Do 19 aug. 2021, 08:30

Wall Street nu toch wat verder onder de topzone

Wall Street moet nu toch behoorlijk inleveren na maandag onverwacht een top neer te hebben gezet, we zien nu dat alle indices het opgeven en al ruim onder de top sluiten. We zijn er nog niet zeker van dat er een draai gaande is die langer kan duren maar het "Buy The Dip" gedrag heb ik niet gezien woensdag. Europa kon nog net positief afsluiten maar ook hier verwacht ik dat de indices wat kunnen inleveren vandaag. Let op de 15.810 en de 764 punten bij de DAX en de AEX.

Update donderdag 19 augustus:
Vooral na de FED minuten waar in stond dat men dit jaar nog wil starten met het afbouwen van het opkoop programma begon alles weg te zakken. Beleggers hadden dit niet echt verwacht, aan de andere kant is het een logische gang van zaken omdat de markten er zo sterk bijliggen en we aan alle kanten merken dat de inflatie te sterk blijft hetgeen men alleen maar kan bestrijden met het verlagen van de rente, een eerste stap daartoe is beginnen met het afbouwen van het opkoop programma.

De Dow Jones verloor opnieuw en deze keer 382 punten ofwel meer dan 1%, ook de S&P 500 moest 48 punten ofwel ruim 1% inleveren. De tech indices die er al minder goed bijliggen moeten ook inleveren, de Nasdaq verloor 130 punten terwijl de Nasdaq 100 met 145 punten terug moest, beiden ook ongeveer 1%. De Nasdaq sluit net onder het 50-daags gemiddelde maar de Nasdaq 100 blijft er nog net boven. Bij de SOX ging er weer 1,5% vanaf, deze index begint het heel moeilijk te krijgen nu en staat al ruim onder het 50-daags gemiddelde.

In Europa nog geen verdere daling al zien we dat die vanmorgen verder kan gaan, voorbeurs toch ook hier tot 1% lager bij de AEX terwijl de DAX rond de belangrijke steun uitkomt (15.810 punten). Als de AEX hier verder zakt dan zie ik de index snel naar de 750-752 punten terug zakken, later zelfs tot de belangrijke steunzone 736-738 punten. We gaan het in de loop van de dag wel zien, dat alle indices nu al een eind onder de top staan is duidelijk. Een top kan er dus staan voor een tijdje maar we moeten zeker nog een paar sessies wachten om dat duidelijk te kunnen aangeven.

We blijven rustig zoeken naar kansen om met de markt mee te zitten zodra de echte draai er komt, we hebben nog genoeg ruimte om nog een paar posities erbij te nemen vandaag of morgen. De posities die open staan beginnen goed te lopen nu.

Meedoen met de signalen kan door lid te worden, schrijf u dus in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder een overzicht waar we op Wall Street zien dat nu alles duidelijk naar omlaag aan het ombuigen is, ook de S&P 500 en de Dow Jones lukt het nu niet meer om helemaal te herstellen richting nieuwe records. Verder zien we dat de SOX al een eind onder het 50-daags gemiddelde staat terwijl de Nasdaq voor het eerst sinds lange tijd het 50-daags gemiddelde opzoekt en er nu ook onder sluit.

De AEX en de DAX zitten beiden in een fase waar er winstnemingen op gang komen maar tijdens de sessie van woensdag stopt de daling even. Wel zien we op de grafieken dat er mogelijk een top staat, het vervolg zal nu moeten aangeven of de draai voor een tijdje kan aanhouden of niet?

Dow Jones:
De Dow Jones lijkt de recordjacht nu op te geven en zakt in een snel tempo richting de steunlijn onder de bodems vanaf februari. We zien daar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomen in de buurt van de 34.700 punten. Als de Dow Jones die op 34.960 punten sluit onder die 34.700 punten geraakt dan kunnen we de index mogelijk snel naar de 34.000 punten terug zien vallen. Verder is er nog steun rond de 33.300 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen. Er ligt dus nog wat ruimte naar beneden toe maar let eerst op die 34.700 punten als zeer belangrijke steun nu.

Weerstand nu eerst de 35.350 en de 35.500 punten, later de top rond de 35.750 punten, later de 35.850 punten en de 36.000 punten.

AEX index:
De AEX lag er ook woensdag in eerste instantie zwakjes bij met een daling tot rond de 769 punten als laagste punt maar wist zich richting het slot te herstellen tot rond de 771,5 punten. De echte eerste en dus belangrijke steun zien pas rond de 760 punten dus de index lijkt voorlopig nog niet klaar met de terugval. We zien later de 750 punten met daaronder de bekende 738-740 punten als steun. Allemaal niveaus die snel kunnen worden bereikt na een slechte dag maar we moeten nog geduld hebben. Zolang de index boven de 735-740 punten uitkomt blijft de trend positief.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt rond de 780 punten. Later richten we ons op de 788 en de 800 punten als doelen bij een uitbraak omhoog, let er wel op dat de rode lijn over de toppen voor de nodige weerstand zorgt momenteel.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op in te nemen, een mooi momentum om in te stappen hebben we al gekregen. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX blijft voorlopig nog sterk liggen boven de eerdere stevige weerstand die rond de 15.810 punten uitkwam en nu als zeer belangrijke steun gezien wordt. Als de DAX onder die 15.810 punten zakt dan verwacht ik een snelle daling tot rond de 15.500-15.550 punten waar we al een lange tijd steun zien uitkomen en wat ook een oude weerstand was. Tussendoor nog wat steun rond de 15.700 en de 15.600 punten.

Weerstand zien we nu rond de topzone net boven de 16.000 punten, later de 16.250 en de 16.350 punten als weerstand maar met de indicaties die er nu zijn en door de draai op Wall Street verwacht ik dat het moeilijk zal worden om weer nieuwe records te maken.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit voor het eerst in lange tijd onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.635 punten uitkomt, de laatste keer dat de Nasdaq een paar dagen onder dat 50-MA terecht kwam was in mei. De eerste belangrijke steunpunten gaan er dus aan, eerst moest de index al tot onder de korte steunlijn, nu dus ook nog onder het 50-daags gemiddelde.

Na de daling van gisteren letten we nu op de volgende steunpunten, eerst de 14.400 en later de bekende steun rond de 14.210 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 14.750 punten, later rond de 14.810 en de topzone rond de 14.900 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat kleine posities op enkele indices en ik zoek nog naar wat andere kansen. Zorg in ieder geval dat u net als ons het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading

Vandaag, 17:36

Ledenupdate 27 november: Tijd om wat te doen maar niet te snel

Beste leden, In de updates gaf ik het al aan, in de week van Thanksgiving zit je met een lege...

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor betalende leden.

Vandaag, 16:48

Een TA analyse uit de VS: DOW CONTINUES TO LEAD

DOW CONTINUES TO LEAD... The market ended the Thanksgiving week with the Dow gaining ground on Friday while the S&P...

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor betalende leden.

Gisteren, 08:48

US Markets een tijdje volgen? Test het voor €35 tot 1 februari

Beste beleggers, beursliefhebbers ...

Vaak denkt men of de resultaten die worden behaald wel kunnen en dan vooral in deze markt die zeer uitdagend is en blijft, dat is aan u om te oordelen maar als u het niet een keer volgt of probeert dan zal u het nooit weten zeg ik dan. Verder is het ook zo dat onze leden trouw blijven volgen, mocht het allemaal niet kloppen dan had ik geen leden meer die mij volgen en dat al zoveel jaren dat ik dat doe. Dit jaar presteren we sterk, beter dan de afgelopen jaren zelfs en dat zien we meteen ook aan het verloop van onze leden waarvan ik kan overtuigen dat 85 tot 90% van de leden al een lange tijd lid blijven. Dat is best veel voor de service die we leveren, het gaat uiteindelijk om geld en niemand zit te wachten op het verliezen van geld. Dus je moet goed presteren om die 85-90% van de leden vast te houden voor een langere periode. En nogmaals, als u niet even een tijdje meekijkt en mogelijk de eerste tijd dus alleen maar volgen hoe we het doen, dan kunt u niet echt een oordeel geven. De kans dat de informatie, het makkelijk handelen en de intentie om mee te doen voldoende is bepaalt u uiteraard zelf. Is het na die proefperiode niks voor u, dan stopt u ermee (nergens een verplichting), mijn taak is om u te overtuigen dat het goed te doen is en dat u er tevreden mee bent. Dus, ga ervoor ... Dan weet u meer dan nu ...

Black Friday? Nee doen we niet meer aan, wel een mooie aanbieding om het te proberen:
Vanaf nu kunt u via deze mooie aanbieding een proefabonnement proberen tot 1 FEBRUARI 2023 voor €35 en volgen of meedoen met onze signaaldiensten. Dan krijgt u onze signalen (per SMS en mail), onze updates over de markt en de kansen die zich kunnen voordoen om te handelen. Onze resultaten van dit jaar (2022) blijven goed en ook deze maand (november) staan we op winst, de andere 10 maanden dit jaar werden ook met winst afgesloten zodat het jaar resultaat (2022) op weg is om het beste te worden van de afgelopen 6 jaar. En dat in een moeilijke markt en waar we nog altijd moeten werken met halve posities door dat de volatiliteit te extreem is dit jaar. Halve posities wil zeggen dat we de aantallen lager nemen dan in een normale markt, dus de inleg per positie is dan ongeveer de helft. Een bewuste keuze om zo aan de andere kant ook een eventueel verlies klein te houden tijdens de grote bewegingen die we krijgen op de markten.

Verder handelen we ook niet te veel, we wachten altijd op een redelijk goed momentum om in te stappen, vergeleken mat pakweg 2 jaar geleden neemt het aantal transacties af omdat we rustig blijven en niet zomaar instappen, we bewaren de rust om op zo'n momentum te wachten. Dat zorgt voor betere resultaten en de leden zijn daar ook tevreden mee omdat er niet dagelijks berichten komen om wat te doen. Wel is het zo dat de leden er een goed vertrouwen in hebben door dat we zo voorzichtig werken en dan ook meedoen zodra we posities opnemen.

Er komen zeker nog genoeg kansen de komende periode, als u zich inschrijft voor een proefabonnement dan doet u de rest van dit jaar nog mee en meteen ook de eerste maand (januari) van 2023 pakt u dan ook mee en dat voor slechts €35 tot 1 februari. Schrijf u vandaag nog in op onze site via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor maandag al op de verzendlijst van onze leden. Laat het nu ook net zo zijn dat ik de komende week een mooie beweging verwacht waar we op kunnen handelen met wat posities.

Meedoen is heel gemakkelijk want bij de signalen die worden verzonden staat de code in de SMS en mail om de positie aan te schaffen via uw broker, dat is niet verplicht want wie liever werkt met eigen instrumenten kan ook de signalen volgen. Een alternatief waar er mee wordt gewerkt maakt dus in feite niet zoveel uit, het gaat om de signalen, de in- en uitstap berichten kunt u dan gebruiken om zelf te handelen of ter indicatie te gebruiken. In feite doet u wat u zelf wilt maar ter indicatie kunt u onze updates en signalen zeker gebruiken ... Dat doen meerdere leden op deze manier ...

Maakt uw keuze voor een van de abonnementen via de links hieronder:

Lid worden van Systeem Trading (€3000) ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading
Lid worden van Guy Trading (€8000) ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/guy-trading
Lid worden van Index Trading (€4000) ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/index-trading
Lid worden van Polleke Trading (€7000) ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/polleke-trading
Lid worden van COMBI-Trading (€15.000) ... Ga naar
https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/combi-abo

Hieronder nog de overzichten van de maand november en het totaal van 2022:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vrijdag, 08:43

Vrij rustig verloop en hoger slot in Europa, AEX boven de 720

Beste beleggers, beursvolgers ...

De markt blijft sterk maar we moesten het wel doen zonder Wall Street dat dicht bleef door Thanksgiving, vandaag is er maar een halve sessie want om 19:00 sluit Wall Street. In feite is het al weekend daar, alleen nog even die halve sessie zonder volume door zien te komen. We richten ons op volgende week waar alles weer normaal zal verlopen, de vakantie is voorbij en iedereen zit weer op zijn post. We gaan zien of de volatiliteit ook weer terugkomt volgende week, ik denk het haast wel want er zit nog een en ander niet goed wat betreft de beurzen. Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 85,5 dollar staat, verder zien we de euro rond de 1,04 dollar terwijl de 10-jaars rente rond de 3,65% staat. Ik verwacht een redelijk rustige sessie, we blijven zoeken naar een instap aan de bovenkant om wat kleine short posities op te nemen.

Wie mee wil doen met de signalen die we naar de leden sturen kan zich via de nieuwe aanbieding die tot 1 februari loopt inschrijven. Vooral het beste momentum voor een in- of uitstap vinden blijft hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding tot 1 FEBRUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden ...

Marktupdate 25 november:
Wall Street bleef dicht donderdag door Thanksgiving en dus moest Europa het alleen doen, in een lege markt zien we dat de indices hoger sluiten maar de winst bleef beperkt. Alleen de BEL 20 en de DAX deden het wat beter dan de AEX en de CAC 40, in Londen zelfs een vlak slot. Vanmorgen zien we dat er in Azië wat verlies op de borden staat, de Hang Seng verloor 0,4% terwijl Tokio 0,35% lager sluit. In China zien we een winst van 0,4%.

De futures staan vanmorgen vlak tot iets lager, de 10-jaars rente zien we rond de 3,65% terwijl de Brent olie rond de 85,5 dollar uitkomt. Verder blijft de euro ruim boven de 1 op 1 met 1,041 dollar, door de dalende rente in de VS wordt daarmee de dollar snel goedkoper. De euro staat alweer 9 cent boven de bodem die op 0,95 dollar uitkwam en dat is best veel aangezien de bodem op 29 september werd neergezet. De Bitcoin staat vanmorgen rond de 16.400 dollar, de cryptomarkt blijft zwak en het is wachten op een volgende grote beweging, het vertrouwen in de cryptomunten is behoorlijk afgenomen.

De grote vraag blijft nog altijd of de rally op zijn eind loopt of niet? De Dow Jones kruipt zo snel richting de hoogste stand ooit die nog 2750 punten hoger wacht op 36.952 punten. Andere indices maken ook vorderingen in die richting maar blijven verder onder hun topzone. Dit alles evolueert samen met de twijfels rondom een mogelijke recessie, een veel hogere rente na de agressieve verhogingen door de FED. Die hoogste stand werd wel nog behaald in betere tijden, voor dat de oorlog begon en voor dat de inflatie zo stevig opliep en met de rente op nagenoeg 0%. En niet te vergeten met de verruiming door de FED en de ECB. We moeten hier wel een keer goed naar kijken, het voelt niet echt goed deze situatie en zoals ik al aangaf staan de beurzen nu behoorlijk hoog met de parameters die we voorhanden hebben. Beleggers zien dat de 10-jaars rente zakt van 4,5% naar nu 3,65% en daar lijkt men zich teveel op te focussen, voor dat de FED en de ECB de rente weer gaan verlagen zal nog een lange tijd duren en zeker wanneer de inflatie niet onder controle blijft.

Hoe dan ook, de rally voelt bij mijn niet goed aan, daarom blijf ik voorzichtig en koop ik in deze fase geen long posities ook al missen we het een en ander. Als er een tik omlaag komt zal ook die heftig uitpakken en we weten dat dalingen nu eenmaal sneller en heftiger gaan dan stijgingen. We blijven dus rustig afwachten zoals ik dat ook doe voor de leden want Wall Street zit in een soort vakantiemodus, gisteren was Wall Street dicht en vandaag is er maar een halve sessie met weinig volume. We kunnen bij een echte uitschieter mogelijk wat proberen maar dat zie ik wel in de loop van de dag, aan de andere kant is geen positie is in zo'n fase echt ook wel een positie, een overweging. Vanaf volgende week verwacht ik hoe dan ook meer mogelijkheden.

Marktoverzicht:
Wall Street bleef dicht donderdag door een feestdag, vandaag dus een halve sessie tot 19:00/ Woensdag was er opnieuw een sterke sessie voor de Dow Jones, de index sloot de sessie 95 punten (0,28%) hoger om op 34.194 punten te sluiten. De brede S&P 500 kende ook een hele sterke sessie omdat alle sectoren er goed bijlagen, de index won 23,6 punten (0,6%) om zo op 4027 punten te sluiten. Verder zien we dat de Nasdaq het wat beter deed met een winst van 111 punten (1%) en een slot op 11.285 punten, de Nasdaq 100 won 114 punten (0,97%) met een slot op 11.839 punten. De SOX index deed het met een winst van 29,5 punten (1,07%) zelfs nog iets beter. De Dow Transport sloot de sessie af met een winst van 46 punten (0,32%) op 14.380 punten.

In Europa waren de beurzen wel open donderdag en sluiten met winst al bleef dat beperkt tot 1,3 punten bij de AEX (0,18%) met een slot op 722,7 punten, de DAX won 112 punten (0,78%) met een slot op 14.540 punten. Verder zien we een plus van 28 punten (0,42%) bij de CAC 40 index die nu op 6707,3 punten sluit, de BEL 20 won 46 punten (1,27%) om op 3701,5 punten te sluiten.

We blijven voorzichtig in deze markt:
We blijven nog voorzichtig met het handelen en zoeken naar een leuk momentum om in te stappen, nu is dat moeilijker door dat we met een onduidelijke markt zitten met ook de divergenties tussen de sectoren. Dat zal hoe dan ook weer op orde komen maar zoiets kan wel een tijdje aanhouden. Met de posities is het nu wat sprokkelen maar voor deze maand (november) staan we in ieder geval weer op winst. De 11e maand op rij en dat blijft een unieke reeks. We proberen dit jaar voor 12 op 12 te gaan, dus elke maand afsluiten met winst en dat zou heel mooi zijn.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu lid worden via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari. Men kan met de signalen doen wat men zelf wil, niet wij maar u zelf beslist of u de posities wilt opnemen. Dat kan via de Boosters of Turbo's waarvan ik de code om die aan te kopen mee stuur of u doet er zelf wat mee met instrumenten die u zelf vaak gebruikt om te handelen op de indexen of aandelen. Wij sturen het signaal om in te stappen en om uit te stappen naar de leden ...

Er loopt er nu een aanbieding tot 1 FEBRUARI 2023 voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices

Analyse AEX:
De AEX sluit de sessie donderdag af met ruim 1 punt (0,18%) winst, het slot komt nu uit op 722,74 punten zo dat de index de 718-720 punten doorbreekt. Steun zien we nu rond die 718-720 punten voor wat het waard is, later steun rond de 708-710 punten. Verder steun rond de bekende 700-703 punten, voorlopig kijken we naar deze niveaus.

Weerstand nu rond de 728-730 en later de 740-742 punten. Toch zeg ik al een paar dagen dat er naar omhoog niet zoveel meer inzit maar de markt blijft voorlopig sterk liggen zonder dat er veel verkopers de markt opkomen.

Analyse DAX:
De DAX sluit donderdag redelijk sterk met 112 punten (0,78%) winst, de DAX geraakt daardoor tot boven de topzone 14.400-14.450 punten. De index sluit de sessie uiteindelijk af op 14.539 punten. Nu richten we ons op de weerstand rond de 14.625 punten waar we een reeks toppen tussen maart en juni zien, later weerstand rond de 14.900 en de 15.000 punten.

Steun nu eerst de 14.400-14.450 punten, later rond de 14.225-14.250 punten steun met daaronder de 14.000 punten, onder die 14.000 punten letten we op de 13.900 punten als volgende steun.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 96 punten winst de sessie af op 34.194 punten wat nog altijd rond de topzone is en waar nu de weerstand wacht wat betreft de Dow Jones. De intentie om uit te breken is er wel maar voorlopig blijft de Dow dicht bij die 34.000 punten hangen om mogelijk later een grotere beweging omlaag in te zetten. Om daar nu al wat mee te doen blijft moeilijk want vrijdag is er maar een halve sessie handel zonder veel volume.

Steun nu eerst de 34.000 punten met later vooral de 33.450-33.500 punten. Later steun rond de 33.250 en de 33.000 punten met daaronder de 32.480 punten waar we ook het 200-daags gemiddelde zien uitkomen. Weerstand nu rond de 34.250-34.300 punten, later rond de 34.600 punten met daarboven al de 35.000 en de 35.500 punten als weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq deed het weer goed met deze keer een stijging van 111 punten (1%) om op 11.285 punten te sluiten. De Nasdaq sluit wel weer boven de bekende 11.250 punten. Later weerstand rond de 11.500 punten waar we de top van vorige week dinsdag zien uitkomen, daarboven weerstand rond de 11.750 punten.

De eerste steun zien we nu rond de 11.250 punten, later steun rond de 11.000 en de 10.750 punten.

Overzicht signaaldiensten:
Deze maand (november) zijn we in ieder geval goed bezig om ook deze maand met winst af te sluiten. Bij de indices kunnen we voorlopig nog niet veel doen omdat ik nog geen goed momentum kan vinden maar bij Guy Trading hebben we begin deze week (maandag) wel rond de bodem een long positie op de Brent olie gekocht die we met pakweg €400 winst hebben gesloten ...

Verder blijft het deze maand meer sprokkelen, niet echt het leukste om te doen maar tot nu toe behalen we er wel winst mee. Dat komt vooral door de vele divergenties en de wat meer onduidelijke markt, dat maakt het wat betreft het handelen moeilijker maar ik weet wel hoe daarmee om te gaan. Nu hebben we in ieder geval geen posities open staan, het is wachten op een beter momentum want ik zit liever wat langer in de markt en dan als alle sectoren dezelfde richting kiezen.

Zodra er zich weer mogelijkheden voordoen met de indices krijgen de leden daar op tijd bericht over ... Doe in ieder geval mee door lid te worden via de nieuwe aanbieding tot 1 februari 2023 en volg onze signalen die we versturen. Dat kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze verzendlijst en doet u mee met de signalen die we versturen.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.