...

TA Citigroup, Goud, AEX, Dow Jones, ASML en Wolters

2 februari 2024, 17:45 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Het goud komt op verzoek aan bod. De andere vijf grafieken heb ik zelf gekozen. Ik ga direct van start.


AEX:

De AEX zocht het gedurende de dag flink hogerop. Het "high" van de dag lag nagenoeg, jawel, op de bovenzijde van mijn niet niet zo heel erg mooie stijgende trendkanaal. Die winst kon onze index niet vasthouden en het slot lag nog maar net boven het slot van donderdag. Daarnaast is er waarschijnlijk een negatieve divergentie in de maak.

Een stapje terug zou niet erg zijn. Even wat lucht er uit en dan weer per saldo hoger?

Dow Jones:

In de laatste columns heb ik de S&P 500 en de Nasdaq al voorbij laten komen. Zo is het nu de beurt aan de Dow Jones.

Ik vind de Dow er technisch goed bijliggen. Zou ik dan iets van negativiteit moeten opnoemen dan zou het de negatieve divergentie zijn. Mocht het meest recente topje bij de RSI opwaarts worden uitgenomen dan zou ik ook die van het lijstje willen schrappen. Laat de Dow zijn gang maar gaan. Blijf vooral zitten en gebruik het weekend voor de (aanpassing?) van de stop.

Goud op verzoek van Mister bluesky:

Hogere koersen kan natuurlijk altijd Mister bluesky, maar als ik goud niet in het bezit zou hebben dan zou ik het op basis van de technische conditie op dit moment niet kopen. Dat houdt echter niet in dat het goud er slecht bijligt of dat ik een verkoopadvies zou geven. Ik zou eerder voor Neutraal gaan.

Goud is uit het hele kleine dalende trendkanaaltje gebroken, zoekt steun op de blauwe lijn en de rode weerstand was een brug te ver. Nee, Houden lijkt me juist op dit moment.

Wolters Kluwer:

Geen lijntjes op de grafiek van Wolters Kluwer? Nee, inderdaad, laat Wokkels zijn gang maar gaan. Het aandeel ligt er lekker bij en laat hogere bodems en hogere toppen zien. Rechts op de grafiek alleen de vraag of het een heel klein (hoger) bodempje gaat worden.

Of toch een lijntje? Jawel, eentje slechts, bij de RSI. Een negatieve divergentie. Niets ergs, staat genoteerd en is slechts één puzzlestukje. Blijf zitten met een stop en geniet.

Bericht van Guy Boscart:

De maand januari werd afgerond gisteren en zo lopen er geen posities meer, het werd een mooie maand en het resultaat is goed. Op naar februari, voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

ASML:

Bij ASML houd ik het bij een korte en snelle update. De slotkoers is mooi: opwaarts uit het rode driehoekje/ vlaggetje. Als het goed is krijgt de stijging de komende beursweek een vervolg.

Denk aan uw trailing stop en dan is er niets aan de hand.

Citigroup:

De zesde tevens laatste grafiek is ook mooi. Het betreft Citigroup en ook hier zou het hoger moeten kunnen.

Boven de blauwe stijgende trendlijn is de koers opwaarts door de groene horizontale weerstand gebroken en vond daarna een top rond de oranje lijn. Ook die weerstand is inmiddels opwaarts uitgenomen. In fact, het meest recente stapje terug test dat niveau. De koers test de oranje horizontale lijn als steun. Op moment van schrijven heb ik geen reden om aan te nemen dat die steun het niet zou moeten houden. Ik ga schrijven long te blijven zitten en alleen te kijken waar uw (trailing) stop komt te liggen.

Ik wens u een heel fijn weekend.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.