...

TA Microsoft, AEX, AB Inbev, TotalEnergies, UMG en Philips

14 november 2023, 21:35 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Vandaag nul verzoeken of het moet die van Philips zijn. Ik denk weer zes interessante charts te hebben gevonden. Laten we ze maar snel gaan bekijken.Anheuser-Busch Inbev:

Hoe ligt de grootste brouwerijketen ter wereld er technisch bij? Wel, dat zal ik u eens even snel vertellen.

Weet u nog dat ik als koersdoel stelde de bovenzijde van het rode blokje? Vandaag heeft AB Inbev intraday als high de target behaald. Dat is natuurlijk al mooi, maar wellicht zit er meer in het vat. Als de koers opwaarts uit het rode blokje weet te breken, dan kunnen er nog een extra twee eurootjes op.

TotalEnergies:

Voor een technisch analist is het mooi om te zien wat er gebeurde toen de koers uit het stijgende trendkanaal viel. Eerst werd het niveau van de top van april dit jaar getest, dat is waar de grijze horizontale lijn ligt. Daarna herstelde de koers zich en testte tot tweemaal toe, zie de rode pijltjes, de onderzijde van het voormalige trendkanaal. Die onderzijde doet dienst als weerstand.

In de min of meer zijwaartse beweging van de laatste tijd is een weekje terug de oranje horizontale lijn als steun getest. Zit u niet long, ga dan naar de "volgende" grafiek. Ziet u long, kijk dan alleen even waar uw stop komt.

Philips op verzoek van serpa:

Allereerst bedankt voor het commentaar op de chart van Philips. Dat waardeer ik altijd. Ik heb er met uw goedvinden maar direct een verzoek van gemaakt, zo komt Philips voor de tweede keer in twee dagen voorbij.

U zou niet long gaan vanwege die beweging bij de RSI. Ik moedig het altijd aan een indicator op meerdere manieren te gebruiken. Echter, met uw zienswijze op de RSI doe ik zelf niets, net zoals bijvoorbeeld een oversold of overbought bij de RSI. Daar doe ik ook niets mee. Dat anderen daar naar kijken....prima!

Als ik actief zou traden dan zou ik op basis van de koersgrafiek zelfs weer long gaan. Dat is, als Flippen het rode blokje weet binnen te dringen. De bovenzijde van het blokje wordt dan de target. Ongeveer 20 euris en 5 centjes.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijd­je een sig­naal­dienst wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 JAN­U­ARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat zit­ten met wat posi­ties in de markt nu, u kunt deze nog opne­men. Verder verwacht­en we nog veel mogelijkhe­den om op te han­de­len richt­ing het einde van het jaar.

AEX:

En kijk: de target is gehaald. De onderkant van het vlaggenstokje is de target. Dat niveau werd vandaag intraday aangeraakt. Intraday ging het zelfs nog even iets hoger.

Over hoger gesproken...ik zie niets in de grafiek waardoor het niet nóg hoger kan. Ik kan echter geen koersdoel berekenen.

Universal Music Group:

Bij UMG zien we een mooie ontwikkeling vandaag. De sprint bracht de koers tot boven de oranje weerstand. Die gaat nu dus dienst doen als steun. Of de sprint overgaat in een marathon wens ik nog even te betwijfelen. Natuurlijk laat ik me graag verrassen.

Ik heb de paarse lijn als redelijk belangrijke steun toegevoegd. Niet alleen omdat deze lijn over enkele bodems ligt, maar ook als mogelijke toekomstige neklijn. Als technisch analist zoek ik altijd naar scenario's en probeer daar dan de meest waarschijnlijke uit te pikken. By the way, een H&S is niet het meest waarschijnlijke scenario op moment van schrijven.

Microsoft:

Bij Microsoft zie ik de koers binnen een heel smal stijgend trendkanaatje opwaarts door de blauwe weerstandslijn breken. Dat is mooi en prachtig, maar ik spreek direct mijn twijfels uit of de koers binnen het trendkanaaltje zal blijven.

Begrijp me goed, ik kijk best wel verder omhoog. Maar ik verwacht dat de koers binnenkort uit het trendkanaal zal vallen. Dit om de blauwe lijn als steun te gaan testen, de zogenaamde throw back, om dan de stijging weer op te pakken.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.