...

TA Nasdaq, DSM, Signify, AEX, Vopak en BESI

18 september 2022, 12:12 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Ik heb drie verzoeken binnengekregen. Eigenlijk vijf, maar ik zet er twee in de koelkast tot aanstaande dinsdag. Terwijl het er buiten heerlijk op los regent ga ik aan de column beginnen.Nasdaq:

Als ik de koershistorie op dit gedeelte van de daggrafiek bekijk dan word ik niet direct vrolijk: lagere toppen en lagere bodems.

Rechts op de grafiek de H&S, de oranje neklijn en het halen van de target (de rode pijl). Zie ook welke mooie rol de rode trendlijn speelde.

Vrijdag zakte de koers door het paarse steuntje en zo zitten we sinds de top van augustus op twee lagere toppen en twee lagere bodems. Alhoewel de candle van vrijdag belovend is moeten we een daling naar de blauwe horizontale steun niet uitsluiten.

BESI op verzoek van lezer Mister bluesky:

Kijkt u net als bij de Nasdaq maar weer van links naar rechts. Jawel, lagere toppen en lagere bodems. Dat past bij het weer op dit moment.

De groene horizontale steun moet voorkomen dat de koers niet naar de bodem van begin juli zakt. Wat u niet ziet omdat de groene steunlijn daar overheen is getekend, de koers zakte vrijdag intraday al door die steun. Een klein geluk is dat de koers er dan toch weer op gesloten is. Of dat de redding gaat worden....

DSM:

Hetzelfde laken en pak als de eerste twee grafieken: lagere toppen en lagere bodems. Het enige verschil is dat ik hier een dalend trendkanaal heb kunnen tekenen. Dit ziet er zeker niet best uit voor DSM.

Een laatste strohalm voor DSM zou kunnen zijn:

1. de koers ging vrijdag tot helemaal onderin het trendkanaal, mogen we nu een herstelletje beleven?

2. zou er een positieve divergentie komen bij de RSI? Zie het oranje pijltje.

Persoonlijk blijf ik even heel ver weg van DSM.

Signify op verzoek van lezer Mister bluesky:

What's new? We kennen het verhaaltje al: lagere toppen en lagere bodems.

De redding moet nu komen van een mogelijke positieve divergentie bij de RSI én wellicht het groene horizontale steunlijntje. Tussen de candle van donderdag en vrijdag is een gapje (goed Nederlands!) waar te nemen. Dat is niet sterk. Ik wil Signify niet in mijn portefeuille, dank u wel.

Gokkers kunnen het aandeel maandag kopen op de steun. Met een hele strakke stop loss!

AEX op verzoek van lezer Mister bluesky:

Tsja, moet ik nog iets zeggen? Ook deze grafiek ziet er niet veelbelovend uit. De rode pijl wijst naar een gap die vrijdag ten opzichte van donderdag werd neergezet. Niet sterk! Verder lag het slot van vrijdag op de onderzijde van het rode blokje. Verontrustend...

Mocht het nu maandag tot een neerwaartse doorbraak komen dan kunt u een blokje zo groot als het rode blokje tekenen en er direct onder leggen. Het koersdoel wordt dan de onderzijde van dat nieuwe blokje. U komt dan zo ongeveer uit op de bodem van juni. Laten we dus hopen dat er maandag kopers in de markt komen.

Aan lezer ted.hulsman: IMCD en Sofina parkeer ik even tot aanstaande dinsdag.

Vopak:

Ja, en kan ik dan een positief verhaal schrijven bij Vopak? Wellicht op basis van fundamentele, kwantitatieve en/ of strategische analyse, maar zeker niet op basis van technische analyse. Als er een kleuter bij u in de buurt rondloopt, laat deze dan de grafiek zien en vraag waar het verder naartoe gaat. Doe dat dan wel bij een kleuter uit de eigen familie zou ik zo zeggen, om rare situaties te voorkomen!

Rechts op de grafiek ziet u de candle van vrijdag onder de rode steunlijn. Dat voorspelt niet veel goeds, waarbij ik moet opmerken dat de RSI (nog) niet meedoet. Zou er hier een positieve divergentie aankomen? Als dat al zo is dan past het in de categorie van die ene bekende zwaluw.

Ik zie u allemaal dinsdag weer!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.