...

TA Adyen, UMG, Ahold, Wolters, Aegon en Unilever

1 maart 2023, 12:20 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Op deze woens­dag kri­jgt u alsnog de col­umn van afgelopen dins­dag. Mor­gen is het don­derdag en kri­jgt u de col­umn van don­derdag en ben ik weer hele­maal bij. Zon­der ver­zoeken ga ik de komende columns alle 25 aan­de­len uit de AEX behandelen.



Alle grafieken zijn intraday.

Wolters Kluw­er:

Ik begin direct met een mooie. De uit­gev­er zet op dit moment een koers neer die hoger is sinds.…tijden. Als dit de slotko­ers zou zijn dan hebben we een mooie uit­braak te pakken, boven de groene lijn die over een eerdere uitsch­i­eter ligt. Meestal trek ik die weer­stand (in dit geval de groene lijn) over de body, maar hier heeft hij meer waarde over het extreem.

Als deze koers tot aan het slot wordt vast­ge­houden dan wordt het rode rond­je de target.

Aegon:

Aegon ligt er tech­nisch duidelijk min­der goed bij dan Wokkels. Toch heeft de finan­cial zich met de huidi­ge intra­day koers uit de gevaren­zone weten te manoeu­vr­eren. Kijkt u maar, met deze koers staat Aegon boven de blauwe lijn.

Als ik op zoek zou zijn naar trades dan bek­ijk ik deze chart voor min­der dan een sec­onde en zou ik door­gaan naar de vol­gende grafiek.

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Uni­ver­sal Music Group:

Nog een grafiek die ik min­der dan een sec­onde zou bek­ijken als ik op zoek ben naar een trade. Betekent dit dan dat UMG er tech­nisch kansloos en slecht bijligt? Née, eerder neu­traal met als risi­co dat de koers door de paarse lijn zakt.

Op zoek naar een trade wil ik iets zien, zek­er­heid” hebben, een tar­get kun­nen bereke­nen. Daar is bij UMG geen sprake van op het moment. Van deze drie al behan­delde grafieken gaat mijn voorkeur dan uit naar Wokkels.

Ahold Del­haize:

Iemand die long zit in Ahold en ook in Del­haize werd niet bepaald blij van gis­teren en het­geen er van­daag (tot nu toe) gebeurt. De koers liep aardig terug. 

Toch hoeft de longzit­ter (nog) niet te wan­hopen. Dit zou zomaar de throw back kun­nen zijn na de opwaartse uit­braak van de blauwe lijn. Even testen en dan weer omhoog? We gaan het zien. Bli­jf dus long zit­ten, maar kijk wel heel goed naar uw stop.

Unilever:

Ik ben niet zo slim maar als ik het goed begri­jp is Unilever vanaf nu het aan­deel met de zwaarste weg­ing in de AEX. Unies bepalen voor meer dan 16% de beweg­ing van de AEX. Van­daag, tot nu toe, heeft Unilever dus een drukkend effect op de index.

Unies lijken bezig met een test van de blauwe hor­i­zon­tale lijn. Het sce­nario kan zijn opwaartse uit­braak, door­lopen tot aan de oran­je lijn en terug­vallen naar de blauwe lijn voor een test. Het ver­volg zou dan nu zijn een sti­jging in de komende dagen, wellicht weer naar de oran­je lijn. Dat is mooi, maar kijk wel even waar uw stop komt.

Adyen:

En de boer, hij ploegde voort. Dat vond ik wel leuk om te schri­jven na het bek­ijken van de chart van Adyen. Het plaat­je is zek­er niet slecht, maar er gebeurt ook niet ver­schrikke­lijk veel bij het door­gaans zeer bewegelijke Adyen.

Bin­nen het licht sti­j­gende trend­kanaal komen kop­ers steeds iets eerder in de markt, zodoende komen de bodem­p­jes steeds iets hoger te liggen. Laat u echter niet in slaap sussen en bli­jf alert. Dit pro­ces zou wel eens door­bro­ken kun­nen wor­den. Ik zie daar nog geen directe aan­lei­d­ing tot, maar de beurs bli­jft de beurs! 

Ik zie u mor­gen weer. Als er geen ver­zoeken komen ga ik verder met aan­de­len uit de AEX.

Mar­cel Bron­ner schri­jft als zelf­s­tandig tech­nisch anal­ist columns voor US Mar­kets.

Hij benadert de markt op basis van tech­nis­che analyse. Zijn analy­ses zijn geen beleg­gingsad­vies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analy­ses gebruiken als één van de vele com­po­nen­ten om uw besliss­ing op te baseren. 

Schri­jft hij over een aan­deel dat hij in porte­feuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

5 comments

2 maart 2023, 21:08

en een gelukkig verjaardag en een prettig verblijf in Brazilië, met rustiger weer

(0)
1 maart 2023, 22:19

Wellicht nog niet eerder aangevraagd: Russell 2000 index (smallcaps). Of vanuit de AEX: KPN.

(0)
1 maart 2023, 19:04

Hi marcel, asmi is een leuke en arcadis. Dank.

(0)
1 maart 2023, 18:31

Misschien nog eens de aex. Gaat ie nu wel of niet voor de 750 plus.

(0)
1 maart 2023, 17:42

AEX BEL CAC 40 DAX en inderdaad het lijstje van de AEX verder zetten... Dank

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.