26 april 2011, 15:51
|
US Markets Redactie
| leestijd: 4 minuten
|
moeilijkheid: 7 / 12
|
(0)
Indien u deze e‑mail ontvangt als tekst of onleesbaar is, klik hier Deze mededeling wordt uitgegeven door USmarkets.nl. Bezoek ook de website.
Webinar: Bull in grondstoffen, bear in valuta!
Guy zal dinsdag 3 mei om 20:00 in samenwerking met RBS een online webinar gaan geven rondom het onderwerp commodity’s en valuta. Schrijf u hier in! Deelname is natuurlijk GRATIS.
Kennis van commodity’s en hoe hierop te handelen zal van onschatbare waarde blijken voor de belegger in de komende jaren. Daarom zal Guy zich in het webinar vooral richten op de ontwikkeling van de koersen van de edelmetalen, de olie en de valuta.
Momenteel zetten het goud en zilver record of record, maar hoe zal dit verder gaan? Wat zijn de grote aanjagers? En zal de toekomst ook goud en zilver blinken? Daarnaast zal de toekomst een structureel hogere olieprijs laten zien, maar waarom? In het webinar wordt op veel van deze vragen een antwoord gegeven.
Ook zal Guy de vergelijking trekken tussen de stijgende commodity prijzen en de ontwikkeling van de valuta. Over de huidige economie hangt het spook van de verborgen inflatie. Als je de valutawaarden uitdrukt in goud, krijg je een heel ander beeld van de huidige economische ontwikkeling dan door enkel naar de koersen te kijken. In het webinar een uitgebreidere analyse hieromtrent.
Tot slot zal er nog worden ingegaan op de stand van zaken op de verschillende beurzen, waarbij de AEX en Dow Jones centraal staan.
Koopkracht is al waarom het in het leven gaat. Met meer koopkracht dwing je meer kwaliteit van leven af en kun je meer dromen verwezenlijken. Maar de koopkracht van de westerse wereld staat zwaar onder druk door de handelswijze van regeringen en de ontwikkeling van de wereldeconomie. Dit artikel (in drie delen gepubliceerd) is geschreven naar aanleiding van de presentatie die ik voor de studenten van de Erasmus Universiteit heb gehouden. De hoogtepunten heb ik daar behandeld. Dit is het hele verhaal.
Hoe genereer je meer koopkracht? a) educatie, carrière, hoger inkomen (het element waaraan je zelf kunt werken) b) middels een degelijk monetair beleid (kun je beinvloeden middels een zetel in het parlement om het beleid te controleren)
Het zij benadrukt dat een regering met de haar ten dienste staande centrale bank historisch heeft bewezen onze grootste koopkrachthandicap te zijn geweest. In het verleden bleken regeringen altijd geneigd meer uit te geven dan er aan middelen binnen kwam. Reden: regeren is vooruitzien voor de korte termijn met de intentie de bijgevolg uit de hand gelopen financiën te laten saneren door de volgende regeringsploeg. Dus als je jouw regering “leuke dingen” voor de mensen ziet doen dan is dat doorgaans een sigaar uit je eigen koopkrachtdoos. Alleen autonome economische groei staat een overheid toe meer uit te geven naarmate er meer inkomsten in de ‘in the pipeline’ zitten. Een overheid kan zeker niet méér blijven uitgeven in het kader van een toenemende schuldgroei die meer is dan de groei kan dragen. Als dat het geval is, is verlies van koopkracht van de onderliggende munt onweerlegbaar het gevolg.
Handelaren onder elkaar, kennis delen? Sentiment bekijken? Als eerste het nieuws op het FORUM lezen? Daarvoor moet u de beursbox open hebben staan, een must voor elke handelaar en waar u mede Traders zult vinden. Laagdrempelig, stevig kennisniveau, up to date en vernieuwend. Kom snel naar ons FORUM of de BEURSBOX op US Markets … Iedereen is welkom …