...

TA AEX, Akzo, Philips,Relx, Alibaba en Flow Traders

28 december 2021, 06:20 | Marcel Bronner | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik kan me niet herinneren dat ik wel eens zo vroeg aan een column ben begonnen. En vroeg is in dit geval echt vroeg, want ik ben weer in ons mooie kikkerlandje.

Er zijn dit keer weer flink wat verzoeken binnengekomen. Zelfs zoveel dat ik ze niet allemaal in de column van vandaag ga verwerken. Zit u verzoek er niet bij, kijk dan alvast uit naar de column van aanstaande donderdag.Akzo op verzoek van lezeres Russia.

Tsja, wat moet ik over deze grafiek schrijven. Ik weet het nog niet. Als ik op zoek ben naar trades dan sla ik hem over en bekijk ik hem later op de dag of anders morgen weer.

Wat ik, behalve de lagere toppen, wel zie is dat kopers op ongeveer hetzelfde niveau in de markt komen. Getuige de lagere toppen komen verkopers steeds eerder in de markt, maar de kopers dus zo rond de groene horizontale lijn. Dat is iets om in de gaten te houden.

Zit u in Akzo dan schrijf ik niet dat u er onmiddellijk uit moet omdat de kans dat het aandeel lager gaat levensgroot is. U kunt best blijven zitten met een stop. Wellicht dat Akzo binnenkort aankoopsignalen gaat geven. De candle van maandag was i.i.g. een hele positieve!

Relx op verzoek van lezeres Russia.

=====
Leuk dat u even een reactie gaf op DeGiro. Met betrekking tot de trade in Canada: óf even uitzoeken of die hoge kosten wel juist waren, óf nooit meer handelen in Canada en het iets dichterbij zoeken!
=====

Ik heb een wat langere koershistorie weergeven bij Relx. Het is wel een daggrafiek, maar simpelweg met meer koershistorie dan bij Akzo. Ik deed dat uiteraard bewust en wel om de mooie uptrend weer te geven. Zie de mooie serie hogere bodems en hogere toppen bij Relx boven de grijze stijgende trendlijn.

Ondanks dit Goldilocks plaatje ga ik toch even op twee zaken wijzen:

1. Over de hogere top heb ik de rode lijn getrokken. Als u naar de RSI kijkt dan neemt u waarschijnlijk ook een negatieve divergentie waar bij de RSI.

2. Tussen die rode en de groene lijn (beide horizontaal) zie ik iets wat mogelijkerwijs een H&S kan worden.

Dit valt in de categorie 1 belletje en een mogelijk belletje, meer is het nog niet. Niet bij opening verkopen dus, maar extra alert worden en op zoek gaan naar meer belletjes die de markt al dan niet gaat geven. Of Relx binnenkort weer aanvragen, zodat ik er weer naar kijk!

Alibaba op verzoek van lezer Mister bluesky.

Sinds de laatste keer dat ik Alibaba voorbij heb laten komen heeft de grafiek nog meer verkoopsignalen gegeven. Als we die vergeten, dat is immers reeds gebeurd en daar kunnen we niets meer mee, wat dan nu?

Wel, als ik naar deze grafiek kijk dan doet niets, maar dan ook echt niets mij besluiten dit aandeel te kopen. Maar wat nu als u het om de een of andere reden nog steeds in bezit heeft? De reden kan van alles zijn maar niet een op basis van technische analyse, want dit aandeel heeft een enorme serie verkoopsignalen gegeven. Maar stel, u heeft het nog dan zou ik even blijven zitten en kijken wat er met de groene horizontale steun gebeurt. Mocht deze het houden dan kan Alibaba misschien gaan bouwen. Overweeg iets onder de groene lijn uw stop te leggen.

+++++ + + + + +
Mee­doen met de sig­nalen van Guy Boscart kan nu via de nieuwe eindejaar aan­bied­ing, die loopt tot 1 maart 2022. Schri­jf u dan snel in via de ein­de­jaar aan­bied­ing tot 1 MAART voor €25. Ga meteen naar onze Trader­shop via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop
+++++ + + + + +

Philips:

Even een korte blik op Philips. Ik heb al gemeld dat ik een positie Philips heb ingenomen, met mijn disclaimer (zie hieronder) in het achterhoofd. Ik zit er nu aan te denken de positie nog iets uit te breiden vandaag bij opening of gedurende de dag. Waarom?

Wel, Philips laat na de enorme daling enkele veelbelovende dingen zien:

1. de tradingrange boven de lichtblauwe horizontale lijn
2. de opwaartse uitbraak uit die range
3. het onmiddellijk halen van het te berekenen opwaartse koersdoel
4. de test van de uitbraak
5. het eerste bewijs dat die test kans van slagen heeft.

Een volgende aankoopsignaal zou komen als Philips boven de body van de candle van 23 december weet te sluiten. Nog weer een koopsignaal zou komen mocht de koers opwaarts door het tweede blauwe blokje weten te breken. Speculatief? Ja zeker, maar iedere trade is in principe speculatief! Zou u actief worden, vergeet dan uw stop niet...

Flow Traders op verzoek van lezeres Russia.

Dit is ook geen makkelijke grafiek om over te schrijven. Ja, ik kan wijzen op de enorme serie verkoopsignalen, maar die zijn al geweest. Daar kunnen we nu niets meer mee. En dat is ook niet helemaal waar, we kunnen er lering uit trekken voor een volgende grafiek in de toekomst. Dus het is toch ook wel weer nuttig.

Wat nu te doen? Kijk eens wat er bezig is boven de paarse stijgende trendlijn. Ik zie stiekem wat hogere bodempjes en wat hogere topjes. Het is nu ook weer niet zo dat ik nu voorbeurs mijn koopordertje al inleg, maar stel nu eens dat de serie doorzet. Dan zouden we vanzelf afstevenen op een opwaartse doorbraak van de rode horizontale weerstand. Kijk ook nog even naar de RSI onder de grafiek die de koersbeweging zo mooi bevestigt.

Dus nee, ik heb én wil Flow Traders niet in mijn portefeuille, maar dat zou kunnen veranderen boven de rode weerstandslijn.

AEX:

Wat een mooie candle weer gisteren. Dit geeft aan dat de IB'ers flink in het potje aan het roeren zijn. Ze zijn de performance flink aan het oppoetsen voor de komende sluiting van het boekjaar. Mocht u zich nu vereerd voelen dat bijvoorbeeld uw pensioenfonds dat zomaar voor ú doet, dan moet ik u even wakker schudden. Dat doen ze maar voor één ding: voor zichzelf, lees voor hun targets.

Het maakt niet zoveel uit waarom het gebeurt, het gaat erom hoe u er van kan profiteren. De regelmatige lezer weet al dat ik het scenario van een daling in de prullenbak had gegooid. Ik raadde aan naar boven te kijken en na de schitterende candle van gisteren blijf ik dat doen. Natuurlijk moeten we ALTIJD alert blijven, maar dit ziet er goed uit. De slotkoers van 31 december (is dit wel een beursdag?) zal vrijwel zeker hoger zijn.

- alle grafieken van vandaag waren met het slot van maandag
- donderdag is de allerlaatste column van het jaar 2021
- dien gerust uw verzoeken in
- zat uw aanvraag niet in deze column dan is de kans groot dat ik het in de column van donderdag behandel.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

29 december 2021, 11:43

Misschien toch 1 verzoekje. Prosus. Een kanshebber volgens velen voor 2022. Wat zeggen de technische kaarten ?

(0)
28 december 2021, 21:16

Bedankt Marcel voor het afgelopen jaar. Een fijn jaareinde toegewenst.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.