...

TA AT&T, Prosus, AEX, BESI en Vopak

31 mei 2022, 19:01 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

In binnen- en buitenland lopen we langs weer een aantal leuke grafieken. Buitenland is in dit geval de Verenigde Staten. Meer dan de helft van de grafieken is op verzoek. We gaan snel kijken.BESI op verzoek van lezer Mister bluesky:

Op bovenstaande daggrafiek heb ik bewust iets meer koershistorie geplot. Ik heb dat gedaan om de bodems van maart en mei 2021 te laten zien. Daarmee zijn wel de twee meest recente candles iets minder goed zichtbaar.

Wat zien we? Ten eerste zien we na de top in maart de koers als een soort in problemen geraakte onderzeeër naar de oceaanbodem zinken. Daarbij achtereenvolgens de bodems van maart 2022, mei 2021 en maart 2021 doorklievend alsof het niets is.

Dan zien we rechts op de grafiek een herstel waar omheen ik een stijgend trendkanaaltje heb getekend. De groene weerstandslijn over de bodem van maart 2021 is opwaarts uitgenomen. De laatste twee dagen lukte het met de intraday highs door de absolute low van mei 2021 te geraken. Dat is de oranje lijn die ik persoonlijk niet zo heel erg belangrijk vind. De rode weerstandslijn vind ik een tikkie interessanter en juist daartegen stootte BESI de kop. Vandaag sloot de koers weer binnen het stijgende trendkanaal.

Ik wil BESI nu niet hebben, pas boven de rode weerstandslijn vind ik het interessant voor een trade naar de paarse lijn rond euro 62,70.

Vopak op verzoek van lezer Mister bluesky:

Of Vopak uit het dalende trendkanaal is gebroken vraagt Mister bluesky. Wel, een snelle blik op de grafiek vertelt ons dat dat niet het geval is. In ieder geval niet zoals ik het trendkanaal heb getekend. Kan ik dan niets positiefs melden? Jawel hoor.

  1. de koers is opwaarts door de oranje lijn gebroken. Die lijn ligt over een bodem uit het jaar 2010, bijna uit het Stenen Tijdperk.
  2. Vopak is opwaarts door het groene dalende trendlijntje gebroken en
  3. ook nog eens opwaarts door de blauwe dalende trendlijn!

Wie is opgevallen dat bovenstaande drie lijnen op hetzelfde niveau samenvielen?
Dus nee, geen uitbraak uit het dalende trendkanaal maar m.i. wel een uitbraak door een zeer belangrijk niveau. Dit zou achteraf gezien wel eens een cruciale uitbraak geweest kunnen zijn met wellicht in de nabije toekomst een belangrijke draai. Maar nu loop ik op de muziek vooruit.

AEX:

Maandag heeft de AEX het geflikt! Met een gap brak de index opwaarts door de horizontale oranje weerstandslijn om vandaag wederom met een gap te openen. Sterk! De gap werd overigens vandaag wel weer gesloten.

Ik verwacht dat het verder omhoog kan, maar dat we eerst een throw back naar die oranje lijn gaan zien.

Prosus op verzoek van lezer Mister bluesky:

Prosus komt op uw verzoek redelijk vaak voorbij, vandaar vandaag slechts een korte update. De technische conditie is aan het verbeteren.

Ten eerste zien we dat de koers afstand neemt van de oranje trendlijn, een intra chart lijn. Ten tweede zien we de koers de groene tradingrange verlaten. Opwaarts wel te verstaan. Ten derde reikte de high van vandaag tot aan de blauwe horizontale weerstandslijn waarbij ik dan wel moet vermelden dat de koers daar de neus stootte.

Maar dit smaakt naar meer. Bezitters van Prosus blijven zitten (met een stop!!) en kijken naar de rest van de beursweek of de koers door de blauwe lijn wil. De rode lijn wordt dan de target…idee voor een trade?

AT&T:

Dit is de enige grafiek van vandaag die intraday is, ze zijn daar nog aan het handelen.

Dit is toch weer een hele leuke grafiek, niet? Interessant om de draai te zien. De rode pijl geeft de daling weer, de blauwe de zijwaartse beweging en de groene de stijging. We zien dus een hele mooie trendomkeer. Hij mag in de theorieboekjes. Door MB hoogstpersoonlijk goedgekeurd.

Tijdens de stijging heeft AT&T de blauwe horizontale lijn opwaarts uitgenomen. Deze weerstand lag over de top van januari 2022. Het zou nu wel eens tot een throw back naar die blauwe lijn kunnen komen, maar daarna zal naar mijn verwachting de stijging weer worden opgepakt.

Ik sluit af met een vraag aan lezeres lda. Nope, hier op de site van USMarkets kunt u geen lijnen trekken, de site is in dat opzicht niet interactief. Mag ik vragen welke broker u heeft?

Ik zie u allen donderdag weer!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

1 juni 2022, 20:33

Ik heb 2 brokers: Saxoinvestor (duur) voor de lange termijn en De Giro (goedkoper) voor de korte termijn.
Grafieken vind ik op Investing.com. Daar moet het mogelijk zijn om lijnen te trekken, maar het lukt mij niet.
Ik wil niet lang aan de computer zitten, maar rustig beleggen met kleine inzetten.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.