Do 19 aug. 2021, 08:30

Wall Street nu toch wat verder onder de topzone

Wall Street moet nu toch behoorlijk inleveren na maandag onverwacht een top neer te hebben gezet, we zien nu dat alle indices het opgeven en al ruim onder de top sluiten. We zijn er nog niet zeker van dat er een draai gaande is die langer kan duren maar het "Buy The Dip" gedrag heb ik niet gezien woensdag. Europa kon nog net positief afsluiten maar ook hier verwacht ik dat de indices wat kunnen inleveren vandaag. Let op de 15.810 en de 764 punten bij de DAX en de AEX.

Update donderdag 19 augustus:
Vooral na de FED minuten waar in stond dat men dit jaar nog wil starten met het afbouwen van het opkoop programma begon alles weg te zakken. Beleggers hadden dit niet echt verwacht, aan de andere kant is het een logische gang van zaken omdat de markten er zo sterk bijliggen en we aan alle kanten merken dat de inflatie te sterk blijft hetgeen men alleen maar kan bestrijden met het verlagen van de rente, een eerste stap daartoe is beginnen met het afbouwen van het opkoop programma.

De Dow Jones verloor opnieuw en deze keer 382 punten ofwel meer dan 1%, ook de S&P 500 moest 48 punten ofwel ruim 1% inleveren. De tech indices die er al minder goed bijliggen moeten ook inleveren, de Nasdaq verloor 130 punten terwijl de Nasdaq 100 met 145 punten terug moest, beiden ook ongeveer 1%. De Nasdaq sluit net onder het 50-daags gemiddelde maar de Nasdaq 100 blijft er nog net boven. Bij de SOX ging er weer 1,5% vanaf, deze index begint het heel moeilijk te krijgen nu en staat al ruim onder het 50-daags gemiddelde.

In Europa nog geen verdere daling al zien we dat die vanmorgen verder kan gaan, voorbeurs toch ook hier tot 1% lager bij de AEX terwijl de DAX rond de belangrijke steun uitkomt (15.810 punten). Als de AEX hier verder zakt dan zie ik de index snel naar de 750-752 punten terug zakken, later zelfs tot de belangrijke steunzone 736-738 punten. We gaan het in de loop van de dag wel zien, dat alle indices nu al een eind onder de top staan is duidelijk. Een top kan er dus staan voor een tijdje maar we moeten zeker nog een paar sessies wachten om dat duidelijk te kunnen aangeven.

We blijven rustig zoeken naar kansen om met de markt mee te zitten zodra de echte draai er komt, we hebben nog genoeg ruimte om nog een paar posities erbij te nemen vandaag of morgen. De posities die open staan beginnen goed te lopen nu.

Meedoen met de signalen kan door lid te worden, schrijf u dus in via de aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Hieronder een overzicht waar we op Wall Street zien dat nu alles duidelijk naar omlaag aan het ombuigen is, ook de S&P 500 en de Dow Jones lukt het nu niet meer om helemaal te herstellen richting nieuwe records. Verder zien we dat de SOX al een eind onder het 50-daags gemiddelde staat terwijl de Nasdaq voor het eerst sinds lange tijd het 50-daags gemiddelde opzoekt en er nu ook onder sluit.

De AEX en de DAX zitten beiden in een fase waar er winstnemingen op gang komen maar tijdens de sessie van woensdag stopt de daling even. Wel zien we op de grafieken dat er mogelijk een top staat, het vervolg zal nu moeten aangeven of de draai voor een tijdje kan aanhouden of niet?

Dow Jones:
De Dow Jones lijkt de recordjacht nu op te geven en zakt in een snel tempo richting de steunlijn onder de bodems vanaf februari. We zien daar nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomen in de buurt van de 34.700 punten. Als de Dow Jones die op 34.960 punten sluit onder die 34.700 punten geraakt dan kunnen we de index mogelijk snel naar de 34.000 punten terug zien vallen. Verder is er nog steun rond de 33.300 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen. Er ligt dus nog wat ruimte naar beneden toe maar let eerst op die 34.700 punten als zeer belangrijke steun nu.

Weerstand nu eerst de 35.350 en de 35.500 punten, later de top rond de 35.750 punten, later de 35.850 punten en de 36.000 punten.

AEX index:
De AEX lag er ook woensdag in eerste instantie zwakjes bij met een daling tot rond de 769 punten als laagste punt maar wist zich richting het slot te herstellen tot rond de 771,5 punten. De echte eerste en dus belangrijke steun zien pas rond de 760 punten dus de index lijkt voorlopig nog niet klaar met de terugval. We zien later de 750 punten met daaronder de bekende 738-740 punten als steun. Allemaal niveaus die snel kunnen worden bereikt na een slechte dag maar we moeten nog geduld hebben. Zolang de index boven de 735-740 punten uitkomt blijft de trend positief.

Weerstand zien we nu rond de topzone die uitkomt rond de 780 punten. Later richten we ons op de 788 en de 800 punten als doelen bij een uitbraak omhoog, let er wel op dat de rode lijn over de toppen voor de nodige weerstand zorgt momenteel.

Via de signaaldiensten doen we in ieder geval wat met de AEX door er een positie op in te nemen, een mooi momentum om in te stappen hebben we al gekregen. De leden krijgen altijd op tijd een mail en een SMS om de posities op te nemen waar het kan. Om mee te doen kunt u lid worden, schrijf u in via deze link ...

DAX index Duitsland:
De DAX blijft voorlopig nog sterk liggen boven de eerdere stevige weerstand die rond de 15.810 punten uitkwam en nu als zeer belangrijke steun gezien wordt. Als de DAX onder die 15.810 punten zakt dan verwacht ik een snelle daling tot rond de 15.500-15.550 punten waar we al een lange tijd steun zien uitkomen en wat ook een oude weerstand was. Tussendoor nog wat steun rond de 15.700 en de 15.600 punten.

Weerstand zien we nu rond de topzone net boven de 16.000 punten, later de 16.250 en de 16.350 punten als weerstand maar met de indicaties die er nu zijn en door de draai op Wall Street verwacht ik dat het moeilijk zal worden om weer nieuwe records te maken.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit voor het eerst in lange tijd onder het 50-daags gemiddelde dat rond de 14.635 punten uitkomt, de laatste keer dat de Nasdaq een paar dagen onder dat 50-MA terecht kwam was in mei. De eerste belangrijke steunpunten gaan er dus aan, eerst moest de index al tot onder de korte steunlijn, nu dus ook nog onder het 50-daags gemiddelde.

Na de daling van gisteren letten we nu op de volgende steunpunten, eerst de 14.400 en later de bekende steun rond de 14.210 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 14.750 punten, later rond de 14.810 en de topzone rond de 14.900 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen nu wat kleine posities op enkele indices en ik zoek nog naar wat andere kansen. Zorg in ieder geval dat u net als ons het meest gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading

Vandaag, 06:27

Beleggers zoeken houvast met enorme volatiliteit, blijf opletten

De markt blijft volop in beweging door onzekerheid rondom de nieuwe variant van het virus Omikron, gisteren opnieuw een stevige terugval waardoor de bodems van vorige week werden doorbroken bij de AEX, de DAX, de S&P 500 en de Dow Jones. De tech indices moesten ook fors inleveren maar die blijven boven hun vorige bodem. Vanmorgen staan de futures dan weer hoger, vooral de Nasdaq 100 future pakt uit met een behoorlijke plus. Azië sluit vanmorgen in ieder geval ook hoger.

Update woensdag 1 december:
Vanmorgen in ieder geval weer groene cijfers na de daling van gisteren, vooral de Nasdaq future staat er sterk voor en lijkt meteen het verlies van gisteren weg te werken. De Dow Jones blijft zwak en onder druk staan, vooral de traditionele sectoren hebben het moeilijk in deze fase. De Dow Jones staat nu al ruim 2000 punten onder de top van begin november waardoor we mogen spreken van een stevige correctie. Aan de andere kant blijft de Nasdaq zich sterk houden en staat nog niet eens zo ver onder de top van midden november. Met de milde lockdowns in Europa en elders gaat men er van uit dat de tech sectoren en dan vooral de grote 6 gaan profiteren van deze situatie net zoals een jaar geleden. Apple zette zelfs een nieuw record neer op slotbasis.

Europa kreeg het opnieuw moeilijk en stond de gehele sessie op verlies, de AEX index verloor uiteindelijk 10 punten om op 777 punten te sluiten, een nieuwe bodem die nu al 53 punten onder de top ligt. Of we nu al klaar zijn met de correctie kan ik niet zeggen, het blijft allemaal nog zoeken de komende dagen. Ook de DAX die op 15.100 punten sluit zet een nieuwe bodem neer, opletten nu voor de 14.900-15.000 punten zone want dan zijn we plots nog verder van huis. Vanmorgen komt er mogelijk weer een herstel op gang maar het is de vraag of dat kan worden doorgezet, de afgelopen keren gebeurde dat duidelijk niet. De Franse CAC 40 verloor 55 punten en blijft ook nog onder druk liggen. De komende sessies worden weer belangrijk voor wat betreft Europa.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat het opnieuw afweten en over de gehele lijn is er een verlies van 1,6 tot 2%, het zijn vooral de traditionele sectoren die het moeilijk hebben terwijl de tech sectoren nog overeind weten te blijven en vooral hun belangrijke steun verdedigen. De Nasdaq verloor wel deze keer maar ook deze keer wist men een verdere daling te voorkomen richting het slot.

Europa blijft zwak en we zien nieuwe bodems die onder die bodem van afgelopen vrijdag liggen. De AEX sluit onder de steunzone 780-782 punten, de DAX sluit onder de 15.250 punten voor het eerst sinds begin oktober. We moeten een momentum zien te vinden om in te stappen maar dat blijft moeilijk met deze volatiele markt. Het gaat erom dat we enkele dagen kunnen blijven zitten met een beweging die langer aanhoud, dat is op dit moment moeilijk met de huidige jojo bewegingen.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
De maand november zit erop en ook die maand sluiten we af met winst, beperkt weliswaar maar met de extreme volatiliteit is dat meer dan goed. In zo'n maand met de volatiliteit die er is kun je veel winnen maar ook veel verliezen. We hebben het rustig aangepakt en in ieder geval geen risico genomen voor de leden. De komende maand maar eens zien wat we kunnen doen, de laatste maand van het jaar. Ik denk dat we alles goed onder controle hebben momenteel, we blijven rustig en houden de risico's beperkt.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 02:47

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: Caixin Industriële Productie PMI (Nov) 02:45 49,9 50,5 50,6 Actueel: 49,9 Verwacht: 50,5 Vorige: 50,6
Gisteren, 16:33

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: CB Consumentenvertrouwen (Nov) 16:00 109,5 111,0 111,6 Actueel: 109,5 Verwacht: 111,0 Vorige: 111,6
Gisteren, 13:41

TA Nvidia, Nasdaq, RD, ING, AEX en Signify

Er zijn weer aardig wat ver­zoeken bin­nengekomen. Zoveel zelfs dat ik ze niet in één col­umn kan behan­de­len. Ik heb er vijf voor van­daag gere­serveerd en voeg er zelf de AEX aan toe. De overige, en eventueel nieuwe ver­zoeken, komen dan in de col­umn van don­derdag aan bod.Nvidia op ver­zoek van lezer…

Lees verder »
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.