Di 20 jul. 2021, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Bouwvergunningen (Jun) 14:30 1,598M 1,700M 1,683M Actueel: 1,598M Verwacht: 1,700M Vorige: 1,683M
Zo 16 mei 2021, 08:30

Stevige rebound markt maar opletten voor valse beweging nu

Op veel vlakken een merkwaardige week met up en down die elkaar snel afwisselen, de markt maakt wel een nieuwe bodem die wat lager uitkwam dan de bodem van de week ervoor. Ik merk ook dat de markt er veel onzekerder uitziet dan een paar weken geleden zodat we moeten opletten voor mogelijk nog een veel grotere beweging. Het is een beetje zoeken naar de echte waarderingen, dat die veel te hoog zijn weten we de markt zal de juiste waardering wel gaan opzoeken op een gegeven moment. De rente is ook iets om naar uit te kijken, de inflatiecijfers blijven moeilijk in deze fase. Kortom, ik denk niet dat de markten tot rust gaan komen ...

Verwachting markt:
Het herstel van de afgelopen 2 dagen voelt niet echt betrouwbaar, de snelheid en het FOMO gevoel stak de kop weer op en het is soms zo herkenbaar. Wel is het zo dat de daling de afgelopen week sneller en dieper ging dan die van de week ervoor. Kortom, er stonden lagere bodems dan die van de week ervoor en op zich is dat geen goed teken als we dat naar beurstermen vertalen. Daarom ben ik net als iedereen zeer benieuwd naar het vervolg de komende week, kalmte is er amper op de markten nu dus we moeten alert blijven en proberen om te handelen op grote bewegingen ofwel rond de topzone of rond de bodem.

Maar dat er zich kansen genoeg voordoen is een feit, ook nu weer, het stevige herstel zou wel eens een momentum kunnen opleveren voor een nieuwe instap omlaag hetgeen ik voorzichtig ook doe met kleine posities voor de leden.

Weekoverzicht:
Op Wall Street sluit alles desondanks de rally van donderdag en vrijdag de week af met verlies, de Dow Jones kreeg alle kanten van het spectrum te zien want na het nieuwe record van maandag op 35.091 punten terwijl de bodem van de afgelopen week uitkwam op 33.555 punten. Een verschil tussen hoog en laag toch 1535 punten ofwel 4,5%. Door de rally van donderdag en vrijdag beperkt de Dow het verlies tot 395 punten bekeken over de gehele week. De S&P 500 verloor 59 punten terwijl de Dow Transport slechts 26 punten lager sloot. De grootste verliezen zien we bij de tech indices, de Nasdaq verloor 322 punten terwijl de Nasdaq 100 de week 326 punten lager sluit. De SOX index (semiconductor index) verloor 131 punten. De tech indices staan na de rally nog altijd onder hun 50-daags gemiddelde. Hoe dan ook een behoorlijk volatiele week op Wall Street.

Europa lag er ook weer verdeeld bij want de AEX verloor 15 punten (-2,1%) terwijl de DAX net in de plus sluit op weekbasis (+17 punten). De Franse CAC 40 sluit de week vlak af, er staat een verliesje van -0,4 punt. In Europa dus een vreemd verloop en vooral de divergentie valt ook hier op, zie het verschil tussen de AEX en de DAX, wel werd het een volatiele week alles bij elkaar genomen want de indices laten een brede range zien tussen hoog en laag. De top bij de AEX kwam uit op 718,5 punten, de bodem zien we rond de 678 punten, tussen hoog en laag goed voor ruim 40 punten.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Deze maand heb ik al 2 keer met posities winst kunnen behalen, we zitten nu weer met wat kleine posities in de markt die op de komende week zijn gericht, dit na het stevige herstel van de afgelopen 2 sessies, ofwel ik ga voor een nieuwe terugval na de heropleving. Zo staan we deze maand op een mooie winst en ook bekeken over dit jaar (2021) loopt alles prima. We bouwen gestaag verder en ik verwacht dat we nog wat kunnen doen de komende sessies. Morgen of maandag kunnen we mogelijk wat doen.

Wordt nu dus lid en volg de signalen, er komen nog hele leuke kansen dit jaar omdat ik de nodige volatiliteit verwacht op beurzen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement. De posities die nu open staan kunt u maandag nog opnemen.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
Technisch bekeken blijft alles moeilijk nu, we zien veel beweging en dat maakt alles er niet makkelijker op. Toch kunnen we op extremen wat doen, dat is ook weer een voordeel bij het handelen. Wel is het zo dat de indices nu onder hun toppen staan maar waar ik dacht dat het even voorbij zou zijn (wat nog altijd kan) zien we dat alles behalve de tech indices er weer naartoe kruipt. Wel is het ook zo dat de beweging van pakweg 2-3% omhoog vanaf de bodem kan worden gecorrigeerd de komende week. Dus technisch even moeilijk maar aan de andere kant is het ook zo dat de rally snel weer kan worden verkocht.

De komende dagen weten we meer, even maandag afwachten. En nogmaals, technisch neig ik meer naar een nieuwe poot omlaag, dus opletten en niet te gretig worden.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX herpakt zich sterk en dat na de piek onder de belangrijke steun, het was wel slecht dat die even niet werd gehouden maar het slot erboven is in ieder geval positief voor op de korte termijn. Wel twijfel ik of de index nu zomaar weer naar de top kan, een hertest van die zone 688-690 punten zit er nog zeker in de komende week. We gaan het zien, steun nu de zone 695-698 met snel daaronder die bodemzone 688-690 punten. Dat wordt belangrijk nu. Weerstand rond de huidige stand en de 708 punten, later de bekende 712 en de topzone 718-719 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog steeds sterk liggen en wist zich desondanks de stevige schuiver van donderdag te herpakken tot net onder de topzone. Dat wil niet zeggen dat we er vanuit moeten gaan dat de DAX vrij spel omhoog krijgt, wel is het zo dat de index zich sterk weet te houden in deze toch moeilijke fase.

De DAX blijft dus boven de 15.000 punten voorlopig, steun nu die 15.200, de 15.100 en de bodemzone rond de 14.800-14.850 punten. Onder die 14.850 punten kan het wel versnellen omlaag maar we hebben voorlopig nog een houvast bij de DAX. We zien ook de lagere toppen via de grafiek hieronder en de indicatoren blijven nog altijd zwak bij de DAX. Het ziet er desondanks het verloop van de afgelopen 2 sessies nog steeds niet al te best uit. Weerstand nu de top rond de 15.500 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P herpakt zich sterk vanaf het 50-MA en de steunlijn onder de bodems, het ging wel weer heel snel zodat ik nog wel een correctie verwacht op deze grote move omhoog. Weerstand nu de zone 4175-4200 punten, later de topzone rond de 4230-4235 punten. Steun blijft de 4120 en de bodem van de afgelopen week rond de 4065 punten, dat het snel kan gaan hebben we gemerkt en daar moeten we hoe dan ook rekening mee blijven houden.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft zwak, de index staat na het herstel van vrijdag nog altijd onder het 50-MA en de indicatoren staan negatief. Zowel de RSI onder de 50 en de MACD onder de 0-lijn. Steun nu de bodem van afgelopen week rond de 13.000 punten, later de 12.750 punten. Weerstand nu het 50-MA rond de 13.550 punten en de 13.725 punten. De index staat nu redelijk ver onder de top zodat ik niet verwacht dat we daar na 2 pogingen weer snel gaan geraken. We kijken ook hier naar het verloop de komende sessies ... Ik verwacht via de Nasdaq dat er snel een volgende daling op gang kan komen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.214 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 68,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1844 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

paulito wo 21 jul. 2021, 14:14 is deze niet erg oud ??
Dowjones za 26 jun. 2021, 13:13 Dit de update van een dikke maand geleden, graag nu de weekend update.
van oudendijck ludo vr 28 mei 2021, 20:59 Gebeurt hier nog iets na 2 weken silence??????
Gisteren, 09:32

Markt lager het weekend in, AEX sluit net onder weerstand

Vooral de Nasdaq en de SP 500 verloren vrijdag door de schuiver van Amazon, ook de Dow Jones lag er niet goed bij. In Europa zien we ook verlies tijdens de laatste sessie van juli, toch sluit de AEX index niet ver onder de top en intraday wist de index zelfs nog even een nieuwe hoogste stand ooit neer te zetten. De DAX blijft achter en blijft hangen rondom de belangrijke 15.500-15.550 punten. Op weekbasis sluiten de meeste indexen met verlies. Een uitzondering blijven de chip aandelen, ASML en vooral ook de SOX index deden het weer goed de afgelopen week.

Weekend update 31 juli:
Op Wall Street merken we dat de maandenlange rally wat aan het haperen is maar aan de andere kant blijven de indices dicht bij hun hoogste stand ooit hangen. Er kwamen al wat pogingen om een grotere correctie op gang te brengen maar tot nu toe worden alle DIP's heel snel opgekocht. Toch merken we dat er voldoende signalen zijn die aangeven dat het tempo van de economische groei mogelijk zal vertragen. Aan de andere kant zien we nog steeds dat het moeilijker wordt om aan de vraag van producten, goederen en grondstoffen te voldoen.

We zitten momenteel in een periode waar iedereen het zich kan permitteren om te verbouwen, nieuwe zaken aan te schaffen en op vakantie wil gaan maar men krijgt niet gemakkelijk meer alles wat men wil hebben. Dat kan ook wel eens de laatste fase gaan worden van een cyclus van welvaart en overvloed.

Verder blijven er zorgen rondom China waar we al enkele dagen de nodige twijfels zien op de beurzen daar, ook in Hongkong verloopt de markt niet echt lekker en zien we daar op weekbasis een verlies van 5,2%. De economische strijdt tussen de VS en China laait weer op de afgelopen weken.

De markt reageerde ook op de tegenvallende cijfers van Amazon donderdag nabeurs, vooral het missen van de omzet waar analisten op hadden gehoopt en meteen ook de mindere vooruitzichten die het bedrijf voorschotelde deden het verloop van de koers geen goed. Het aandeel verloor vrijdag maar liefst 7,6%.

De komende week maar eens goed bekijken wat de markten gaan doen, vrijdag kwam er al een draai op gang maar die is nog niet echt te zien bij alle sectoren. Zoals ik al aangaf blijft de chip index (SOX) sterk maar moeten de Dow Transport en de Russel 2000 al meerdere weken inleveren en staan die al ver onder hun topzone. Ook is het zo dat als de Small-caps en de Transport beginnen in te leveren een top in de markt er snel kan komen. Beiden zijn voorlopers wat betreft de trend en die slaat duidelijk om bij deze indices. Opletten dus, toppen kunnen er mogelijk nog wel komen maar volgens mij zitten we heel dicht bij een echte top die er dan langer kan blijven staan.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones verloor vrijdag 149 punten en komt weer onder de 35.000 punten (34.935) uit, de index krijgt het moeilijk om echt door die 35.000 punten te blijven en door te trekken tot ver erboven. Ook de S&P 500 verloor 24 punten om onder de topzone te blijven, de index bleef wat hangen aan de bovenkant ofwel de zone 4420-4425 punten maar door de weerstand geraakt de index er niet doorheen. De tech indices lagen er vrijdag de gehele sessie slecht bij maar ze sluiten niet rond de laagste stand van de dag af. De Nasdaq verloor 105 punten terwijl de Nasdaq 100 een verlies van 88 punten laat zien, de daling kwam vooral door dat Amazon fors moest inleveren.

Dat men weer voor andere sectoren binnen de Nasdaq ging kiezen viel meteen op via de SOX index waar we een plus van 0,7% zien vrijdag. Het blijft dus huppelen van het ene naar het andere, beleggers nemen niet eens de tijd om even op de handen te zitten en te wachten op een grotere correctie. Verder zien we dat de Dow Transport index 0,1% lager sluit.

Op weekbasis verloor de S&P-16,5 punten, de Dow Jones sluit de week af met 126 punten verlies. De Nasdaq verloor 164 punten terwijl de Nasdaq 100 met 152 verlies de week afsluit. Daarentegen ha de SOX index een sterke week met 76 punten winst. De Dow Transport index kende weer een slechte week met 295 punten verlies.

Europa moest ook wat inleveren, de AEX liet 4 punten liggen terwijl de DAX 96 punten lager sluit. De sessie was wel volatiel want de AEX stond even op -7 punten en herstelde zich daarna tot dat er een plus van 2 punten stond. Richting het slot verloor de index weer om dus negatief af te sluiten. De Franse CAC 40 verloor vrijdag 21 punten. De AEX en de CAC 40 blijven sterk en aan de bovenkant hangen, de DAX daarentegen doet het minder goed en blijft duidelijk hangen rondom die steun/weerstandszone 15.500-15.550 punten. De DAX ziet er dus minder goed uit op technisch vlak.

Op weekbasis wint de AEX 5 punten na een volatiel verloop en vooral een sterk verloop op woensdag en donderdag, de DAX daarentegen moest inleveren, de index verloor over de gehele week bekeken 125 punten. De CAC 40 wist 44 punten winst te boeken op weekbasis.

-16,5 -126 -164 -152 (NDX) +76 -295

Dinsdag wat winst genomen, deze maand sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX moet wat inleveren maar er werd wel een hogere top neergezet vrijdag zodat het absolute record bij de AEX nu uitkomt op 759,35 punten. De index moet daarna terug en sluit met bijna 4 punten verlies. Zo zien we de AEX weer onder de lijn over de toppen en komt de index weer binnen het oplopende trendkanaal terecht na de overshoot van donderdag.

Steun nu eerst de 749 punten met later de zone 736-738 punten als steun want we zien daar de oude toppen uitkomen. Later steun net onder de 730 punten, daarna de reeks recente bodems tussen de 717 en de 720 punten. De valse uitbraak van donderdag zou voor de AEX wel eens een top kunnen aangeven, we gaan het de komende week merken maar veel blijft afhangen van wat Wall Street zal gaan doen.

Weerstand zien we nu rond de topzone 758-760 punten, bij een uitbraak kansen richting de 768 en de 775 punten maar of het zal lukken om tot daar te geraken op de korte termijn moeten we afwachten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft spelen met de belangrijke grens 15.500-15.550 punten en die blijft als een soort magneet werken in beide richtingen. De index moest er vrijdag weer onder maar we zien richting het slot dat de DAX er net boven weet te sluiten. De steun blijft daardoor nog altijd de 15.500-15.550 punten zone, later zien we de 15.400 en de 15.300 punten als steun. Weerstand wordt nu de 15.650 punten met later de topzone rond de 15.800 punten. Bij de DAX ziet alles er wel wat zwakker uit dan bij andere indices, we zien een soort topvorming maar in deze markt is er niks zeker. De indicatoren zien er ook maar matig uit.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 die bijna weer een record neer wist te zetten donderdag moet inleveren vrijdag, de index sluit net onder de 4400 punten en geraakt zo weer wat weg van de topzone 4420-4425 punten. Op de chart zien we toch wat verzwakking omdat de weerstandslijn de index voorlopig tegen blijft houden, er staan wat toppen rondom die 4420-4425 punten. Steun zien we nu eerst rond de 4390 punten, later komen de 4355 en de 4325 punten in beeld als steun. Verder zien we dat de oplopende steunlijn samen met het 50-daags gemiddelde nu rond de 4285-4290 punten uitkomen, later nog de 4250 punten als steun door de vorige toppen die we zien in mei en juni. De komende week maar eens bekijken of de index de draai richting de belangrijke steunpunten door zal zetten, aan de andere kant blijven de toppen ook niet ver weg.

Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit 105 punten lager vrijdag na dat Amazon een forse daling liet zien en dat aandeel weegt zwaar mee. Ook de andere TOP-5 aandelen moesten wat inleveren al viel dat mee. De Nasdaq sluit zo weer onder de lijn over de toppen en test het 20-daags gemiddelde. We zien een dubbele top nu, de kans is groot dat de index de komende week terug moet richting de 14.400 punten waar we de eerste belangrijke steun zien uitkomen. Later komen de vorige toppen van eerder dit jaar weer in beeld, deze steun wacht rond de 14.210 punten.

De topzone rond de 14.800-14.825 punten blijft de eerste en redelijk zware weerstand. Bij een uitbraak mocht die er komen zien we rond de 14.900 en de 15.000 punten weerstand. De index laat wel wat verzwakking zien via die dubbele top en via de indicatoren die wat aan het verzwakken zijn.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,187 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,15 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1812 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 09:26

TA 3 indices en 3 aandelen

Op deze rege­nachtige ocht­end loop ik langs 3 indices en 3 aan­de­len. We gaan kijken hoe deze 6 er tech­nisch bijliggen. De drie indices zijn de AEX, DAX en Nas­daq, welke 3 aan­de­len het zijn leest u in de col­umn. De Nas­daq heb ik deze week al voor­bij lat­en komen dus waarschi­jn­lijk herkent u het…

Lees verder »
Gisteren, 03:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: Productie PMI (Jul) 03:00 50,4 50,8 50,9 Actueel: 50,4 Verwacht: 50,8 Vorige: 50,9
Loading..
Er is een fout opgetreden