...

Energiereus in de maak

21 december 2004, 13:23 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Twee energiebedri­jven in het noor­den van de VS hebben plan­nen om samen te smelten tot een (nog meer) rend­abele reus. De betrokken stat­en en de lokale Feds kijken met argu­so­gen toe.
Energiereus in de maak 
Er is weer wat over­na­me­nieuws: de in Chica­go zete­lende fir­ma Exelon Corp. (NYSE: EXC) maak­te bek­end dat ze een over­name­bod deed op Pub­lic Ser­vice Enter­prise Group Inc. (NYSE: PEG) uit Newark. De deal zou gaan over 12 mil­jard dol­lar (ca 9 mil­jard euro). Op die wijze zou het groot­ste nuts­bedri­jf van de VS ontstaan. Bij EXC werken 20.000 per­so­n­en, bij PEG meer dan 10.600. De nieuwe fir­ma zou meer dan 18 miljoen klanten hebben in 3 stat­en, Illi­nois, New Jer­sey en Penn­syl­va­nia. De eigen mid­de­len zouden 79 mil­jard dol­lar bedra­gen, de omzetverwacht­ing 27 mil­jard dollar/​jaar en de winst is te ramen op 3.2 mil­jard dollar/​jaar. Al deze mooie cijfers komen van bei­de fir­ma’s, waar­van het aan­deel sinds de zomer in een opwaarts koer­skanaal zit.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.