...

TA Amazon, AEX, DSM, IMCD, Shell en NN

17 november 2022, 16:04 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

En daar zijn de volgende zes grafieken alweer. De helft is op verzoek, de andere helft heb ik zelf mogen kiezen. Vooruit met de geit!Alle grafieken zijn intraday. Ik begin met

DSM op verzoek van lezer Mister bluesky:

De grafiek ziet er nog niet echte lekker uit. We zien lagere toppen en lagere bodems. Recent heeft de koers de kop gestoten tegen de rode horizontale weerstand.

Wat we wel zien is dat de bodem van begin deze maand op hetzelfde niveau lag als die van september en oktober. Onder de blauwe lijn zien we dat verkopers steeds later in de markt komen, op een hoger niveau. Dat is iets om voorzichtig in de gaten te houden.

Een bezitter van DSM kan blijven zitten met in het achterhoofd dat de trend al maanden dalend is. Ik acht het dus verstandig om een stop in te bouwen.

Shell:

Met een dosis fantasie kunnen we de beweging onder de rode trendlijn zien als een H&S continuatiepatroon. In dat geval hebben we ook de opwaartse uitbraak die werd geremd door de groene horizontale weerstandslijn. Daarna de throw back inclusief de test van de rode trendlijn/ neklijn.

Wie weet mogen we nu op basis van het bovenstaande een verdere rit naar boven verwachten. Wellicht naar de groene lijn and beyond. Blijf zitten als u Shell heeft en bepaal nu uw stop.

IMCD op verzoek van lezer Mister bluesky:

Wie mee wil doen met de sig­nalen die we naar de leden sturen kan via de aan­bied­ing tot het einde van dit jaar inschri­jven. Vooral het momen­tum voor een in- of uit­stap kri­j­gen is hier­bij belan­grijk. Men kan met de sig­nalen doen wat men wil, of die opvol­gen met de details die Guy stu­urt of er zelf voor uw eigen beslissin­gen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aan­bied­ing voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JAN­U­ARI 2023 en dat voor €35 … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Hier kan ik wat mij betreft bij mijn eerdere tekst blijven. Onder de blauw/ groene trendlijn staat een H&S patroon, ok, wellicht niet helemaal op de ideale plaats. We hebben de uitbraak en de blauwe pijl wijst naar de target. Helemaal rechts op de grafiek ziet u dan de throw back naar de neklijn. De bovenkant van de blauwe pijl blijft mijn target op basis van deze grafiek.

AEX:

Ook bij de AEX blijf ik bij mijn eerder geventileerde mening. Lees mijn vorige column.

Positieve ontwikkelingen hebben elkaar recent opgevolgd en de inleversessies van de laatste twee dagen doen daar niets aan af. De beurs is nog niet gesloten maar ik ga ervan uit dat de index vandaag inlevert.

Tot nu toe is vandaag niets meer en niets minder dan een test van de uitbraak van de dalende trendlijn. Dus hoogstwaarschijnlijk even testen om dan weer omhoog te gaan, naar de rode lijn?

NN op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ik ben het met lezer Mister bluesky eens, er was een aardige dreun te incasseren voor Nationale Nederlanden vandaag. De opening was onder de rode trendlijn en gedurende de sessie werd de blauwe lijn als steun opgezocht. Deze laatste lijn deed zijn werk.

Intraday, op moment van schrijven dus, is de koers toch weer iets opgeklommen en wel naar het niveau van de opening, zie waar de paarse pijl naar wijst. Als we rekenen vanaf april dan zien we een reeks lagere toppen en lagere bodems en moeten we er toch een beetje vanuit gaan dat dat proces aanhoudt. Een reden om het goed in da gaten te houden als iemand long zit.

Amazon:

Bij Amazon kan ik nog helemaal niets positiefs schrijven. Het proces van lagere toppen en lagere bodems is nog steeds in volle gang. Ik zie nog geen aanwijzing in de grafiek dat daar een eind aan komt.

Onder de rode dalende trendlijn, op een iets korter timeframe, zien we ook een serie lagere toppen en lagere bodems. Ik vrees dat we de verkoopwoede even moeten laten uitrazen.

Ik kijk al uit naar onze ontmoeting in het weekend!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

4 comments

18 november 2022, 15:07

BEL ? CAC ? DAX ? dank!

(0)
18 november 2022, 15:01

BP en Total zijn bezig met een stevige uitbraak. Je zou verwachten dat ze Shell meetrekken, maar dat gebeurt niet. Kan zijn dat het alsnog gebeurt, maar kan ook zijn dat zodra die aandelen uitgestegen zijn en weer wat terugzakken, dat de hele oliesector terugzakt incl. Shell. Mocht dat gebeuren dan ga ik boodschappen doen, want Shell wordt dan een koopje vergeleken met de rest.

(0)
17 november 2022, 20:44

Marcel wat denk je van Pharming Group, een keer wat anders?

(0)
17 november 2022, 19:26

Is er iets bijkomend te zeggen van alfen? Graag ook eens analyse van goud en zilver. Bedankt

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.