...

TA Arcelor, AEX, DSM, Bel-20, BESI en Acacia Pharma

8 februari 2022, 00:03 | Marcel Bronner | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Acht uur geweest in Brazilië en middernacht in Nederland. Een mooie tijd om met de column te starten. Hierin vinden we vier grafieken op verzoek terug en ik heb er zelf twee aan toegevoegd. Ik loop langs twee indices en vier aandelen.


Arcelor Mittal op verzoek van lezer Mister bluesky.

Vanaf de top die in de eerste maand van dit jaar werd neergezet is Arcelor Mittal flink gedaald. Toch zocht het niet de grijze lijn op waar de koers al eerder een bodem zocht. Nee, kopers kwamen al eerder in de markt. In de daling zien we twee gaps, waarvan ik de tweede met een rood blokje heb gemarkeerd. Vorige week en ook vandaag (maandag) tilden kopers de koers tot in die gap, maar tot nu toe konden de kopers niet doordrukken. Vraagt u aan mij of het de koers gaat lukken de gap te vullen en dan door te stijgen, dan zou ik antwoorden dat ik de kans daarop wel reëel acht. Blijf dus zitten, maar kijk wel even waar uw stop komt.

Acacia Pharma op verzoek van lezer Bruintje:

Bruintje vraagt of na het dieptepunt op 1,11 en het oplopen naar 1,60 de koers aan het consolideren is. Natuurlijk zou ik de vraag graag met ja beantwoorden, maar een blik op de grafiek doet mij achter de oren krabben.

===== = = = = =
Bent u ontevreden over mijn analyses? Vertel het mij of gebruik me gerust als contra-indicator. Bent u daarentegen tevreden, stuur dan eens een link door naar vriend, buur, kennis of familielid!
===== = = = = =

U ziet hierboven een jaar koershistorie en wat ik zie zijn lagere toppen en lagere bodems. OK, boven de paarse lijn ziet u voorzichtig wat hogere bodems, maar dit betreft een korter timeframe. Ik ben er (nog) niet van overtuigd. Als ik mijn fantasie de vrije loop laat dan zie ik boven die paarse lijn zelfs iets wat op een H&S lijkt. Dat zou dan een H&S continuatie zijn. En die zou dan weer wijzen op een verdere daling. Wel, houdt dit even in het achterhoofd en laten we hopen dat Acacia Pharma de komende periode meer clous van bodemvorming/ consolidatie gaat laten zien. ACPH staat overigens op de Brusselse beurs.

DSM:

Sinds de driedubbele top op het eind van 2021 heeft DSM de weg naar beneden aardig gevonden! Van 200 euro naar bijna 160 is een redelijke aderlating. En ik ben bang dat de daling nog niet voorbij is.

Laten we eens kijken naar het groene blokje. Daarbinnen zien we achtereenvolgens een daling, een opleving naar de groene lijn en vervolgens een daling naar de onderzijde van het blokje. De kans is aanwezig dat de koers een dezer dagen uit het groene blokje valt en dan wordt de kans direct groot dat de koers naar de onderzijde van het rode blokje valt. U bent gewaarschuwd.

BESI op verzoek van lezer Mister bluesky:

+++++ + + + + +
Wilt u de technische conditie van uw favoriete aandeel in mijn column voorbij zien komen? Aarzel dan niet en doe uw verzoek hieronder bij de reacties!
+++++ + + + + +

Boven de paarse lijn zie ik iets wat op een H&S lijkt, maar het is wel op een hele vreemde plek. Dus de waarneming heeft niet zoveel waarde. Natuurlijk zou het niet sterk zijn als de koers door de paarse trendlijn zou vallen.

Verder heb ik eerlijk gezegd niet zoveel te melden over de grafiek van Arcelor Mittal, sorry Mister bluesky! Ik kan nog wel schrijven dat u best in het aandeel mag blijven zitten, ik zou MT nu met een Houden waarderen. Denk wel even heel goed na over uw stop!

Bij het scannen van mijn grafeken zou ik binnen 1/10 seconde doorgaan naar de volgende grafiek.

AEX:

Ja, de H&S met de paarse lijn als neklijn. Het gevaar dreigt nog steeds. Ik denk dat we niet van een gevaar kunnen spreken, want ik heb u al tijdig gewaarschuwd. De koers is wat binnen de paarse lijn en de groene lijn op en neer aan het bewegen.

Opwaarts door de paarse lijn betekent dat de H&S waarschijnlijk bij het oud papier mag. Neerwaarts door de groene lijn zou een bevestiging van de H&S betekenen.

De Bel-20 op verzoek van lezer J Bertoen:

Ja natuurlijk kan ik naar de Bel-20 kijken, geen enkel probleem. Hierboven ziet u de grafiek. Alle grafieken zijn overigens met de slotkoers.

Kijkt u even terug naar de grafiek van DSM en pak dan die van de Bel-20 er weer bij. Ziet u de overeenkomst? Het blokje met de daling, herstel en weer de daling. Ik kan het u niet op een briefje geven, maar de kans is aanwezig dat de koers uit het groene blokje valt. Als u de tekst bij DSM heeft gelezen, dan weet u nu al wat ik ga schrijven: het koersdoel zou dan de onderzijde van het rode blokje worden. ASML, ASM international en nog enkele aandelen laten zo'n patroon zien.

Ik zie u allen donderdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.