...

TA Amazon, Shell, ING, AEX, Mittal en Bel-20

5 november 2022, 13:20 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Volgens mij heb ik weer een aantal leuke grafieken gekozen, waarbij zij vermeld dat er een op verzoek is. Laten we zonder dralen naar de plaatjes gaan kijken.Vanuit de ene bananenrepubliek voor de andere bananenrepubliek. De tweede heeft overigens geen bananen, behalve geïmporteerde!

Bel-20 voor lezeres lda:

Naar het grotere plaatje kijkend kunnen we stellen dat de Belgische index er niet best bijligt. Kijken we daarentegen rechts op de grafiek dan kan ik toch een lichtpuntje beschrijven. Binnen het blauwe blokje zie ik een dubbele bodem en dat betekent direct dat de uitbraak er ook staat. De bovenkant van het groene blokje is dan de target.

Hoe leuk en positief dit ook is, het is nog niet het moment om blind in de Bel-20 te gaan voor een enorme rally. Maar de Belgische index zou bij mij wel op de watchlist gaan.

ING:

Diegene die mijn columns regelmatig leest is bekend met de tradingrange. Ik heb ook al geschreven dat bij een eventuele opwaartse uitbraak de hoogte erop kan worden gezet voor de target.

U ziet nu de uitbraak en u weet nu de target. Mocht u positie hebben ingenomen dan kunt u blijven zitten voor een verdere rit naar de target, uiteraard met een stop. Afgelopen vrijdag wist de koers af te rekenen met de groene weerstandslijn. Positief!

Arcelor Mittal:

De trouwe lezer kent ook de situatie bij Arcelor Mittal, namelijk de H&S bodemformatie. Ik heb ook al eerder de uitbraak inclusief de throw back beschreven. En wellicht het belangrijkste: de target.

De target ligt op de bovenkant van de oranje vlag. Mocht u op basis van de column de trade zijn aangegaan dan mag u wat mij betreft blijven zitten. Misschien dat aanstaande maandag of dinsdag met een beetje geluk de target al wordt gehaald. Denk wel even aan uw stop.

AEX:

Ik moet gewoon schrijven dat onze index lichtjes aan het verbeteren is. Steun gezocht op de oranje steunlijn, opwaarts door de blauwe lijn en binnenkort wellicht opwaarts door het meest recente topje. De grote vraag is alleen wat voor een beweging het is, een tijdelijk herstel binnen de dalende beweging of het begin van iets meer. Ik weet het in dit stadium simpelweg niet, maar u mag er best van profiteren. Bij een uitname van het recente topje kan de index naar de rode dalende trendlijn.

Shell:

Hier kan ik ook een aantal verbeteringen aanhalen:

1. opwaarts door het rode dalende trendlijntje
2. binnen het stijgende trendkanaal hogere bodems en toppen
3. sinds gisteren een slot een millimeter boven de groene horizontale weerstand.

Die laatste is nog heel pril en marginaal, maar ook de grootste reis begint met de eerste stap. Mocht de groene lijn serieus opwaarts worden uitgenomen, dan kan er vanaf nu zo'n 7 euro bovenop.

Amazon:

Tot slot steken we de Oceaan over en dan wordt het iets minder positief. We kijken hier naar Amazon en dit aandeel zit nog vol in het proces van lagere toppen en lagere bodems. Bij het oranje pijltje ziet u waar de koers nu zo ongeveer staat. De RSI onder de grafiek bevestigt dus er niet veel aanleiding om te denken dat dit het was. Na een eventuele reactie moeten we per saldo omlaag blijven kijken. Dit tenzij de grafiek in de nabije toekomst andere signalen gaat afgeven.

Naar verwachting ben ik er dinsdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

8 november 2022, 06:54

Dag Marcel. Graag een analyse van alfen en IMD. Bedankt.

(0)
6 november 2022, 03:08

Beste Marcel ,
graag een analyse van Apple , fijn weekend ,
Mvg,
Poul

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.