...

Nieuwsbrief: Van Triple-A naar Triple-D

18 augustus 2011, 17:06 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Indi­en u deze e‑mail ont­vangt als tekst of onlees­baar is, klik hier
Deze med­edel­ing wordt uit­gegeven door USmar​kets​.nl. Bezoek ook de web­site.
Nieuws­brief 33 — DO
Don­derdag 18 augus­tus 2011
Creëert Google een black swan?
Death Cross en Swissie
Top 11 voor 2011 UPDATE
don­derdag 18 augus­tus | Guy Boscart

Welkom bij de nieuws­brief van US Mar­kets. Allereerst kunt u de laat­ste visie van Guy beluis­teren in de video­mark­t­analyse Advies Guy: Japanse Yen!’, klik daar­voor hier!

En de col­umn van dit moment is van Robert Bron­cel. Lees hieron­der wederom een vision­air artikel van zijn hand. 

Col­umn: Van Triple‑A naar Triple‑D

Wie 40 jaar gele­den toen de dol­lar werd los­gekop­peld van het goud (15 augus­tus 1971) had voor­speld dat het hieruit voortvloeiende doom sce­nario van de infla­toire Grote Depressie” nu onafwend­baar op ons afkomt, zou waarschi­jn­lijk in het gekken­huis zijn beland. Intussen moeten we vast­stellen dat alle symp­toombe­stri­jd­ing ten spi­jt het trekken bli­jft aan een dood paard (voor­beeld Japan). Hoe langer desov­er­eign defaults (staats­fail­lisse­menten) vooruit wor­den geschoven, hoe hoger de onbe­taal­bare rekening.

The great meltdown’

In een artikel in de juli edi­tie van het Amerikaanse News­Max Mag­a­zine werd open­lijk gespro­ken van the Great Melt­down’. De melt­down wordt toegeschreven aan de angst om de prob­le­men daad­w­erke­lijk aan te pakken. De voor­beelden liggen voor het oprapen: de bailouts, de zwakke posi­tie van de banken, ophoging van het schuld­pla­fond, het tomeloze bud­get­teko­rt, het op de 0‑stand houden van de rente tot (min­stens) 2013, de fut­loze groei etc. Echter, de enige reden om de rente laag te houden is dat een hogere rente niet met de huidi­ge staatss­chuld is te vereni­gen. Uit­er­aard zou een noodza­ke­lijk hogere rente de zwakke economie nog verder onderuit halen om van meer ramp­spoed in de vast­goed­markt maar te zwijgen.

Wat dit laat­ste betre­ft werd in dit zelfde artikel aangegeven dat de banken nieuwe fore­clo­sures (ged­won­gen huizen­verkopen) afhouden uit vrees de vast­goed­markt met nog meer aan­bod te over­spoe­len. Intussen gaat het om bij­na 5 miljoen wonin­gen waarop geen rente plus afloss­ing meer plaats vin­dt, ter­wi­jl 28% van de wonin­gen onder water” staat (hypotheek hoger dan de mark­t­waarde). Zolang de banken niet tot ged­won­gen verkoop over­gaan, vin­den er ook geen afwaarderin­gen plaats. Banken kun­nen weinig anders omdat bij een reële mark-to-mar­ket waarder­ing hun (in)solventie aan de orde zou komen. Door­dat de banken inclusief Fan­nie Mae en Fred­die Mac onverko­rt aan het cen­trale bank­in­fu­us liggen, is Uncle Sam hier­mee in feite de groot­ste vast­goedeige­naar ter wereld geworden.

Voor de rest van artikel klik hier!

beheer

US Mar­kets beheer zal vanaf 1 jan­u­ari 2011 weer met een groep nieuwe leden starten bij GROEP 1, om alle for­maliteit­en op tijd klaar te hebben raden we de poten­tiële deel­ne­mers aan nu alvast de nodi­ge stap­pen te onderne­men.

Via deze link de details

test
Beursbox-forum

Han­de­laren onder elka­ar, ken­nis delen? Sen­ti­ment bek­ijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daar­voor moet u de beurs­box open hebben staan, een must voor elke han­de­laar en waar u mede Traders zult vin­den. Laag­drem­pelig, ste­vig ken­nis­niveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURS­BOX op US Mar­kets … Iedereen is welkom …

Via deze link komt u er recht­streeks … tot snel …





Meer artike­len? Bezoek onze site www​.usmar​kets​.nl
Guy Boscart

USmar­kets
Dis­claimer
Pri­va­cy state­ment
Algemene Voor­waar­den
Con­tact
Vra­gen over abon­nementen en diensten

algemene vra­gen: info@​usmarkets.​nl
advert­eren: sales@​usmarkets.​nl
aan­melden / uitschri­jven nieuws­brief

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.