...

TA AEX, ING, ASML, IMCD en Ahold

17 februari 2022, 20:05 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

In the middle of nowhere zonder WiFi. Dat is de reden waarom u de column van dinsdag niet voorbij zag komen. In overleg met Guy ga ik de column van dinsdag vandaag doen, die van donderdag op vrijdag en die van zaterdag op...zaterdag. Ik ben één verzoek tegengekomen, maar die komt vandaag niet voorbij. Het wordt dus vijf maal eigen keus.


AEX:

Als mijn rekentalent mij niet in de steek laat dan is de beurs in Nederland gesloten en laat ik vandaag louter grafieken met slotkoersen zien.

Bij de AEX heb ik de H&S even weggehaald. Niet dat die van de baan is, maar ik vind de tradingrange nu even belangrijker. Rechts op de grafiek ziet u de koers al een tijdje per saldo zijwaarts bewegen binnen het blauwe vlakje. Dat betekent dat de koers uiteindelijk opwaarts dan wel neerwaarts gaat uitbreken. Bij een opwaartse uitbraak wordt de H&S naar de prullenbak verwezen. Bij een neerwaartse uitbraak blijft het verhaaltje van de kop-schouder staan.

+++++ + + + + +
Geachte Pluis, helaas kan ik VanEck Ethereum ETN niet vinden in mijn database. Sorry. Vanzelfsprekend mag u een andere grafiek aanvragen. Gratis. Zo ook elke andere lezer!
+++++ + + + + +

ING:

Vanaf de recente top leverde ING ruim een euro in. Gedurende de daling ziet u zelfs een gap.

Dinsdag bij opening testte de koers de grijze horizontale steunlijn en vandaag intraday weer. De koers is er iets boven gesloten. Op moment van schrijven ben ik er nog niet helemaal gerust op dat de grijze steun het gaat houden. Als het toch lukt is dat een meevaller. Ik houd er echter serieus rekening mee dat de koers er doorheen zal vallen.

ASML:

Vanaf de top in november heeft de chipbakker een slordige 200 euro ingeleverd. Er waren flink wat verkoopsignalen - mits u technisch kijkt en niet fundamenteel - die u een groot gedeelte van de daling had doen vermijden.

Mocht u nog steeds in ASML zitten wat dan nu gedaan? De situatie is eigenlijk een beetje te vergelijken met die van de AEX. Ook ASML zit in een tradingrange. Het verschil is dat er steeds verkopers net iets eerder in de markt komen, zie de laatste drie toppen. Zie ook het stiekeme uitstapje aan de onderzijde.

Ik zou niet graag in ASML zitten nu. Mocht ik wel een positie hebben, dan zou ik de sluiting van de beurs nuttig gebruiken en naar mijn stop kijken.

IMCD:

Als u een grafiek zoekt waarin het verkoopsignalen regent dan heeft u een goede aan IMCD. Vanaf de top eind november/ begin december heeft ook dit aandeel fors ingeleverd en dat ging gepaard met de nodige verkoopsignalen.

Zoals ik het nu zie verwacht ik dat de koers binnen het rode dalende trendkanaaltje binnen niet al te lange tijd de blauwe horizontale steun gaat opzoeken. Als de koers onder het meest recente bodempje komt dan geeft IMCD het zoveelste verkoopsignaal. Laten we nu alvast hopen dat de blauwe lijn het houdt als steun.

Ahold:

===== = = = = =
Als u nu uw favoriet aanvraagt, dan ziet u hem waarschijnlijk morgen al terug in mijn column. Aarzel niet langer en vraag hem aan hieronder bij de reacties.
===== = = = = =

Ja, ook Ahold heeft redelijk ingeleverd, net als de andere grafieken vandaag in mijn column. Van grofweg 31 naar 27 euro.

Ja, ook Ahold Delhaize gaf verkoopsignalen. Dat waren er wel minder dan bij IMCD, ASML en ING. Een zeer duidelijk verkoopsignaal was toen de koers door de oranje lijn viel. Een tweede groot verkoopsignaal was toen de koers uit het blauwe stijgende trendkanaaltje viel. Had u daar op gehandeld dan was u de gap en de lange rode candle bespaard gebleven. Het loont in dit geval als u een stop had neergelegd.

Wat nu? Wel, dit ziet er aardig uit als een falling knife. En u weet, never catch a falling knife!

Ik zie u vrijdag weer en laten we hopen dat de grafieken dan wat vriendelijker zijn!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

17 februari 2022, 21:10

Beste Marcel, misschien zou je eens willen kijken naar de grafiek van Facebook. (Meta platforms) mvg, Daan

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.