...

TA Microsoft, AEX, Mittal, NN, TKH en CAC-40

16 augustus 2022, 15:47 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De AEX, Arcelor Mittal, TKH en Nationale Nederlanden zijn op verzoek. En dan heb ik nog een verzoek van de vorige keer, wat in het vat zit verzuurt niet: de CAC-40. Ik doe dan zelf een duit in het zakje met Miscrosoft.


Terwijl het zweet over het voorhoofd loopt meld ik dat alle hieronder gebruikte grafieken intraday zijn. Ik trap af met

TKH Group op verzoek van lezer Mister bluesky:

Boven de groene stijgende trendlijn zien we een serie hogere bodems en toppen. Daarnaast een opwaartse doorbraak van de blauwe dalende trendlijn. En ik kan doorgaan met het melden van positieve ontwikkelingen: gisteren sloot de koers boven de paarse weerstandslijn.

Bij het paarse V'tje werd die lijn al even als steun getest, maar in juni zakte de koers er toch echt doorheen. Vandaag lijkt TKH Group die lijn intraday weer te testen, als steun wel te verstaan.

Bij opening schoot de koers omhoog maar verkopers drukten de koers weer. Als de paarse steun het onverhoopt niet mocht houden hebben we altijd nog de groene trendlijn. Ik verwacht dat we per saldo naar boven kunnen kijken. Blijf zitten en natuurlijk heeft iedereen al bepaalt waar zijn/ haar stop komt....toch?

Nationale Nederlanden op verzoek van lezer Mister bluesky:

We zien een mooi lijnenspel op deze chart.

- op basis van de cijfers zakte de koers door de rode stijgende trendlijn
- mede door het ex-dividend gaan zakte de koers door de paarse, rode en groene lijnen
- al met al sloot NN gisteren zelfs onder die groene trendlijn.

Intraday hikt de koers tegen de groene trendlijn aan die nu dienst doet als weerstand. Morgen hebben we de groene én de rode lijn als dubbele weerstand, het snijpunt ligt dan op hetzelfde niveau. Het zou extra sterk zijn als de financial daar opwaarts doorheen weet te breken. Ik heb het graag mis, maar ik zie dat op moment van schrijven niet gebeuren.

CAC-40 op verzoek van lezeres lda:

De H&S en het behalen van de target hebben we achter ons liggen. Nu beweegt de Franse index onder een steile hellingshoek omhoog. Gaat het nu in één ruk verder naar het Noorden?

Ik denk in eerste instantie van niet. De koers is fors gestegen onder die hellingshoek en is aanbeland bij de rode horizontale weerstandslijn. Ook hier heb ik weer graag ongelijk, maar verwacht dat de koers eerst moet inleveren. Niet getreurd, het kan best zijn dat de koers iets inlevert om daarna met hernieuwd enthousiasme aan een nieuwe stijging te beginnen.

Microsoft:

Ook Microsoft is goed bezig. Het aandeel is ontsnapt uit de formatie met de twee groene lijnen en brak later door de paarse dalende trendlijn. Vrijdag sloot de koers boven de blauwe horizontale weerstandslijn en is daar tot moment van schrijven boven gebleven.

Beide kampen, de bulls en de bears, zijn er nog niet helemaal over uit wat te doen, vandaar dat u de koers een nieuw evenwicht ziet zoeken. Ik geef het aandeel het voordeel van de twijfel: blijf zitten en bepaal het niveau van uw stop.

Arcelor Mittal op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ik ga kort en krachtig zijn bij Arcelor Mittal.

De koers heeft na de uitbraak de oranje lijn getest, oude weerstand wordt nieuwe steun. Ik denk dat Arcelor uit het groene blokje zal breken en dan wordt de bovenkant van het rode blokje de target.

AEX op verzoek van lezer Mister bluesky:

Bijna hetzelfde laken en pak als bij Arcelor Mittal. De AEX laat een opwaartse doorbraak van de groene lijn zien. Bij de oranje pijl wordt de lijn getest, nu als steun. De throw back hebben we achter de rug en het wachten is nu op de uitbraak uit het groene blokje. De bovenkant van het rode blokje wordt dan de target.

Tot donderdag!!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

17 augustus 2022, 23:33

Ik lees een verkoopsadvies voor AMG. Technisch juist? En is Besi dalend? Bedankt voor analyse.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.