...

TA 1st Majestic Silver, AEX, RD, IMCD, Just Eat en Heineken

29 november 2022, 00:21 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ook op deze voor u vroege ochtend kom ik weer met zes grafieken aanzetten. Twee op verzoek, de overige mocht ik zelf kiezen. En nu maar hopen dat mijn keuzes u bevallen! Hier komen ze.Heineken:

Onder de rode dalende trendlijn zagen we Heineken vandaag openen onder de oranje lijn. Niet dat die oranje lijn nu zo geweldig belangrijk is, maar een slot daaronder zou de derde (of zelfs vierde) verzwakking in slechts enkele dagen tijd zijn. Kijken we iets beter dan zien we het slot er toch weer boven liggen.

Ik heb Heineken niet in de portefeuille en op basis van deze grafiek wil ik dat ook niet. Mijn portefeuille is overigens helemaal leeg daar ik het razend druk met andere dingen heb!

Wie mee wil doen met de sig­nalen die we naar de leden sturen kan via de aan­bied­ing tot het einde van dit jaar inschri­jven. Vooral het momen­tum voor een in- of uit­stap kri­j­gen is hier­bij belan­grijk. Men kan met de sig­nalen doen wat men wil, of die opvol­gen met de details die Guy stu­urt of er zelf voor uw eigen beslissin­gen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aan­bied­ing voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 FEBRU­ARI 2023 en dat voor €35 … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Just Eat Takeaway:

Het duidelijke rode dalende trendkanaal is alweer eventjes opwaarts verlaten en nu lijkt Just Eat Takeaway bezig te zijn met een langgerekt proces van uitbodeming. Ik zou zelfs een horizontale tradingrange kunnen tekenen. Sterker, bij de volgende keer dat ik dit aandeel behandel staat die tradingrange er. Nu mag u hem zelf intekenen.

Om die tradingrange opwaarts te verlaten moet de koers opwaarts door twee horizontale weerstandslijnen, beide rood getekend. Ik zie dat nog even niet gebeuren, maar natuurlijk hoop ik dat ik ernaast zit.

First Majestic Silver op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ja, ik kan schrijven dat ik boven de groene stijgende trendlijn een hogere bodem en een hogere top zie. Maar dan wil ik tevens wijzen op de RSI waar de trendlijn neerwaarts is doorbroken. Dit wil nog wel eens een voorloper zijn op de koersgrafiek zelf. Vertaald: dan zouden we (wellicht morgen al?) een koers onder de groene trendlijn gaan zien.

Ik wil nog zeker niet in paniek raken, maar kijk bij een longpositie nog eens eventjes kritisch naar uw stop.

IMCD:

Deze grafiek moeten we nog kennen. We hebben de H&S bodem, de neklijn, de opwaartse uitbraak en zelfs de throw back naar de neklijn. De uitgelezen kans voor spijtoptanten om alsnog in te stappen voor een rit naar de target. De target is in dit geval de bovenkant van de blauwe pijl. Ik zie niet veel leeuwen en beren op de weg voor de rit naar die target.

Shell op verzoek van lezer Mister bluesky:

Twijfel, noch vlees noch vis, wat te doen, welke kant op? Kopers en verkopers wisselen elkaar af en er valt niet direct een trend te bespeuren. Op basis van deze grafiek is er geen enkele reden om Shell direct uit de portefeuille te gooien op basis van een slechte technische conditie. Omgekeerd is er geen enkele reden om Shell in de portefeuille op te nemen.

Heeft u Shell blijf dan zitten en neem eens even de tijd om het niveau van uw stop te bepalen.

AEX:

Als we heel streng zijn dan moeten we concluderen dat de target, de bovenzijde van het oranje blokje, net niet is gehaald. Aan de andere kant is het misschien niet altijd goed het onderste uit de kan te willen. Morgen en dan bedoel ik vandaag in Klein China, pardon, Nederland wordt een belangrijke dag. Als de koers teveel het blauwe blokje binnendringt dan gaat het halen van de target moeilijk worden. Komt de koers echter weer duidelijk binnen het oranje blokje dan komt het waarschijnlijk ook wel goed met de target. Eens even de kat uit de boom kijken, natuurlijk wel met een vangnet. Lees stop.

Ik zie u donderdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

30 november 2022, 17:21

Misschien nog eens sofina en NN. Bedankt.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.