...

TA Meta P., AEX, ING, ABN, ASR en Mittal

22 november 2022, 21:07 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Van de zes grafieken die ik wil bespreken zijn er drie uit de financiële sector. Die liggen er wel interessant bij. We gaan er maar direct een blik op werpen.


AEX:

In eerdere columns had ik u al verklapt dat onze eigenste index verbeteringen liet zien. Niet geheel onbelangrijk was de opwaartse uitbraak van de dalende trendlijn en de throw back lijken we ook al achter de rug te hebben. Het patroontje binnen het blauwe blokje "voorspelt" bij een opwaartse uitbraak een verdere stijging ter hoogte van dat zelfde blokje. Ik durf zelfs verder te gaan en dan een rit naar de rode weerstandslijn te voorspellen. Ook dat laatste is geen nieuws voor de trouwe lezer.

Wie mee wil doen met de sig­nalen die we naar de leden sturen kan via de aan­bied­ing tot het einde van dit jaar inschri­jven. Vooral het momen­tum voor een in- of uit­stap kri­j­gen is hier­bij belan­grijk. Men kan met de sig­nalen doen wat men wil, of die opvol­gen met de details die Guy stu­urt of er zelf voor uw eigen beslissin­gen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aan­bied­ing voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 FEBRU­ARI 2023 en dat voor €35 … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

ASR:

ASR als eerste financial ligt er technisch zeker niet slecht bij. We hebben de opwaartse uitbraak van de blauwe dalende trendlijn te pakken en na een mooie stijging lijken we nu de throw back ook achter de rug te hebben. Zie de groene pijl die naar de throw back wijst.

Ik zou er niet van staan te kijken als het ASR zou lukken te stijgen naar de rode lijn, er doorheen te breken, door de top van eerder dit jaar te breken en vervolgens een mooie verdere stijging te laten zien.

Arcelor Mittal:

Ja, ik heb deze grote vervuiler recent al vaker voorbij laten komen en nu neem ik hem weer op in mijn column. Dat doe ik met een reden want ik denk dat het verder omhoog kan.

We hebben de H&S al eerder gezien, inclusief de uitbraak en het halen van de target. Ook de opwaartse uitbraak van de horizontale weerstand heb ik al besproken en nu zijn we hoogstwaarschijnlijk bezig met de throw back. Na een eventuele geslaagde throw back kunnen we opwaartse door het recente topje en eens kijken of we de top van juni dit jaar kunnen halen.

ING:

De trouwe lezers hebben in eerdere columns al gelezen dat de target de bovenkant van het bovenste blokje was. Vandaag werd de target intraday aangetikt. Mocht u er een trade van hebben gemaakt en die vandaag hebben gesloten...gefeliciteerd!

Na de enorme stijging die de tweede week van oktober werd ingezet inclusief het behalen van de target zou het normaal zijn dat we aan een throw back gaan beginnen, een throw back die de koers zou terugbrengen naar de groene lijn. Maar we moeten ook concluderen dat ING er wel heel erg goed bijligt en de ingeslagen weg misschien wel gewoon voortzet!

ABN AmRo:

Als we de stijging van ING als stoer classificeren, hoe moeten we de opmars van ABN dan wel niet noemen? Kijk eens wat er is gebeurd sinds de bodem ongeveer midden oktober!!! De onderliggende RSI is er zelfs in "overbought" gebied van gekomen! Persoonlijk heb ik daar niet zo heel veel mee. Een koers kan vrolijk door stijgen met een RSI die overbought is.

Na zo'n stijging is het niet meer dan normaal dat er in ieder geval eventjes een correctie op zou komen, dit lijkt wel een opstijgende raket. Mocht er een correctie komen dan lijkt mij dat een moment voor spijtoptanten om in te stappen. Vergeet in alle gevallen uw stop niet!

Meta Platforms:

Dit in mijn ogen o zo foute bedrijf (maar wie ben ik hè) laat nog steeds geen teken van een mogelijk herstel zien. U kunt er op wijzen dat de RSI in oversold gebied was. Maar als ik niets met overbought heb dan zal ik ook wel niets hebben met oversold.

Yes, de koers is opgeveerd na de RSI in oversold gebied, maar ik kijk naar het grotere plaatje. Daarnaar kijkend zie ik nog steeds lagere toppen en lagere bodems.

Ik probeer er donderdag weer te zijn.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

23 november 2022, 09:37

Graag nog eens DSM. Meer kans op uitbraak naar boven of naar beneden ? Bedankt.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.