Do 10 jun. 2021, 08:23

Overal zitten we met divergenties, een grotere beweging komt eraan

Goedemorgen,
Er hangt een soort rustpauze boven de markten zonder een duidelijke richting en nogal wat vervelende divergenties die telkens weer opduiken. Zie gisteren de Nasdaq en de Dow Jones of hier in Europa de AEX en de DAX. Ze bewegen compleet averechts ten opzichte van elkaar en dat maakt het op dit moment extra moeilijk. De intraday bewegingen zijn nu ook niet meer zo extreem als enkele weken geleden maar kalmte wil niet zeggen dat alles nu zo zal blijven, het lijkt meer op een stilte voor de storm ..

De beurzen in Europa kunnen vandaag een vlakke opening laten zien als ik naar de futures kijk, men wacht op cijfers over de inflatie in de VS en beleggers kijken nu ook uit naar wat de ECB zal vertellen vanmiddag over de rente en hun opkoop programma. Rente, inflatie en overwaardering van aandelen blijven een rol spelen bij het verloop van de markten maar het glas blijft voorlopig nog halfvol. Zoals ik al aangaf lag het slot van woensdag uit elkaar met een verlies voor de DAX en een winst voor de AEX index.

Ook Wall Street lag er verdeeld bij woensdag, uiteindelijk zien we overal verlies behalve bij de Nasdaq 100 die er nog net een plusje uit wist te slepen. Verder valt het op dat de Dow Transport index weer de grootste verliezer werd, deze week staat deze index al meer dan 1% lager. Ook de Dow Jones geraakt niet meer op gang en verliest opnieuw, de index staat ook al 1% lager bekeken over de gehele week. We zien ook weer een duidelijke divergentie tussen traditioneel en tech deze week. Beleggers blijven hopen op een snelle heropening van de economie maar zien ook dat de stijgende inflatie sneller dan verwacht de FED zal doen stoppen met het opkopen van leningen. De volumes liggen al een paar dagen laag en dat met de divergentie erbij lijkt het erop dat de markt snel een richting zal moeten kiezen.

Wat betreft de signalen, we doen rustig verder en woensdag werden er een paar kleine posities opgenomen, nog steeds met de rem erop dus we nemen er niet veel en de aantallen blijven voorlopig nog aan de lage kant. Mocht u ook meewillen en nog geen lid bent, schrijf u dan in via de aanbieding tot 1 augustus ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling donderdag omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Er valt door de divergenties nog steeds weinig te zeggen over het verloop van de meeste markten, de indices staan rond hun toppen zowel in Europa als op Wall Street en zullen wat moeten doen de komende periode. We weten dat de markt duur is op dit moment dus of er nog veel potentie overblijft naar omhoog blijft een groot vraagteken maar in een gekke markt kan er van alles gebeuren. Het vraagt toch om de nodige aandacht en men moet alert blijven met aandelen die torenhoog staan en een zeer hoge koers-winst verhouding laten zien.

Het is een situatie waar je zo 5 tot 10% onderuit kan maar gelijktijdig is het ook zo dat de markt verder omhoog gaat via een slepende beweging, in kleine stapjes en tot de top er staat. Long gaan nu lijkt me lastig, er kan dus zeker nog wat bij maar als de draai er komt kan men een tik om de oren krijgen. En we weten nu eenmaal dat dalingen sneller gaan dan andersom. Alert blijven en opletten in deze fase, niet teveel risico nemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft voorlopig zeer afhankelijk van wat zwaargewicht ASML doet, vooral door dat aandeel weet de index enkele records neer te zetten zoals dat gisteren weer het geval was. De nieuwe hoogste slotstand ooit komt nu uit op 722,71 punten terwijl de index even op 723,25 punten uitkwam. Weerstand nu de 723-725 punten, later de 732 en de 738 punten als richtpunten omhoog.

Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 en de 709 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien. Verder blijft de zone 702-703 punten belangrijk als steun. Later een belangrijke steun rond de 695 punten en de bekende steunzone 688-690 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX moest inleveren deze keer en dat in tegenstelling tot de AEX die nog hoger wist te geraken, dat is wat ik met die divergenties bedoel want we zien die ook tussen de AEX en de DAX gisteren. De DAX sluit nog net boven de 15.550 punten waar de belangrijke steun uitkomt en waar de DAX weken lang moeite mee had. De uitbraak nadien is ook niet sterk, de index liep in ieder geval niet weg van dat uitbraak niveau zodat alles onduidelijk blijft. Als de DAX weer onder die 15.550 punten zakt kan het naar mijn mening snel weer terug naar de steunlijn onder de bodems en het 50-daags gemiddelde, beiden komen nu uit rond de 15.300 punten.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt nu die 15.550 punten, later de 15.400 en de 15.300 punten. Onder die 15.550 punten kan het behoorlijk snel gaan tot die steunzone. De DAX moet nu in ieder geval niet onder de 15.300 punten zakken want dan krijgen we een krachtig verkoopsignaal.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft hangen rondom de zone 4200-4238 punten waar de top uitkomt (4238). Veel animo om echt door te breken zien we ook bij deze index niet, wel af en toe een poging in die richting maar het blijft moeilijk en dat komt vooral door de waardering van de aandelen die zeer hoog blijft. Het is de marktwerking maar we zien dat beleggers aan de bovenkant voorzichtiger worden nu, men is bang voor een grotere terugval. Dat wil niet zeggen dat die vanzelf komt maar de tijd is er wel rijp voor in ieder geval. Weerstand blijft de top op 4238 punten, later de 4275 en de 4300 punten.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 en de 4155 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4155 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. Denk eraan dat het steun niveau elke dag een paar punten hoger komt te liggen en we dus heel snel dat punt kunnen bereiken bij een daling.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft voorlopig redelijk sterk liggen maar telkens als er een stevige opleving komt zien we winstnemingen, dat wil zeggen dat de rek eruit geraakt en dat de index klaar lijkt om een grotere stap terug te doen. Gisteren kwam er al een test van die 14.000 punten weerstand, de index sluit er wel 100 punten onder zodat de aanval richting de top werd afgewend, voorlopig zien we dus twijfels.

Weerstand nu de 14.000 en de topzone rond de 14.200 punten. Steun nu in eerste instantie rond de 13.700 punten waar naast de steunlijn nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Later steun bij de lijn onder de bodems die we rond de 13.325-13.350 punten zien uitkomen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.217 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1890 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Zo 16 mei 2021, 08:30

Stevige rebound markt maar opletten voor valse beweging nu

Op veel vlakken een merkwaardige week met up en down die elkaar snel afwisselen, de markt maakt wel een nieuwe bodem die wat lager uitkwam dan de bodem van de week ervoor. Ik merk ook dat de markt er veel onzekerder uitziet dan een paar weken geleden zodat we moeten opletten voor mogelijk nog een veel grotere beweging. Het is een beetje zoeken naar de echte waarderingen, dat die veel te hoog zijn weten we de markt zal de juiste waardering wel gaan opzoeken op een gegeven moment. De rente is ook iets om naar uit te kijken, de inflatiecijfers blijven moeilijk in deze fase. Kortom, ik denk niet dat de markten tot rust gaan komen ...

Verwachting markt:
Het herstel van de afgelopen 2 dagen voelt niet echt betrouwbaar, de snelheid en het FOMO gevoel stak de kop weer op en het is soms zo herkenbaar. Wel is het zo dat de daling de afgelopen week sneller en dieper ging dan die van de week ervoor. Kortom, er stonden lagere bodems dan die van de week ervoor en op zich is dat geen goed teken als we dat naar beurstermen vertalen. Daarom ben ik net als iedereen zeer benieuwd naar het vervolg de komende week, kalmte is er amper op de markten nu dus we moeten alert blijven en proberen om te handelen op grote bewegingen ofwel rond de topzone of rond de bodem.

Maar dat er zich kansen genoeg voordoen is een feit, ook nu weer, het stevige herstel zou wel eens een momentum kunnen opleveren voor een nieuwe instap omlaag hetgeen ik voorzichtig ook doe met kleine posities voor de leden.

Weekoverzicht:
Op Wall Street sluit alles desondanks de rally van donderdag en vrijdag de week af met verlies, de Dow Jones kreeg alle kanten van het spectrum te zien want na het nieuwe record van maandag op 35.091 punten terwijl de bodem van de afgelopen week uitkwam op 33.555 punten. Een verschil tussen hoog en laag toch 1535 punten ofwel 4,5%. Door de rally van donderdag en vrijdag beperkt de Dow het verlies tot 395 punten bekeken over de gehele week. De S&P 500 verloor 59 punten terwijl de Dow Transport slechts 26 punten lager sloot. De grootste verliezen zien we bij de tech indices, de Nasdaq verloor 322 punten terwijl de Nasdaq 100 de week 326 punten lager sluit. De SOX index (semiconductor index) verloor 131 punten. De tech indices staan na de rally nog altijd onder hun 50-daags gemiddelde. Hoe dan ook een behoorlijk volatiele week op Wall Street.

Europa lag er ook weer verdeeld bij want de AEX verloor 15 punten (-2,1%) terwijl de DAX net in de plus sluit op weekbasis (+17 punten). De Franse CAC 40 sluit de week vlak af, er staat een verliesje van -0,4 punt. In Europa dus een vreemd verloop en vooral de divergentie valt ook hier op, zie het verschil tussen de AEX en de DAX, wel werd het een volatiele week alles bij elkaar genomen want de indices laten een brede range zien tussen hoog en laag. De top bij de AEX kwam uit op 718,5 punten, de bodem zien we rond de 678 punten, tussen hoog en laag goed voor ruim 40 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik al 2 keer met posities winst kunnen behalen, we zitten nu weer met wat kleine posities in de markt die op de komende week zijn gericht, dit na het stevige herstel van de afgelopen 2 sessies, ofwel ik ga voor een nieuwe terugval na de heropleving. Zo staan we deze maand op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) loopt alles prima. We bouwen gestaag verder en ik verwacht dat we nog wat kunnen doen de komende sessies. Morgen of maandag kunnen we mogelijk wat doen.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement. De posities die nu open staan kunt u maandag nog opnemen.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Technisch bekeken blijft alles moeilijk nu, we zien veel beweging en dat maakt alles er niet makkelijker op. Toch kunnen we op extremen wat doen, dat is ook weer een voordeel bij het handelen. Wel is het zo dat de indices nu onder hun toppen staan maar waar ik dacht dat het even voorbij zou zijn (wat nog altijd kan) zien we dat alles behalve de tech indices er weer naartoe kruipt. Wel is het ook zo dat de beweging van pakweg 2-3% omhoog vanaf de bodem kan worden gecorrigeerd de komende week. Dus technisch even moeilijk maar aan de andere kant is het ook zo dat de rally snel weer kan worden verkocht.

De komende dagen weten we meer, even maandag afwachten. En nogmaals, technisch neig ik meer naar een nieuwe poot omlaag, dus opletten en niet te gretig worden.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX herpakt zich sterk en dat na de piek onder de belangrijke steun, het was wel slecht dat die even niet werd gehouden maar het slot erboven is in ieder geval positief voor op de korte termijn. Wel twijfel ik of de index nu zomaar weer naar de top kan, een hertest van die zone 688-690 punten zit er nog zeker in de komende week. We gaan het zien, steun nu de zone 695-698 met snel daaronder die bodemzone 688-690 punten. Dat wordt belangrijk nu. Weerstand rond de huidige stand en de 708 punten, later de bekende 712 en de topzone 718-719 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog steeds sterk liggen en wist zich desondanks de stevige schuiver van donderdag te herpakken tot net onder de topzone. Dat wil niet zeggen dat we er vanuit moeten gaan dat de DAX vrij spel omhoog krijgt, wel is het zo dat de index zich sterk weet te houden in deze toch moeilijke fase.

De DAX blijft dus boven de 15.000 punten voorlopig, steun nu die 15.200, de 15.100 en de bodemzone rond de 14.800-14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar we hebben voorlopig nog een houvast bij de DAX. We zien ook de lagere toppen via de grafiek hieronder en de indicatoren blijven nog altijd zwak bij de DAX. Het ziet er desondanks het verloop van de afgelopen 2 sessies nog steeds niet al te best uit. Weerstand nu de top rond de 15.500 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P herpakt zich sterk vanaf het 50-MA en de steunlijn onder de bodems, het ging wel weer heel snel zodat ik nog wel een correctie verwacht op deze grote move omhoog. Weerstand nu de zone 4175-4200 punten, later de topzone rond de 4230-4235 punten. Steun blijft de 4120 en de bodem van de afgelopen week rond de 4065 punten, dat het snel kan gaan hebben we gemerkt en daar moeten we hoe dan ook rekening mee blijven houden.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft zwak, de index staat na het herstel van vrijdag nog altijd onder het 50-MA en de indicatoren staan negatief. Zowel de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn. Steun nu de bodem van afgelopen week rond de 13.000 punten, later de 12.750 punten. Weerstand nu het 50-MA rond de 13.550 punten en de 13.725 punten. De index staat nu redelijk ver onder de top zodat ik niet verwacht dat we daar na 2 pogingen weer snel gaan geraken. We kijken ook hier naar het verloop de komende sessies ... Ik verwacht via de Nasdaq dat er snel een volgende daling op gang kan komen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1844 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

van oudendijck ludo vr 28 mei 2021, 20:59 Gebeurt hier nog iets na 2 weken silence??????
Gisteren, 20:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Rentevoetbeslissing 20:00 0,25% 0,25% 0,25% Actueel: 0,25% Verwacht: 0,25% Vorige: 0,25%
Gisteren, 16:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 16:30 -7,355M -3,290M -5,241M Actueel: -7,355M Verwacht: -3,290M Vorige: -5,241M
Gisteren, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Bouwvergunningen (May) 14:30 1,681M 1,730M 1,733M Actueel: 1,681M Verwacht: 1,730M Vorige: 1,733M
Loading..
Er is een fout opgetreden