Wo 21 jul. 2021, 16:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 16:30 2,108M -4,466M -7,897M Actueel: 2,108M Verwacht: -4,466M Vorige: -7,897M
Vandaag, 10:30

Wall Street opnieuw fors omhoog, Europa blijft nog voorzichtig

Beste beleggers,

Een week met nogal wat volatiliteit en dan nog een stevige plus op Wall Street vrijdag. Vooral de Dow Jones deed het gedurende de week heel goed, de tech indices lieten een wisselend verloop zien maar tegen het einde van de week toch overal een stevige plus op de borden. De Brent olie komt ook los van de bodemzone rond de 93 dollar maar vrijdag tikte de Brent wel even de 100 dollar aan om op 98 dollar de week af te sluiten. Desondanks de wat meevallende inflatiecijfers zien we dat de 10-jaars rente wel weer dicht bij de 3% uitkomt, vorige week stond deze rente nog even op 2.5%. De grote vraag blijft nu of de markten door zullen trekken de komende weken, ik betwijfel het maar we weten nooit. Toch opletten voor een stevige draai naar omlaag, er zitten nog meer dan genoeg twijfels in de markt die een stijging richting de hoogste standen ooit in de weg zitten.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Weekend update zaterdag 13 augustus:
Wall Street lag er vrijdag sterk bij omdat beleggers steeds meer tekenen zien waaruit blijkt dat de inflatie in de VS afkoelt. Op meerdere vlakken zien ze dat dat de inflatie mogelijk is gedraaid na een lange periode van steeds meer inflatie. Het is inderdaad een teken dat de renteverhogingen hun werk doen maar aan de andere kant zorgen duurdere aandelen voor een gevaar de komende tijd. Het is nog altijd zo dat de inflatie hoog blijft, we zien ook nog geen echte gevolgen voor de arbeidsmarkt en de economie, er blijft een addertje onder het gras zitten in deze fase. De vraag is nu of de FED al op de rem zal trappen tijdens de volgende vergaderingen. Enkele FED functionarissen hebben al aangegeven dat ze door zullen gaan met hun agressieve beleid.

Tijdens vorige beursrally's hadden we de FED altijd mee met versoepelingen en verruimingen, nu is dat net andersom en is de FED juist agressief met verhogingen en verkrapping. Dat is iets wat ik niet zo goed begrijp, met andere woorden kan ik niet plaatsen waarom de markt er nu zo positief voorstaat. De ene zegt het is een "Bear Markt Rally" terwijl de ander zegt dat de markt onderweg is naar nieuwe toppen. Voorlopig krijgen de "BULLS" hun zin maar voor hoe lang nog is de grote vraag? We gaan het zien, sluit volgende week of de week erop niet uit dat Wall Street een tik van 3 tot 5% om de oren krijgt, veel meer zit er volgens mij niet meer in maar ik behoor dan ook tot het kamp die de stijging ziet als een "Bear Market Rally". Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden is dat er tijdens de daling nog geen shake out kwam (paniek prikker).

Verloop markten vrijdag en op weekbasis:
De S&P 500 index won vrijdag 73 punten (1,75%) met een slot op 4280 punten terwijl de Nasdaq met een winst liet zien van 267 punten (2,1%) om op 13.047 punten te sluiten. De Dow Jones sluit vrijdag met 424 punten (1,3%) winst met een slot op 33.761 punten. Verder zien we dat de Dow Transport 0,5% hoger sluit en de SOX index 3% winst boekt De Nasdaq 100 won 274 punten (2,1%) vrijdag. Duidelijk een sterke sessie op Wall Street, alle indices sluiten positief de week af, de tech aandelen waren weer in trek. Enkele indices naderen nu wel snel hun 200-daags gemiddelde waardoor we moeten opletten de komende week, de Dow Jones en de S&P 500 zijn daar al bijna op een fractie na.

Op Weekbasis zien we een behoorlijk positief verloop want de Dow Jones won 957 punten (2,9%) terwijl de S&P 500 een winst van 135 punten (3,25%) liet zien. Verder won de Nasdaq 390 punten (3,1%) terwijl de Nasdaq 100 index 358 punten (2,7%) winst boekte. De Dow Transport won over de gehele week 545 punten (3,75%). De SOX index won dan toch nog 14 punten (0,5%) op weekbasis desondanks er enkele winstwaarschuwingen binnen de chip sector (Nvidia en Micron Technologies) voorbij kwamen.

In Europa verloor de AEX index vrijdag nog 0,03 punten ofwel de index sluit vlak met een slot op 725,8 punten terwijl de DAX 101 punten (0,75%) hoger geraakte met een slot op 13.796 punten. De Franse CAC 40 sluit met 8 punten (0,15%) winst terwijl de BEL 20 index met 4 punten (0,1%) winst de sessie afsloot vrijdag.

Op weekbasis zien we bij de AEX index een winst van 3 punten (0,4%) terwijl de DAX 222 punten (1,65%) hoger sluit na opnieuw een volatiele week. De Franse CAC 40 won op weekbasis 81 punten ofwel 1,25% terwijl de BEL 20 index 81 punten ofwel 2,15% winst boekt. Alles bij elkaar een positieve week in Europa maar ook weer met de nodige volatiliteit.

Zelf proberen we naar mooie kansen te zoeken om op te handelen, we pakken dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat aandelen en de Brent olie. We doen dat rustig en nemen onze tijd, we handelen ook nog steeds met kleine posities.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Deze maand verloopt wat moeilijker maar dat kan gebeuren want ook ik kan helaas niet altijd positief scoren want dat zou wel heel makkelijk zijn, wel blijf ik eerlijk en toon alles wat ik doe in detail. Trouwens, de maand is nog niet voorbij, alles kan er snel totaal anders uitzien in deze markt. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de week sterk af met behoorlijke plussen bij alle indices, op slotbasis sluiten de indices allemaal rond hun hoogste stand in weken, zelfs maanden. Toch opletten vanaf nu want zowel de Dow Jones als de S&P 500 bereikten nagenoeg hun 200-daags gemiddelde en daar wacht nu een zware weerstand. De tech indices deden het vrijdag heel goed, let vooral op de Nasdaq die boven de 13.000 punten sluit. Ook het verloop van de chip index roept vraagtekens op, er kwamen in de loop van de week enkele winstwaarschuwingen binnen deze sector. Nogmaals, opletten met Wall Street vanaf nu, het ziet er te mooi uit in een fase waar het allemaal niet zo goed gaat.

Europa sluit dan weer wat minder sterk, de AEX sluit de sessie vlak af terwijl de DAX zo'n 0,75% hoger sluit. Ik zie kansen om wat te doen met de AEX en de DAX in de loop van de komende week.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 10:22

TA Alphabet, DAX, Just Eat, AEX, Relx en Bel-20

Het mooie weer houdt maar aan en we gaan kijken of dat ook terugkomt in de grafieken die ik van­daag heb gekozen. We gaan naar drie aan­de­len en drie indices kijken. Van die indices zijn er drie op ver­zoek. Alle charts zijn met de slotko­ers van vri­jdag 12 augus­tus. Ik begin met Alphabet…

Lees verder »
Gisteren, 08:40

Wall Street maakt een draai omlaag, AEX sluit nog net in de plus

Goedemorgen,

Een volatiele sessie donderdag met eerst fors hogere indices op Wall Street na de inflatiecijfers die opnieuw wat meevielen. Later werd er winst genomen, beleggers kregen hoogtevrees. De Dow Jones en de Dow Transport sluiten nog wel in de plus maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index verloren richting het slot. In Europa zien we wel nog een plus bij de AEX index, de DAX sluit met 6 punten verlies net negatief de sessie af. De Brent olie kende een sterke sessie, we zien dat de olieprijs oploopt tot dicht bij de psychologische 100 dollar grens, nu afwachten of de olie daar weer door weet te breken. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 2,88% uitkomen, de rente loopt langzaam weer op richting de 3%.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Update vrijdag 12 augustus:
Wall Street begon weer heel sterk maar na een nieuwe hoogste stand sinds maanden moesten alle indices toch weer inleveren. De Dow Jones kon nog net in de plus eindigen, de index won 27 punten met een slot op 33.336 punten maar de index stond wel even op 33.652 punten wat nu de top kan zijn voor een tijdje. De S&P 500 sluit nagenoeg vlak de sessie af, de index verloor 3 punten met een slot op 4207 punten, ook deze index stond even boven de 4258 punten ofwel ruim 50 punten hoger gedurende de sessie. Verder zien we dat de Nasdaq na een stevige opening moest inleveren, de index sloot uiteindelijk 75 punten lager met een slot op 12.780 punten, de Nasdaq 100 verloor 86 punten met een slot op 13.292 punten. De SOX index sluit 0,35% lager na een fors hogere start, de Dow Transport won donderdag 0,65%.

In Europa zien we dat de AEX nog in de plus kan sluiten, de index won 1,5 punten (0,2%) om op 725,8 punten te sluiten. De DAX moest iets inleveren, de index verloor 6 punten met een slot op 13.694 punten. Verder zien we dat de Franse CAC 40 index 21 punten hoger sluit (0,33%) terwijl de Belgische BEL 20 index 2 punten winst boekt.

Opnieuw een verdeelde sessie op Wall Street als we alles naast elkaar zetten, de tech aandelen moeten fors inleveren om negatief te sluiten vanaf de hoogste stand van de sessie maar de meer traditionele indices sluiten vlak tot iets hoger na eerder ook fors hoger te hebben gestaan. Aan het begin van de sessie kregen we opnieuw een positieve reactie op de inflatiecijfers die meevielen, later kregen beleggers hoogtevrees want ook al vielen de cijfers wat mee dan is het nog altijd zo dat de inflatie veel te hoog blijft. De renteverhogingen kunnen daar wat bij helpen maar laten we ook niet vergeten dat de olieprijs behoorlijk is gezakt de afgelopen weken. We moeten meerdere maanden zien dat de inflatie afneemt, dus te positief reageren lijkt me ook niet goed.

Dat analisten en beleggers nu beginnen te denken dat de FED op de rem zal trappen is een fabeltje, meerdere FED functionarissen benadrukken dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft na de nieuwe cijfers. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, gaf aan dat hij verwacht dat de rente bij elke vergadering die dit jaar nog komt en ook volgend jaar wordt verhoogd, ook voor volgend jaar voorziet hij renteverhogingen om ervoor te zorgen dat de inflatie zakt tot rond de 2% wat de doelstelling blijft voor de FED. Het kan vrijwel niet anders dan dat het de economie behoorlijk zal vertragen, een recessie kan volgens mij niet uitblijven ook al wordt daar weinig over gezegd. Dat snap ik want men wil liever de positieve boodschap brengen zolang het nog niet zo ver is.

Wat betreft de signaaldiensten, er lopen nog enkele posities maar er werden woensdag ook wat posities gesloten met winst. Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien en eventueel de lopende posities nog kunt opnemen.

Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop en er loopt nu een aanbieding tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga dus naar de Tradershop en schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street nam na een stevige plus tijdens de eerste 2 uur van de sessie massaal winst, zo sluiten de Nasdaq, de SOX index en de S&P 500 in het rood. De Dow Jones kon nog net met een plus sluiten maar wel ruim 300 punten onder de dagtop.

In Europa zien we dat de AEX 1,5 punten hoger sluit terwijl de DAX met een klein verlies van 6 punten sluit.

De signaaldiensten:
Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022 en dan voor €35. Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die open staan.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit na de sterke sessie van woensdag weer iet hoger, de index won 27 punten met een slot op 33.336 punten. De index zo wel dicht bij de weerstand die we zien door de lijn over de toppen.

We zien nu weerstand rond de 33.300-33.350 punten, later krijgen we weerstand rond het 200-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 33.915 punten. Later weerstand rond de 34.800 punten. Steun nu eerst de 32.900-33.000 punten, later rond de 32.500 punten steun.

AEX index:
De AEX sluit 1,5 punten hoger met een slot op 725,8 punten, de index blijft zo boven de 718-720 punten waar we nu de eerste steun verwachten. De eerste weerstand zien we nu rond de 726-728 met later vooral de 732-735 punten. Het 200-daags gemiddelde komt nu uit rond de 731 punten.

Steun nu eerst rond de 718-720 en de 712-715 punten, verder zien we steun rond de 708-710 punten zone met daarna vooral de 700-702 punten als zeer belangrijke steun.

DAX index:
De DAX sluit 6 punten lager met een slot op 13.694 punten, de index blijft nog redelijk ver van de belangrijke 13.400 punten steun. We zien nu weerstand rond de 13.800 punten, later de 13.900 en de 14.000 punten als weerstand. Verder zien we rond de 14.300-14.350 punten weerstand.

Steun nu eerst de 13.600 punten, later de bekende 13.400 punten als steun. Later steun rond de 13.300 en de 13.150 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest na een zeer sterke start inleveren later richting het slot, de index sluit 75 punten lager met een slot op 12.780 punten. De index kwam even net boven de 13.000 punten uit gedurende de sessie maar dat was duidelijk te hoog gegrepen. Weerstand nu die 13.000-13.025 punten, later rond de 13.250 en de 13.500 punten weerstand.

Steun nu eerst de 12.550-12.600 punten, later steun rond de 12.550 en de 12.325 punten.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Donderdag, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 262K 263K 248K Actueel: 262K Verwacht: 263K Vorige: 248K
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.