...

Most loved S&P 500 companies

10 september 2020, 14:47 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Ik liep tegen een lijstje aan met de "most loved stocks on Wall Street". Al lezend ging het om de "Most loved S&P 500 companies". Het lijstje bestaat uit 17 aandelen met recommendations van fundamenteel(?) analisten en dateert van november 2019. Pronkend bovenaan de lijst staat Amazon met 47 Buy recommendations van de 48 analisten die dat aandeel op dat moment volgden.


Wat ik vandaag doe is het volgende: ik pak de S&P index zelf en drie aandelen uit bovenstaande lijst en kijk hoe die grafieken erbij liggen. Voor het grote plaatje begin ik met de S&P 500 zelf.

De daggrafiek laat twee of zelfs drie signalen van verzwakking van de grafiek zien:

1. de val door de oranje stijgende trendlijn

2. de bevestiging bij de RSI en

3. een koers onder de rode horizontale trendlijn.

Is het daardoor helemaal over met de aspiraties van deze index om hogere regionen op te zoeken? Wat mij betreft nog niet, maar het is wel verstandig als u een positie naar het Noorden bezit om voorzichtiger te worden. Boven de rode weerstandslijn mag u weer iets rustiger ademen. Mocht de koers daarentegen onder de groene lijn duiken dan lijkt het me verstandig nóg voorzichtiger te worden.

Zoals ik al schreef staat Amazon helemaal bovenaan deze lijst, laten we dat aandeel maar eens gaan bekijken.

Net als bij de S&P 500 zien we dat Amazon door een stijgende trendlijn is gevallen en dat de RSI bevestigt. Daarnaast zien we dat AMZN de laatste drie beursdagen onder de oranje horizontale steunlijn rond Usd 3.250 noteerde. Slechts één van die drie dagen sloot het aandeel ook echt onder de lijn.

Als ik niet in Amazon zit dan heb ik op basis van deze grafiek geen behoefte het aandeel aan te schaffen. Zou ik wel een positie hebben dan zou ik naar mijn profit stop en/ of stop loss kijken en bedacht zijn op verdere signalen uit de grafiek die gaan komen. Een volgend signaal zou kunnen zijn dat de oranje lijn echt geen steun meer biedt en neerwaarts wordt uitgenomen.

Visa stond ook in dat lijstje met 33 koopaanbevelingen van de in totaal 36 analisten.

Dit aandeel uit de financiële sector tikte op 2 september als "high" Usd 217,35 aan en op 8 september 199,21. Daarmee leverde Visa meer dan 18 dollar in, maar technisch gezien is er (nog?) niet zoveel aan de hand. Ja, de RSI viel door een (niet getekend) steuntje, maar de koers bleef netjes boven de paarse stijgende trendlijn. Kijk ook even naar de groene dalende trendlijn die over een aantal toppen loopt en waar de koers op 8 september op het "low" steun zocht.

Diegenen die long zitten in Visa kunnen dus vooralsnog blijven zitten. Wees bedacht op de neerwaartse doorbraak van de paarse trendlijn. Onder die lijn zou u voorzichtiger moeten gaan worden.

De column van vandaag sluit ik af met Mastercard.

Kijk naar de rode trendlijn in de grafiek en de rode trendlijn bij de RSI, beide werden neerwaarts doorbroken. De RSI bevestigde de doorbraak in de koersgrafiek. Toch ben ik nu niet negatief, want de stijgende trend is gewoon intact. Ik heb maar liefst drie (stijgende) trendlijnen getekend en de koers sloot de vorige beursdag boven alle drie.

Met de drie trendlijnen kom ik ook weer terug op de eerdere opmerking van lezer Polyglot, die het verschil in het trekken van trendlijnen zag bij Mister Jordan en die van mij. Ik zie dat zelf niet als een gevaar, maar als een zegening dat niet elke TA'er hetzelfde naar trendlijnen kijkt. Als ik een trade plaats dan bepaal ik op voorhand mijn stop loss en kijk dan daarna niet waar een trendlijn loopt. Ik heb immers mijn stop loss niveau reeds bepaald. Gaat de trade niet goed dan wordt mijn stop geraakt en pas ik hem ook keihard en consequent toe. Gaat de trade de goede kant op, dan wordt het een profit stop, die ik ook hard en consequent zal moeten toepassen, ongeacht waar een trendlijn nu precies zou moeten lopen. Natuurlijk kijk ik dan (mede) naar trendlijnen en zal ik die gebruiken voor mijn stop.

Dat was het voor vandaag, ik wens u een hele fijne donderdag toe!

Technisch analist voor US Markets

Marcel Bronner is zelfstandig technisch analist.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren. Hij heeft geen positie in de individuele aandelen die hij bespreekt.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.