeer aantrekkelijke aanbieding tot 1 FEBRUARI ... Doe nu dus meteen mee, december kan ook mooi worden, volgende week starten we de nieuwe maand al ... En let op, deze maand zat het absoluut niet mee, teveel positief nieuws en dan vooral op onverwachte momenten. De vraag is nu, hoeveel positief nieuws blijft er nog over? Ik denk dat we al 90-95% hebben gehad de afgelopen 2 weken ... Kortom, nu wordt het mijn tijd, mijn periode om te scoren ...

Deze aanbieding kunt u HOE DAN OOK ... NIET laten liggen ... €25 tot 1 FEBRUARI 2021 ... Polleke €35 tot 1 FEBRUARI !!!

Systeem Trading (€25 tot 1 FEBRUARI)

Index Trading (€25 tot 1 FEBRUARI)

Guy Trading (€25 tot 1 FEBRUARI)

Polleke Trading (€30 tot 1 FEBRUARI)

Aandelen portefeuille (€20 tot 1 FEBRUARI)

COMBI TRADING (€50 tot 1 FEBRUARI

Met Vriendelijke groet,

Guy Boscart

US Markets Trading

Roel1973 gisteren, 08:04 Grote uitspraak: 2021 zal voor velen niet makkelijk worden, voor ons juist wel omdat we er anders instaan.

Ik ben erg benieuwd en wens u veel succes. Vraag me alleen af waarom staat u er anders in dan het afgelopen jaar? Er zijn zoveel kansen geweest het afgelopen jaar, de markt heeft zelfs zo bewogen dat je hier een prima resultaat mee kon behalen. Feit is alleen dat je met de markt mee moet bewegen en niet wat in je kop zit tot uitvoer moet brengen als dat het tegenovergestelde is. Al het succes!
Patval woensdag, 18:25 Des ondanks het verlies ,toch ook nog iets bijgeleerd merci daarvoor. Ik overweeg terug lid te worden.
Gisteren, 15:41

TA AEX, RD, Barrick Gold en Wolters Kluwer

Van­daag 4 grafieken waar­van twee op ver­zoek van lez­er Poly­glot. De twee ver­zoeknum­mers zijn Bar­rick Gold en Wolters Kluw­er. Ik heb zelf gekozen voor de AEX en Roy­al Dutch Shell. Lat­en we maar snel van start gaan.Lezer Poly­glot had vijf ver­zoeken en drie daar­van heb ik al de revue lat­en passeren.…

Lees verder »
Gisteren, 08:05

Wake-up Call: Wall Street dicht vandaag, Europa vlak tot lager?

Goedemorgen
Thanksgiving in de VS vandaag, eens zien of Europa het alleen kan redden met een verdere stijging, of komen er dan toch eindelijk wat winstnemingen. Nogmaals, alles draait op hoop en sentiment en men gaat uit van het maximale profijt dat het vaccin zal bieden, dat alles zal draaien als ooit tevoren eens we van de pandemie af geraken. De grote vraag blijft wanneer dat moment er komt en tot wat het uiteindelijk zal leiden want niemand weet het. De beurzen zitten al 3 weken in een onwaarschijnlijke flow omhoog die niet (nog niet) te stoppen is.

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Veel verwacht ik op zich niet vandaag, gisteren vlak tot wat lager behalve de Nasdaq ofwel de technologie, de Dow moest inleveren om weer onder de 30.000 punten te sluiten. Het was weer zo'n dag met sector rotatie in ieder geval en dat is hetgeen we al een tijdje zien op de beurzen. Beleggers blijven huppelen van het een in het ander maar weten in feite niet goed wat ze moeten doen. Dit zenuwachtige gedrag toont ook aan dat men wel weet dat de markt duur is momenteel en dat men klaar staat om snel te verkopen zodra er enkele bodems (steunpunten) worden doorbroken. Zie ook de wet van de ronde getallen, de mijlpalen, zoals de Dow boven de 30.000 en de Nasdaq boven de 12.000 punten. Blijf alert, blijf opletten en vooral neem notitie van de markt waardering die veel te hoog is. De PE Ratio komt nu al boven de 35 uit !!

Goed, we gaan het allemaal wel zien, veel meer stijging verwacht ik dus niet meer, ook al blijven er een historisch aantal beleggers, beurs analisten EXTREEM bullish !!

Denk eraan, ik sta hoe dan ook klaar om me te herpakken in 2021 wat mijn jaar zal worden wat betreft Trading, lid worden is dus belangrijk om alles optimaal te volgen. Dat kan deze week via de Black Friday aanbieding en dat voor €25 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €30 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen meteen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Overzicht slotstanden woensdag ...

Schermafbeelding 2020 11 26 om 08 01 59
Gisteren, 07:39

Markt snapshot Europa vandaag

GLOBAL TOP NEWS
President-elect Joe Biden pleaded with Americans on Wednesday to take steps to remain safe over the Thanksgiving holiday as COVID-19 cases soar, while President Donald Trump pardoned a former aide who twice pleaded guilty to lying to the FBI.

The number of Americans filing first-time claims for jobless benefits increased further last week, suggesting that an explosion in new COVID-19 infections and business restrictions were boosting layoffs and undermining the labor market recovery.

The Trump administration on Wednesday granted ByteDance a new seven-day extension of an order directing the Chinese company to sell its TikTok short video-sharing app, according to a court filing.


EUROPEAN COMPANY NEWS
ExxonMobil and Total are in negotiations over their massive LNG projects in Mozambique, with each seeking to extract more gas from a shared field that straddles the two developments and cut costs, three sources familiar with the matter told Reuters.

German media group Bertelsmann has agreed to purchase publisher Simon & Schuster for $2.175 billion in cash from ViacomCBS, strengthening its presence in the United States.

A consortium of buyout fund Apax and digital services firm Reply has dropped out of the auction process for Italian banking software firm Cedacri, two sources told Reuters, leaving three bidders vying for control of the 44-year old business.​


TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTS
AcadeMedia AB Annual Shareholders Meeting
Alternative Income REIT PLC Annual Shareholders Meeting
Amigo Holdings PLC HY 2021 Earnings Call
ASOS PLC Annual Shareholders Meeting
Axel Springer SE Annual Shareholders Meeting
Baillie Gifford China Growth Trust PLC Annual Shareholders Meeting
Bank of Valletta PLC Annual Shareholders Meeting
Britvic PLC FY 2020 Earnings Call
CA Immobilien Anlagen AG Q3 2020 Earnings Call
Chrysalis VCT PLC Shareholders Meeting
Clinigen Group PLC Annual Shareholders Meeting
CVS Group PLC Annual Shareholders Meeting
Destiny Pharma PLC Shareholders Meeting
Diamyd Medical AB Annual Shareholders Meeting
DX (Group) PLC Annual Shareholders Meeting
Elekta AB (publ) Q2 2021 Earnings Call
First Property Group PLC Q2 2021 Earnings Call
GEA Group AG Annual Shareholders Meeting
GK Software SE Q3 2020 Earnings Release
Hamlet Pharma AB Annual Shareholders Meeting
Havyard Group ASA Q3 2020 Earnings Release
Immofinanz AG Q3 2020 Earnings Call
Mitchells & Butlers PLC FY 2020 Earnings Call
Mothercare PLC Shareholders Meeting
Newriver Reit PLC HY 2021 Earnings Release
Olympique Lyonnais Groupe SA Shareholders Meeting
Orbis AG Annual Shareholders Meeting
Pan African Resources PLC Annual Shareholders Meeting
PayPoint plc HY 2020 Earnings Call
PZ Cussons PLC Annual Shareholders Meeting
Remy Cointreau SA HY 2021 Earnings Call
Rockwool International A/S Q3 2020 Earnings Call
Schoeller Bleckmann Oilfield Equipment AG Q3 2020 Earnings Call
Severn Trent PLC HY 2021 Earnings Release
Value Management & Research AG Annual Shareholders Meeting
Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe Q3 2020 Earnings Call​


ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0700 Germany GfK Consumer Sentiment for Dec: Expected -5.0; Prior -3.1
0730 Switzerland Non-Farm Payrolls for Q3: Prior 5.095 mln
0745 France Consumer Confidence for Nov: Expected 92; Prior 94
0800 (approx.) Sweden Overall Sentiment for Nov: Prior 96.3
0800 (approx.) Sweden Consumer Confidence SA for Nov: Prior 90.0
0800 (approx.) Sweden Manufacturing Confidence for Nov: Prior 106.8
0800 (approx.) Sweden Total Industry Sentiment for Nov: Prior 95.7
0830 Sweden Household Lending Growth yy for Oct: Prior 5.2%
0830 (approx.) Sweden Broad Money for Oct: Prior 4,104,890 mln SEK
0830 Sweden PPI mm for Oct: Prior 0.4%
0830 Sweden PPI yy for Oct: Prior -4.2%
0830 (approx.) Sweden Riksbank Rate 26 for Nov: Expected 0.00%; Prior 0.00%
0900 (approx.) Italy Flash Trade Balance Non-EU for Oct: Prior 5.32 bln EUR
0900 Austria Purchasing Managers Index for Nov: Prior 54.0
0900 (approx.) Euro Zone Money-M3 Annual Growth for Oct: Expected 10.4%; Prior 10.4%
0900 Euro Zone Loans to Households for Oct: Prior 3.1%
0900 Euro Zone Loans to Non-Fin for Oct: Prior 7.1%
0900 (approx.) Euro Zone Broad Money for Oct: Prior 14,180,065 mln EUR​

Loading..
Er is een fout opgetreden