...

Analyse: S&P - AEX - Euro

23 juli 2011, 12:57 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Onder impuls van de Euro­top en sterke cijfers uit de bedri­jf­swereld her­stelden de beurzen deze week. De maa­trege­len die zullen wor­den genomen door de regeringslei­ders zijn een stap in de goede richt­ing maar zijn alles­be­halve fun­da­mentele oplossin­gen. Toch stelt het beleg­gers voor­lop­ig gerust en zo verwacht ik, mede door de vakantiepe­ri­ode, een (trage) sti­jging tot bepaalde lev­els die ik hieron­der opsom. Van daaruit kan dan de dal­ing her­vat worden.


Na de dal­ing van vorige week presteer­den aan­de­len deze week met 2,20% het best. Euro en grond­stof­fen kon­den meep­rof­iteren. Oblig­aties bleven sta­tus quo.

alt


De S&P 500 staat al ruim 7% boven de juni-bodem en bereikt nu enkele weer­stand­zones. Toch zorgt de ral­ly van de jong­ste weken ervoor dat de indi­ca­toren tamelijk sterk staan. De RSI begeeft zich al een maand boven de 50 en de MACD is al even lang in posi­tief ter­ri­to­ri­um. Ook de koers staat ruim boven het MA20. Het is dus goed mogelijk dat de 1370 behaald wordt, waarschi­jn­lijk onder een laag vol­ume.

alt


De com­bi­natie van de Bull­ish Per­cent Index en het EMA 10, een indi­ca­tor die dit jaar vrij cor­rect is, laat nog steeds een sti­j­gende korte ter­mi­jn­trend zien. Zolang de BPI boven het EMA beweegt bli­jf ik op de Amerikaanse indices gematigd posi­tief op korte ter­mi­jn.

alt


De AEX is naar mijn mening aan een tijdelijk uit­bodem­ing­spro­ces bezig. De grote posi­tieve diver­gen­tie met de RSI en CCI (deze laat­ste niet afge­beeld) en het feit dat de ste­un niet defin­i­tief is gebro­ken zijn enkele sig­nalen die hierop wijzen. Ook maak­te de MACD een posi­tieve cross en beweegt de koers zich nu boven het MA20 en (nipt) het MA50. De dal­ende top­pen­li­jn die samen­valt met een weer­stand­zone is wel nog een belan­grijke horde om uit te nemen.

alt

Een sti­jging de komende weken zou mooi passen in mijn lange ter­mi­jn­visie waar­bij ik nog alti­jd onveran­derd negatief ben. Een sti­jging richt­ing 345 – 350 zou de rechter­schoud­er van een groot hoofd –en schoud­er­pa­troon kun­nen ver­vol­mak­en. Van daaraf aan kan dan een dal­ing komen richt­ing de nek­li­jn rond de 325. Het patroon is wel nog vrij pre­matu­ur maar zou indi­en de nek­li­jn wordt door­bro­ken een koers­doel hebben van ongeveer 250 pun­ten.

alt

Het richt­punt op de korte ter­mi­jn van 345 – 350 komt mooi overeen met de bovenkant van een dal­end trend­kanaal. Dit kanaal kan ons lei­den tot in eerste instantie de 325 pun­ten, de nek­li­jn, om van daaruit richt­ing 300 pun­ten te gaan. Vol­gens mij is er geen worst case sce­nario nodig inza­ke de schulden­prob­lematiek om dit te halen. Merk ook op dat de RSI na bij­na 2 jaar boven de 50 te hebben bewogen nu terug in het neer­waartse ter­ri­to­ri­um is beland.

alt

Tenslotte toon ik u de dag­grafiek van de Euro. Hierop is een driehoek te zien die op uit­breken staan. Na de sti­jging van begin dit jaar zou een opwaartse uit­braak voor een voortzetting van de sti­jging kun­nen zor­gen. Dit past dan ook in mijn visie op korte ter­mi­jn.

alt

Kort samengevat verwacht ik op korte ter­mi­jn eerder een sti­jging die ervoor kan zor­gen dat de rechter­schoud­er op de AEX kan ver­vol­maakt wor­den. Vanaf de 345 – 350 kan dan een dal­ing richt­ing de 325 en ver­vol­gens tot de 300 wor­den ingezet. Bij de Amerikaanse indices zou dit gelijk­lopen met een dubbele top. Op de S&P zou dit zijn rond de 1370.

Bert Dewitte
voor US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.